yannis

Mozilla & Google: Κατηγορούν την Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό στους browsers

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Mozzila & Google: Κατηγορούν την Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό στους browsers]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354e0b3c641f0e1.jpg[/NEWS_IMG]Ένα ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν δυο κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της πληροφορικής, η Mozilla και η Google είναι το εαν μια άλλη εταιρεία, η Microsoft γυρίζει ξανά σε μονοπωλιακούς οδούς. Και αυτό, ως αποτέλεσμα για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουν Μozilla και Google να κυκλοφορήσουν δικούς τους φυλλομετρητές για Windows 8 RT, την επερχόμενη δηλαδή έκδοση του νέου λειτουργικού που θα τρέχει πάνω σε ARM chips. Προηγουμένως και οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για την δημιουργία "Metro style enabled desktop φυλλομετρητές" για Windows 8 σε πλατφόρμες x86 και x64. Όπως και ο Internet Explorer 10, θα πρόκειται για προΐόντα που θα τρέχουν και στo Metro-Stlyle αλλά και μέσω του desktop.

Σε ένα blog post ο Asa Dotzler από την Mozilla, ο οποίος ηγήται της προσπάθειας ανάπτυξης του Firefox για τα Windows 8 εξέφρασε τις ανυσηχίες του λέγοντας, η Microsoft προσπαθεί με κάθε τρόπο να κλειδώσει έξω από τα Windows που θα τρέχουν σε ARM Chips οποιοδήποτε ανταγωνιστικό φυλλομετρητή εκτός φυσικά από τον δικό της.

Ακόμη ο Dotzler κατηγορεί την Microsoft ότι αθετεί τις υποσχέσεις που είχε προηγουμένως δώσει σε χρήστες, OEMs και προγραμματιστές για δυνατότητα επιλογής φυλλομετρητή, ισχυριζόμενος ότι όλα αυτά μυστηριωδώς έχουν εξαφανιστεί από την ιστοσελίδα της. Ωστόσο απίθανο χαρακτηρίζεται αυτή τη στιγμή το γεγονός η Microsoft να αλλάξει την αρχιτεκτονική των Windows RT προκειμένου να επιτρέψει την χρήση άλλων φυλλομετρητών, πέρα από τον δικό της.

[img_ALT=Mozilla & Google: Κατηγορούν την Microsoft για αθέμιτο ανταγωνισμό στους browsers]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/23564fb3893ecd6e9.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now