Padaz Bloody

Saphire HD 7970 OC Dual-X επιδόσεις benchmarks

Recommended Posts

Μόλις αγόρασα την εν λόγω κάρτα που βλέπετε και στην υπογραφή μου, τι benchmarks να ξεκινήσω να τρέχω? Να ποστάρω και κανένα σκορ! Αν γίνεται πείτε και τις ρυθμίσεις σε high? Σε extreme? Τι να επιλέξω για την κάθε μία επιλογή? Για να έχουμε μία σωστή εικόνα όλοι. Μην ποστάρει δηλαδή άλλος σε medium άλλος σε high, άλλος σε anisotropic 16 και άλλος σε trilinear. :whoohoo:

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε και τα benchmarks, το 3dmark 11 το έτρεξα με την δεύτερη επιλογή performance mode (720p).

Στο unigean μπορείτε να δείτε και αναλυτικά τις ρυθμίσεις και στη φωτογραφία, ούτως η άλλως φαίνονται όλα εκεί.

Θα έκανα και ένα unboxing και με καμία photo, αλλά δεν με προλάβατε να πάρει, δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό. smilie.png

Sorry παιδιά.

Το 3d mark δεν μπόρεσα να το ανεβάσω, έχω θεματάκι εδώ με το μέγεθος. Αν μπορεί να βοηθήσει ο caution, μου λέει ότι είναι 20 kb παραπάνω. Δεν γίνεται να το αλλάξουμε σε πχ 250 kb το default μέγεθος?

Thanks.

Πως πάει από επιδόσεις? Για πείτε.

Α να πω ότι ακόμα δεν έχω βάλει το bios στην θέση 2 που είναι η overclocked edition της Saphire. Όλα είναι ακόμα στο default. Ακόμα και στο catalyst οι ρυθμίσεις είναι default.

2.PNG

2.PNG

2.PNG

2.PNG.378a27c619bdf3dbbf025bbdff9b8a47.P

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς είτε να δοκιμάσεις κάποιον resizer (πχ vso image resizer) είτε να αποθηκεύσεις σε jpeg και όχι png... πάντως στο Unigine μια χαρά είσαι, στο 3D Mark 11 θα είσαι ελάχιστα πιο κάτω λόγω χαμηλότερου physics score :)

Link to comment
Share on other sites

btw ωραίο review έκανες!

Ορίστε τα ανέβασα στο παρακάτω site.

Ρίξε μία ματιά.

Χρησιμοποίησα το afterburner για να κάνω monitoring το ποσοστό % χρήσης της κάρτας γραφικών.

Ως επί των πλείστων μου βγάζει ότι χρησιμοποιείται 99%, καλό δεν είναι αυτό?

Δηλαδή δεν έχω bottleneck cpu gpu.

Επίσης έτρεξα άλλη μία φορά το heaven, αυτήν την φορά με λίγο oc την κάρτα. Γενικά σε αυτήν την κάρτα μπορείς να κάνεις πολύ τρελό overclocking, απλά δεν θέλω να την σπρώξω από τώρα στα όριά της.

Σιγά σιγά αυτά τα πράγματα. :)

unigine7970hdextreme4gh.th.png

gpuusage.th.png

3dmark11performancescre.th.png

Link to comment
Share on other sites

Έχω άλλη μία απορία, την κάρτα που βλέπεται και στην υπογραφή μου, την αγόρασα από amazon uk, πόσα χρόνια εγγύηση έχει? Αν κάτι συμβει και μου πάθει κάτι στο μέλλον, χτύπα ξύλο, που θα απευθυνθώ? Θα πρέπει να την στείλω στο amazon για service?

Πρέπει να την κάνω πουθενά register για να ισχύει η εγγύηση ή η απόδειξη αγοράς λειτουργεί και σαν εγγύηση οπότε δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα εγώ?

Όπως βλέπεται η κάρτα μου είναι Saphire.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχει 1 χρόνο εγγύηση απο Αγγλία? Αλλιώς γιατί να πουλάνε extra 2 και 3 χρόνια εγγύησης για το προϊόν? Sapphire 11197-01-40G HD7970 3GB GDDR5 OC Graphics Card: Amazon.co.uk: Computers & Accessories ?

Εάν πάθει κάτι θα την στείλεις Αγγλία, που αλλου να την στειλεις?

