JC_Denton

Συνεργασία DreamWorks Animation και Intel για τους Xeon και τον Larrabee

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT] H Intel την Τρίτη κατάφερε και έκλεισε μια συμφωνία με την DreamWorks Animation SKG, ανακοινώνοντας ότι έκαναν μια στρατηγική συμμαχία με σκοπό να φέρουν την επανάσταση στον τομέα της δημιουργίας τρισδιάστατων ταινιών, ξεκινώντας με την ταινία Monsters Vs Aliens, που αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους το Q1 του 2009.

Παλαιότερα η DreamWorks χρησιμοποιούσε επεξεργαστές Opteron της AMD για να κάνει τη δουλειά της, σε Render-farms με εκατοντάδες επεξεργαστές. Τώρα όχι μόνο η εταιρεία θα μεταβεί σε Intel Xeon επεξεργαστές, αλλά αυτό που ακούγεται πολύ έντονα είναι ότι κυρίως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο Intel Larrabee, τον οποίον θα ενσωματώσουν ως Ray-Tracer στα μηχανήματά τους.

"Ο σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε σημαντικά την κινηματογραφική εμπειρία χρησιμοποιώντας τα τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία της DreamWorks Animation. Η τεχνολογία συνεχώς αναπτύσσεται και παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο πως μπορούν οι καλλιτέχνες μας να διηγηθούν τις ιστορίες τους. Χρησιμοποιώντας το κορυφαίο hardware που μας προσφέρει η Intel, θα δημιουργήσουμε ένα νέο και επαναστατικό τρόπο για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τις ιδέες μας σε τρισδιάστατη μορφή", δήλωση ο Jeffrey Katzenberd, Chief Executive στη DreamWorks Animation.

Η Intel έχει δεσμευτεί ότι θα προσφέρει στην εταιρεία τις μελλοντικές της τεχνολογίες για την επίτευξη των στόχων της, μέσα στους οποίους είναι και η παραγωγή ταινιών σε στερεοσκοπικό 3D.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now