JC_Denton

Δοκιμή ενός Intel Nehalem σε αρκετά τεστ, από το Tom's Hardware

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT] Η επόμενη είδηση είχε ως κύριο θέμα τη δοκιμή μιας AMD/ATi Radeon HD 4850 από το παράρτημα του Tom's Hardware στην Taiwan. Όμως εν τέλει, το νέο περισσότερο κέντρισε το ενδιαφέρον για τους φίλους της Intel παρά για τους οπαδούς της AMD.

Ο λόγος φυσικά είναι απλός - το σύστημα πάνω στο οποίο δοκιμάστηκε η HD 4850 αποτελείτο από μια μητρική με το X58 Chipset και είχε πάνω της έναν Intel Nehalem (Bloomfield Core) στα 2.93 GHz.

H κάρτα γραφικών που χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές είναι μια λύση της Gainward, που όπως είπαμε πλέον κατασκευάζει κάρτες και για τις δύο μεγάλες εταιρείες του χώρου, σε default συχνότητες. Τα τεστ τα οποία έτρεξαν είναι πολλά και ενδιαφέροντα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τις επιδόσεις του επεξεργαστή αλλά και της μικρής αυτής θαυματουργής κάρτας.

nehalem001vp4.jpg

To σύστημα της δοκιμής

02gainward4850fa4.jpg

03gainward4850vp7.jpg

Η κάρτα γραφικών της Gainward

05gainward4850fk5.jpg

Η Χ58 μητρική με την κάρτα γραφικών σε δράση

06gainward4850kq9.jpg07gainward4850qt8.jpg

GPU-Z από την κάρτα γραφικών

11gainward4850ml0.jpg

Μια εικόνα από το Catalyst Control Center

nehalem002ij2.jpgnehalem003gh2.jpg

Τα Score που πέτυχε το σύστημα της δοκιμής

Αυτά που με την πρώτη ματιά σίγουρα ξεχωρίζουν είναι τα CPU Scores στα 3DMark06 και 3DMark Vantage. Τα πρώτα αυτά δείγματα, με τη χρήση Dual-Channel DDR3 και όχι Triple-Channel, δείχνουν ότι ένας Intel Nehalem στα 2.93 GHz είναι ισάξιος με έναν Penryn στα 3.5-3.8 GHz περίπου, τουλάχιστον στα Synthetic Benchmarks.

Με τέτοιες επιδόσεις, σίγουρα κάποιοι ήδη πανηγυρίζουν - βέβαια όμως πρέπει να υπολογίζουν ότι το εξελιγμένο Hyper Threading των Nehalem, ίσως να ευθύνεται για τα Score αυτά. Όπως και να 'χει φυσικά, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και σίγουρα, αν αυτοί οι επεξεργαστές είναι όσο Overclocking-Friendly ήταν και οι Conroe, θα μιλάμε για κάτι εξαιρετικά δυνατό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now