aRkA$

AMD "Piledriver" FX Processors: Ξεκινάει η παραγωγή τους το Q3 2012!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD "Piledriver" FX Processors: Ξεκινάει η παραγωγή τους το Q3 2012!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, η AMD αναμένεται να δώσει το πράσινο φως το 3ο τρίμηνο του 2012, για την έναρξη της παραγωγής της 2ης γενιάς FX επεξεργαστών με την κωδική ονομασία Vishera, οι οποίοι θα κατασκευάζονται με τα πρότυπα της αρχιτεκτονικής Piledriver με λιθογραφία 32nm από την εταιρεία GloFo. Τα πρώτα αποτελέσματα της γραμμής παραγωγής πρόκειται να είναι ο οκταπύρηνος FX-8350, ο εξαπύρηνος FX-6300 και ο τετραπύρηνος FX-4320, όπως έχει ήδη τονίσει η AMD σε παλαιότερα roadmaps.

Επιπλέον αναφέρθηκε η συμβατότητα των νέων επεξεργαστών με τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες AM3+ αλλά και με τα τελευταία chipset 9xx. Οι Vishera επεξεργαστές εκτός από Piledriver cores, θα ενσωματώνουν ελεγκτές μνήμης με υποστήριξη dual-channel DDR3-1866MHz, την τεχνολογία Turbo Core 2.0 και αυξημένο αριθμό των entries της L1 TLB, βαθύτερο FPU load queue, FMA3, BMI, TBM καθώς και άλλα σετ εντολών. Ο στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση της IPC (instructions per clock) απόδοσης και ταυτόχρονα η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, η οποία μεταφράζεται σε υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού. Παρότι η έλευση των Vishera θα συμπέσει με τους νέους Ivy Bridge E επεξεργαστές για το socket LGA 2011, η AMD επιδιώκει να σταθούν με αξιώσεις απέναντι από τους mainstream Ivy Bridge για το socket 1155.

[img_ALT=AMD "Piledriver" FX Processors: Ξεκινάει η παραγωγή τους το Q3 2012!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/24374fbe59d253d52.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD "Piledriver" FX Processors: Ξεκινάει η παραγωγή τους το Q3 2012!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/24374fbe59d25d1c6.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Λέγεται οτι στην computex θα δούμε τους trinity (?) οπότε ίσως πάρουμε μια ιδέα τι κάνει το νέο "σκαπτικό". :lolling:

Στην Computex θα έχει σίγουρα Trinity desktop πραμάτια σε φάση showcase, δεν νομίζω όμως να δείξουν κάτι επίσημα.

Όσο για τους Piledriver... Περιμένω υπομονετικά.

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι μεχρι 10% η συνολικη αυξηση της single-threaded αποδοσης, σε σχεση με BD, ειναι λιγο. Αν ωστοσο ανεβασουν κι αλλο τα ρολογια μαζι με το ipc και φτασουμε κοντα στο +20%, τοτε μαζι με μια καλη τιμη welcome back AMD!

Link to comment
Share on other sites

το 10-15% μπορει να ειναι ειτε με καλυτερο ipc ειτε με περισσοτερα mhz.

μην κολλατε στα νουμερα, κανεις δεν ξερει τιποτα και ολοι κανουν υποθεσεις βασισμενες στα trinity :P

Link to comment
Share on other sites

double post!

ενα ενδιαφερον αρθρο για οσους διαβαζουν τετοια! @caution

Trinity is more than the sum of its parts | SemiAccurate

Μ'αρεσει το στυλ του Charlie αν και σε μερικές περιπτώσεις τον έχω τσακώσει να κάνει damage control για την AMD. Τώρα όσον αφορά τo νέο Core, εαν ρίξει την κατανάλωση αισθητά, ανεβάσει και το ipc 5% με 10%, κλοκαρει εύκολα στα 5ghz αέρα και παραμείνει στα ιδία λεφτά με τις μειωμένες τιμές των BD, θα είναι μια επιτυχία για την AMD αν και προσωπικά δεν την βλέπω να κρατάει για πολύ καιρό ακόμη 2 sockets στο Desktop...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now