Link to comment
Share on other sites

Εάν αλλάξω την stock ψύκτρα με μία accelero arctic, κινδυνεύω να βγω εκτός εγγύησης? Εάν πάθει ποτέ κάτι η κάρτα, χτύπα ξύλο, και χρειαστώ service, υπάρχει περίπτωση να καταλάβουνε ποτέ στο service ότι εγώ είχα αλλάξει ψύκτρα?

Θέλω την συγκεκριμμένη Accelero Xtreme 7970 επειδή είναι και πολύ αθόρυβη. Νομίζω όμως ότι επειδή η κάρτα γραφικών μου που βλέπεται και στην υπογραφή μου, δεν είναι reference κάρτα, πρέπει να έχει μάλιστα και διαφορετικό pcb, λέτε να μου κάνει αυτή η accelero ή θα έχω πρόβλημα?

Αυτήν την ψύκτρα εννοώ Accelero Xtreme 7970 · VGA · Cooling · ARCTIC

Κυκλοφορεί πουθενά καμία ψύκτρα για κάρτα γραφικών 7970, δείτε και την υπογραφή μου - που να έχει κλειστό κύκλωμα ψύξης water cooling, με 0 συντήρηση?

Ας είναι μόνο για την κάρτα, ο επεξεργαστής δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν έχω πρόβλημα θερμοκρασίας επεξεργαστή αλλά μόνο κάρτας.

Link to comment
Share on other sites

Το να αλλάξεις το Dual-X με μια Accelero είναι κατ' εμέ τουλάχιστον σπατάλη, δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα ούτε από θερμοκρασίες ούτε από θόρυβο.

Υδρόψυξη θες για κλοκάρισμα ή για θερμοκρασίες; Αν είναι για το πρώτο να το ψάξουμε, για την δεύτερη περίπτωση πάλι δεν αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Το λέω γιατί σε κάτι benchmarks που κάνω χτυπάνε κάτι 75αρια οι θερμοκρασίες και τρέμη η ψυχή μου. Γιαυτό είπα για το νεράκι. Να πω ότι ασχολούμαι με πολύ overclocking και benchmarks :crack::drinks:

Δηλαδή νεράκι και για τις θερμοκρασίες και για overclocking. Πρέπει να πάω σε κανονικό σετάρισμα watercooled φαντάζομαι ε? Δηλαδή και επεξεργαστή και κάρτα γραφικών? Το κουτάκι μου θα τα χωρέσει όλα αυτά ή μπα? Εχω δει πάντως και άλλους στο forum Silverstone rv03 που είναι watercooled http://www.overclock.net/t/986547/silverstone-raven-rv03-user-review-lessons-learned-and-build-log/390

Link to comment
Share on other sites

Δίχς παρεξήγιση αλλά αν όντως ασχολήσε με benchmarks κι ocing 8α ξέρες ότι 75C δεν είναι τίποτα.

Οπότε μάλλον εννοείς ότι έχεις σκοπό να ασχοληθείς.Οπότε σε αυτήν την περίπτωση μαθαίνεις ότι για μια τέτοια κάρτα όσο βλέπεις θερμοκρασίες κάτω των 90C είσαι μια χαρά!

Link to comment
Share on other sites

Δίχς παρεξήγιση αλλά αν όντως ασχολήσε με benchmarks κι ocing 8α ξέρες ότι 75C δεν είναι τίποτα.

Οπότε μάλλον εννοείς ότι έχεις σκοπό να ασχοληθείς.Οπότε σε αυτήν την περίπτωση μαθαίνεις ότι για μια τέτοια κάρτα όσο βλέπεις θερμοκρασίες κάτω των 90C είσαι μια χαρά!

Μικρέ know-it-all, οι 7970 δεν παίζουνε ψηλά on air όταν ξεπερνάνε τους 71C.

Κάτι παθαίνουνε, τρελλαίνονται, και απλά δεν.

Link to comment
Share on other sites

Oι 580 μου οταν ξεπερνουσαν τους 65 με νερο κιολας αλλα το καλοκαιρι,δεν επαιζαν 900 κρασαραν οι drivers.Oσο ηταν κατω απο 60 ηταν 900 rock stable.

Link to comment
Share on other sites

Και οι σειρές 69XX και οι σειρές 58ΧΧ είχαν τέτοιο thermal threshold που πάνω από αυτό τα clocks γίνονταν unstable ;)

Αλλά 75άρια είναι αυξημένες temps για την 7970 dual, οπότε ξαναβάλε μία PK-1 με προσοχή, βελτίωσε και το airflow του κουτιού και το βλέπεις από εκεί και πέρα...

