Recommended Posts

[NEWS_IMG=OCZ Everest controllers: Χρησιμοποίηση Marvell hardware με custom Indilinx firmware!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354dffb8705c92f.jpg[/NEWS_IMG]Μετά την επίσημη ανακοίνωση των Solid State Drives OCZ Vertex 4 και OCZ Octane, αυτό που παρέμενε ερωτηματικό έως σήμερα ήταν το πέπλο μυστήριου γύρω από τους Indilinx Everest controllers. Η ενδελεχής έρευνα μαζί με την σημερινή επιβεβαίωση της OCZ κατέληξαν στο γεγονός πως ο Indilinx Everest 1 (OCZ Octane) είναι στην ουσία, o Marvell 88SS9174 controller (που χρησιμοποιείται στους SSDs της Crucial m4 series και Intel SSD 510 series) ενώ από την άλλη μεριά ο Indilinx Everest 2 (OCZ Vertex 4 ) θα αποτελεί πιθανώς μια παραλλαγή του νέου Marvell 88SS9187 controller.

Και στις δυο περιπτώσεις παρόλο που έγινε χρήση Marvell hardware, η OCZ τους συνόδευε με custom firmware αναπτυγμένο εξ' ολοκλήρου από την θυγατρική της εταιρεία, Indilinx. Αυτό δικαιολογεί την ταχύτητα με την οποία κατάφερε η OCZ να αναπτύξει δυο καινούργιους controllers και να τους ρίξει στην μάχη του ανταγωνισμού. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και στην έκθεση της CES 2012, οι δυο κολοσσοί μετά από στενή συνεργασία δημιούργησαν ένα native PCIe controller με την ονομασία Kilimanjaro δείχνοντας πως διατηρούν άριστες σχέσεις.

[img_ALT=OCZ Everest controllers: Χρησιμοποίηση Marvell hardware με custom Indilinx firmware!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/24374f86a4bbaae5c.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=OCZ Everest controllers: Χρησιμοποίηση Marvell hardware με custom Indilinx firmware!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/24374f86a4bb98961.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Αρνητικό από τη μεριά της OCZ να μην αναφέρει τον controller. Θα ήταν πιο ψηλά σε αξιοπιστία τα προϊόντα και δεν θα τα κοιτούσε ο κόσμος με μισό μάτι μετά το φιάσκο των Sandforce.

Θετικό το γεγονός όμως για χρήση Marvell. Κακά τα ψέματα είναι 2 δυνατοί controllers.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now