yannis

GeForce Grid: Επιτρέπει το stream παιχνιδιών σε Kepler-based GPU

Recommended Posts

[NEWS_IMG=GeForce Grid: Επιτρέπει το stream παιχνιδιών σε Kepler-based GPU]http://reviews.hwbox.gr/news/nvidia.jpg[/NEWS_IMG]Πριν από μερικές μέρες, η Nvidia δεν έχασε την ευκαιρία να μας παρουσιάσει ορισμένα Kepler's cloud centric πλεονεκτήματα κατα την διάρκεια του GPU Technology Conference στο San Jose της Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Συγκεκριμένα σε αυτό ανέφερε, ότι ορισμένοι Fermi-based game servers σαν αυτούς που τρέχουν υπό την εποπτεία της Gaikai φέρουν μόνο μία GPU ανά server ή 28 GPUs ανά rack. Η εταιρεία όμως από την μεριά της προτείνει μια νέα λύση, γνωστή ως GeForce Grid. Συγκεκριμένα οι Kepler επιτρέπουν 4 GPUs ανα server ή 84 ανά rack στα 75W η καθεμία. Συνεπώς οι εταιρείες ανά τον κόσμο που διαθέτουν online gaming servers θα μπορέσουν να εξοικονομήσουν αρκετούς πόρους και με την προυπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα περάσει στους τελικούς χρήστες είναι πιθανό κάποια εταιρεία streaming να προσφέρει bundles παιχνιδιών με μόλις $10 το μήνα.

Εκτός όμως από τα οικονομικά πλεονεκτήματα το GeForce Grid θα μειώσει το latency από την πλευρά των servers κατά 30ms. Η Gaikai από την μεριά της, είναι η πρώτη εταιρεία η οποία δείχνει την υποστήριξή της στην Nvidia και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει αναβαθμίσει τους servers της με GeForce Grid. Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για streaming demos αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι εργάζεται και στην διάθεση ολοκληρωμένων παιχνιδιών.

[img_ALT=GeForce Grid: Επιτρέπει το stream παιχνιδιών σε Kepler-based GPU]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/23564fb39427a4e76.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=GeForce Grid: Επιτρέπει το stream παιχνιδιών σε Kepler-based GPU]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/23564fb39427992f5.jpg[/img_ALT]

Edited by yannis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now