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή συμφωνώ με τον caution άλλαξε thermal paste γιατί αυτή που έχει είναι άγωνστης προελεύσεως... Επίσης όταν είναι να ανέβεις σε Vgpu και clocks καλύτερα να ανεβάζεις manually και την περιστροφή των ανεμιστήρων κοντά στο 80-90%, γιατί δύσκολα στο auto θα πάει παραπάνω από 60% ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι ψηλά.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που με καταλαβαίνετε, καμιά φορά όντως μου κρασάρουνε και οι drivers, μετά πάω για restart, το έχω πάθει 3-4 φορές.

Αν βάλω τους ανεμιστήρες στο 85% manual, ούτε γάτα ούτε ζημιά, δεν μου κάνει ούτε κιχ η κάρτα.

Αλλά πάρα πολύ θόρυβος, δεν παλεύεται με ΤΙΠΟΤΑ.

Παράγγειλα δύο ανεμιστήρια noctua 12 cm που έχουνε και καλή ροή αέρα.

Ελπίζω να πέσουνε μερικοί βαθμοί από την κάρτα μου, τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί λίγο η κατάσταση, με τον έξτρα κρύο αέρα που θα μπαίνει.

Ο ένας ανεμιστήρας θα χτυπάει ακριβώς πάνω στην κάρτα, δηλαδή θα είναι εγκαταστημένος στην πίσω πλευρά του κουτιού και ο άλλος θα βάζει κρύο αέρα μέσα στο κουτί από μπροστά.

Δύο τέτοιους παράγγειλα στις 12 λίρες ο καθένας Noctua NF-F12PWM Case Fan 120 mm: Amazon.co.uk: Computers & Accessories, λίγο ακριβοί, αλλά οι noctua σε γενικές γραμμές είναι αθόρυβοι.

Έχω αυτήν την πάστα NOCTUA NT-H1 Thermal Paste: Amazon.co.uk: Computers & Accessories που ήτανε μαζί με την ψύκτρα της cpu που αγόρασα δείτε υπογραφή, είναι της πλάκας ε? Δηλαδή δεν θα κάνει?

Οπότε αγοράζω αυτήν http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002U2T6NI/ref=ox_sc_act_title_4?ie=UTF8&m=A1F8YGP86NG3IP. Στην gpu θα βάλω μία κουκίδα στη μέση μέγεθος φακής και θα απλωθεί μόνη της?

Ή σε γράμμα Χ την πάστα οπότε απλώνεται και καλύτερα? Βέβαια όταν την αγοράσω και φτάσω σε αυτό το σημείο μιλάμε πάλι.

Εννοείται ότι θα κάνω πολύ προσεκτική δουλειά, σε κάτι τέτοια είμαι μάνα, μετά θα φαίνεται ότι έχω αλλάξει πάστα? Η λογική λέει όχι, δεν νομίζω να έχουνε σκεφτεί να βάλουνε τίποτα σημάδια ξεπαρθενιάσματος στην κάρτα εκεί στην Saphire, ε εκεί τότε τους βγάζω το καπέλο. :bravo::boing:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το τίμημα της αερόψυξης δυστυχώς!

Και η NT-H1 είναι καλή πάστα πάντως, μην μπλέκεις να πάρεις άλλη. Για να την βάλεις, επειδή θα έχεις απευθείας επαφή με το die, καλύτερα μια μπιλια στο κέντρο, με το που πατήσει η ψύκτρα θα απλώσει ομοιόμορφα. Προσωπικά συνηθίζω το "Χ" μόνο σε μεγάλα heatspreaders.

Link to comment
Share on other sites

@Astalavista Παράγγειλα την PK-1, δεν με πρόλαβες, λες να το ακυρώσω?

Πάντως λέω να κάνω λίγο υπομονή να μου έρθει η καινούρια πάστα, γιατί καλό είναι στην κάρτα γραφικών να έχω μία καλή πάστα, αξίζει τον κόπο, θα μου γλιτώσει αρκετούς βαθμούς κελσίου έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Μία χαρά πάστα είναι και η Noctua αλλά στις vga νομίζω ότι η PK-1 μου έχει δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Και η διαφορά δεν θα έρθει μόνο από την ποιότητα της πάστας, αλλά και από το σωστό άπλωμα/βίδωμα. Γιατί μπορεί η εργοστασιακή πάστα να ήταν είτε πολύ είτε "σπασμένη" :)

Κατά τα άλλα μάζεψε καλώδια, βάλε και το ένα fan στο πάτωμα (μετά το psu) ή στην πρόσοψη να φυσάει την καρτούλα και πιστεύω θα δεις πολύ καλές διαφορές :)

Link to comment
Share on other sites

Το κουτί μου έχει δύο 18 εκ. ανεμιστήρια στο κουτί που πνέουνε από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή είναι τοποθετημένα στο πάτωμα του κουτιού.

