csdump

ποια Linux distro να βάλω;

Recommended Posts

Γεία σας παιδιά και συνχαρητήρια για το παρεάκι σας, απο ένα γρήγορο "ξεφύλλισμα" που έκανε αφήσατε πολή καλή πρώτη εντύπωση!

Στο ψητό τώρα:

Ποιά διανομή linux θα μου προτείνατε; Επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρεία απο linux και χρόνο/υπομονή να αφιερώσω τώρα είμαι ανάμεσα σε mint, ubuntu λόγω Cinammon και out of the box χαρακτηριστικά και openSuse ( παλιότερη χρήση, καλή υποστήριξη )

Επίσης έχω την ATI 6870 και θέλω να ξέρω τι προβλήματα πρόκειται να αντιμετωπίσω και αν αξίζει να βάλω τον proprietary driver ...

Αυτά...

Ευχαρίστω

Link to comment
Share on other sites

kde ή gnome??

i can only use ubuntu 10.04 LTS (με το παλιό gnome δηλαδή...)

gnome3 :kiss:...:kiss:... φυσικά! οι developers έχουν κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά και είναι απόλαυση να δουλέυεις σε αυτό το gui!!! καμία σχέση με το χλιαρό, αδιάφορο gnome2.

Αν δεν είχα την εντύπωση ότι οι τελευταίες εκδόσεις mint & ubuntu είναι buggy θα τα έβαζα χώρις φόβο... Πότε λήγει η υποστήριξη της έκδοσης που χρησιμοποιήεις;

Edited by csdump
ακουγόταν "κάπως"
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά χρησιμοποιώ αρκετά Kubuntu και Ubuntu. Είναι αλήθεια πως τα πρώτα "χτυπάνε" πιο ωραία στο μάτι, αλλά αφού θέλεις να δοκιμάσεις linux πιστεύω το ubuntu είναι πολύ καλή λύση. Και όπως λέει ο weqwer κάνουν ακόμα updates από όσο ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο μπελάς να το στήσεις το Debian, αλλά μετά είναι rock stable.

Επίσης πρέπει να αποφασίσεις σε τι είδους διανομή θα κινηθείς, debianοειδές ή rpm. Προσωπικά δεν μπορώ να σου προτείνω μια συγκεκριμένη distro. Αν θες για απλή χρήση κάτι σε Mint ή Ubuntu (Kubuntu αν σου αρέσει το KDE), από rpm μεριά σε openSuse ή για bleeding edge κοιτάς σε Fedora. Δοκιμάζεις και βλέπεις ποια σε βολεύει.

Η πιο user friendly και με εύκολο package manager είναι σίγουρα η Ubuntu, αλλά είναι ελαφρώς πιο βαριά για ένα πολύ basic μηχάνημα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις πολλές απαντήσεις.

Κλείνω σίγουρα προς debianοειδες linux με gnome3. Μαλλον Mint 13 maya ( Μου πήγαινε πιο πολύ στην εμφάνιση απο το ubuntu ) ή debian αν έχω χρόνο στη διαθεσή μου.

offtopic: πώς βάζω signature στο account μου;

Link to comment
Share on other sites

Παιδες για rendering με blender και για ρετουσαρισμα με gimp ποια διανομη προτεινετε να χρησιμοποιησω?? Εχω παιξει πιο παλια με ubuntu 11.04 & 11.10..Μιας και αναφερθηκε ότι τα ubuntu "βαρυναν" υπαρχει καποια διανομη οπου να δουλευει ιδανικα η ολες οι διανομες είναι το ιδιο???Ευχαριστω..

Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Γεία χαρά και πάλι, ελπίζω νά'χατε ένα ευχάριστο καλοκαίρι!

Στο θέμα μας: Έβαλα debian που είναι λιγότερη buggy, με σκέψη για triple boot με ubuntu και win. Αλλά ψάχνω driver για την GPU μου ( ati HD6870 ) και επειδή ξέρω οτι η ati έχει ψιλογραμμένα τα linux είμαι αρκετά επιφυλακτικός στον driver που θα βάλω. Καμιά ιδέα;

σ.σ. Ενώ έχω full hd οθόνη, οι επιλογές που μου δίνει για την ανάλυση είναι μέχρι 1280x1024, υποψιάζομαι οτι είναι επειδή δεν έχω περάσει κάποιον driver. Ελπίζω να έχω δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

Από εδώ συμπλήρωσε κατάλληλα τα κουτάκια ώστε να σου δώσει λινκ για τα drivers. Αν έχεις πρόβλημα στην επιλογή πες μας τι linux 32/64bit έχεις να σε βοηθήσουμε.

Το ότι δε σου δίνει όλες τις αναλύσεις είναι επειδή δεν έχεις drivers όπως λες. Ελπίζω να μην έχεις το πρόβλημα που είχα εγώ όταν έβαζα drivers μου έβγαζε μέγιστη ανάλυση 640x480 και ήταν θέμα της οθόνης μου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now