Όταν θα μου έρθει και η άλλη παραγγελία με τους 2 ανεμιστήρες 12 εκ noctua, θα βάλω τον έναν να φυσάει επάνω στην κάρτα και τον άλλον στο μπροστινό μέρος του κουτιού για να ανανεώνει με επιπλέον κρύο αέρα το κουτί.

Είμαι καλά προετοιμασμένος για την αλλαγή ψύκτρας, ξέρω με ισοπροπυλική αλκοόλη καθάρισμα και τα σχετικά, το έχω ξανακάνει αρκετές φορές.

Νομίζω καλύτερα είναι να βάλω μία κουκίδα μέγεθος φακής στη μέση της gpu και τέλος. Στον επεξεργαστή τουλάχιστον αυτόν τον τρόπο εφαρμόζω. Ή λες να απλώσω λίγο την αλοιφή με τον παρακάτω τρόπο.

Έλεγα να βάλω τα χέρια μου μέσα σε αυτά τα πολυπάγκ, κατάλαβες ποιές λέω, τις τσάντες πλαστικές που παίρνουμε από supermarket.

Έπειτα να αρχίσω και να απλώνω την αλοιφή με απαλές κινήσεις ώστε να καλυφτεί και όλη η gpu. Μέχρι να γίνει ένα λεπτό ομοιόμορφο στρώμα από αλοιφή.

Αυτό βέβαια λένε μερικοί ότι μπορεί να γίνει και με τηλεκάρτα, αλλά φοβάμαι μήπως η τηλεκάρτα αφήσει και τίποτα κατάλοιπα μέσα στην αλοιφή, καλό είναι καλύτερα με κανένα πολυπαγκ που είναι και αποστειρωμένα.:coffeetime:

Αυτά.

Οποιαδήποτε διόρθωση στα παραπάνω είναι δεκτή.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ συνήθως στις vga βάζω 2 "σταγόνες" και με ένα τσακισμένο κομματάκι από A4 χαρτί απλώνω σπατουλαριστά μέχρι να το καλύψω όλο με ένα σχετικά πολύ λεπτό φιλμ πάστας. Στο τέλος βάζω μία κουκκίδα και στο κέντρο -που θα απλωθεί με την πίεση- και βιδώνω δυνατά! :)

Το παραπάνω το αναφέρω ΧΩΡΙΣ να λέω ότι ο τρόπος που αναφέρεις είναι κακός, απλά αν βάλεις στο κέντρο και δεν απλώσεις φρόντισε να σφίξεις προοδευτικά από όλες τις μεριές τις βίδες για να μην απλώσει μονόπατα η πάστα :)

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο κόλπο αυτό Caution, έτσι θα είμαι σίγουρος ότι η πάστα πήγε παντού, και δεν έκατσε μόνο από την μία πλευρά. Thanks για το tip, δεν το γνώριζα αυτό.

Να προσθέσω και κάποιες εντυπώσεις μου από την κάρτα, το crysis 2 το παίζει άψογα όλα full με directX11 και high resolution extreme pack.

Την περισσότερη ώρα που το έπαιζα με vertical sync on ρύθμιση ήτανε κολλημένο στα 60 fps, σε κάποια στιγμή μου πήγε και 30 fps, αλλά για 10 μόνο δευτερόλεπτα. Στις εκρήξεις και σε κάτι πειράματα που έκανα όταν έριχνα με αυτόματο στο ντεπόζιτο μεγάλων φορτηγών μου έπεφτε γύρω στα 45 fps αλλά μετά από 2 δευτερόλεπτα ξανά στα 60 fps, καλό αυτό. :worship2::respekt:

Να πω ότι δεν ήτανε οι ρυθμίσεις απλά όλα στο ultra full, είχα on directx11 και high resolution extreme pack το οποίο αν θες το κάνεις download αν δεν θες όχι, έτσι? :whoohoo:

Γενικά ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια σαν αυτό, δεν είχα πρόβλημα με θερμοκρασίες και κρασάρισμα της κάρτας. Όλα μου τα παιχνίδια παίζουνε κανονικά.

Το κρασάρισμα που ανέφερα στα προηγούμενα ποστ αφορά μόνο benchmarks. Μην μπερδεύουμε gaming με benchmarking. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now