George_o/c

AMD Radeon HD 7970 GHz Edition: Τέρας επιδόσεων!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Radeon HD 7970 GHz Edition: Τέρας επιδόσεων!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Η AMD παρουσιάζει την ταχύτερη κάρτα γραφικών (GPU) στον κόσμο, την AMD Radeon™ HD 7970 GHz Edition. Η AMD Radeon™ HD 7970 GHz χρησιμοποιεί την καινοτόμο αρχιτεκτονική Graphics Core Next (GCN) της AMD, προσφέροντας εκπληκτικές επιδόσεις και υψηλής ποιότητας εικόνα. Η νέα κάρτα γραφικών παρέχει εκπληκτική απόδοση στα πιο απαιτητικά και δημοφιλή παιχνίδια, όπως το Battlefield 3, Deus Ex: Human Revolution και DiRT Showdown.

«Η AMD Radeon HD 7970 GHz ενισχύει τη βραβευμένη οικογένεια GCN της AMD, η οποία παρέχει υψηλού κύρους απόδοση παιχνιδιού χάρη στην ταχύτερη GPU της αγοράς. Όσοι αγαπούν το παιχνίδι περίμεναν με ανυπομονησια τη σειρά AMD Radeon™ HD 7000 μέχρι να κυκλοφορήσει τον περασμένο Δεκέμβριο. Είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση, καθώς διευρύναμε τη σειρά AMD Radeon HD 7000, διαθέτοντας μία ολοκληρωμένη γκάμα των πιο προηγμένων γραφικών της αγοράς για desktop και notebook», δήλωσε ο Matt Skynner, corporate vice president & general manager, GPU Division της AMD.

Η AMD Radeon HD 7970 GHz παρέχει πρωτοποριακές λειτουργίες κάρτας γραφικών μέσω της προηγμένης τεχνολογίας AMD App Acceleration, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν ταχύτατο gameplay και φυσικά εφέ. Η τεχνολογία AMD App Acceleration βελτιστοποιεί επίσης κοινές εργασίες, όπως η κρυπτογράφηση και η συμπίεση αρχείων, και επιταχύνει απαιτητικές εφαρμογές για δημιουργία περιεχομένου, παρέχοντας παράλληλα εξαιρετική εμπειρία θέασης online και Blu-ray βίντεο³. Δεν υπάρχει άλλη κάρτα γραφικών που να συγκρίνεται με την απόδοση και τα χαρακτηριστικά της AMD Radeon HD 7970 GHz.

Η AMD Radeon HD 7970 GHz Edition είναι εξοπλισμένη με 3GBs ultra-fast GDDR5, τεχνολογία AMD Eyefinity 2.0, ενώ υποστηρίζει PCI Express 3.0 και multi-GPU ρυθμίσεις με την τεχνολογία AMD CrossFire™.

Η AMD Radeon HD 7970 GHz Edition θα διατεθεί από κορυφαίους συνεργάτες της AMD, όπως ASUS, Gigabyte, HIS, MSI, Sapphire, TUL και XFX.

[img_ALT=AMD Radeon HD 7970 GHz Edition: Τέρας επιδόσεων!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614fed7b94d899a.jpg[/img_ALT]

AMD Press Release

Link to comment
Share on other sites

Σιγά την τρομερή κατανάλωση! Πάνε ανεπιστρεπτί οι εποχές της 480.

Καθαρά σε θέμα κατανάλωσης σε games stock vs stock στα ίδια Watt είναι με την 480.

Και τα ίδια πάνω κάτω ( max 1dbA διαφορά ) σε αντίστοιχα load noise levels και πάλι.

Πως καταφέρανε πάντως να την κάνουνε ακόμα πιο θορυβώδη από την αρχική 7970 δεν μπορώ να το καταλάβω και δεχτώ.

Ιδιαίτερα αν είναι να την συγκρίνουμε με την 680 reference που είναι περίπου 9.6dbA πιο κάτω ( ξέρεις τι διαφορά έχουνε στην αντιληπτή ένταση ήχου τα ~10dbA φαντάζομαι, δεν είσαι άσχετος )

Link to comment
Share on other sites

Bill όχι και στα ίδια επίπεδα. Η 7970 χτυπάει 190W σε max load, η GHz άντε να φτάνει τα 220W. Καμία σχέση με τα 270W που ξέφευγε η 480- stock μάλιστα. Όχι και τέρας κατανάλωσης λοιπόν

Για τα noise levels δεν έχω άποψη, μόνο από videos έχω ακούσει το reference cooler. Όπως και να έχει εγώ πάντα προτιμώ τα custom. Αλλά σε θερμοκρασίες πάλι η 480 ξεφεύγει.

Τώρα πως τα καταφέρανε? Απλό, αν φανταστώ ότι παίζει με παραπάνω vGPU.

Link to comment
Share on other sites

Βάλτε και αυτό γιατί θα αρχίσουν τα όργανα

1) Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την AMD από τις 22 Μαΐου, 2012, η AMD Radeon™ HD 7970 GHz έδειξε υψηλότερη μέση απόδοση σε σχέση με την NVIDIA GeForce GTX 680 στα ακόλουθα παιχνίδια και εφαρμογές: Formula 1 2010, Civilization V, StarCraft II, Just Cause 2, Unigine Heaven, Left 4 Dead 2, Enemy Territory: Quake Wars, The Elder Scrolls V: Skyrim, DiRT 3, The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, Crysis Warhead, Metro 2033 (4xAA), και Hard Reset (MLAA). Όλες οι εφαρμογές αξιολογήθηκαν σε 2560x1600 με 8xAA και 16xAF. Διάταξη συστήματος: Intel ? Core™ i7-3960X (3,33 GHz), MSI X79A-GD65, 16GB DDR3-1600 και Windows? 7 x64. Για τις δοκιμές χρησιμοποιήθηκε ο AMD Catalyst™ 8,973 για την AMD Radeon™ HD 7970 GHz και ο NVIDIA? ForceWare™ 301,10 WHQL. GRDT-16 για τη NVIDIA? GeForce? GTX 680.

2) Η GCN Architecture και οι υποστηριζόμενες τεχνολογίες (PCI Express? 3.0, AMD ZeroCore Power technology, DDM Audio και 28nm production) διατίθενται κατʼ αποκλειστικότητα με τις σειρές AMD Radeon™ HD 7900, HD 7800 και HD 7700.

3) Η AMD App Acceleration είναι ένα σύνολο τεχνολογιών που βελτιώνουν την ποιότητα των βίντεο και ενισχύουν την απόδοση των εφαρμογών. Η πλήρης ενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών απαιτεί υποστήριξη της OpenCL™ ή του DirectCompute (συμπεριλαμβανομένου του AMD Universal Video Decoder (UVD)). Δεν περιλαμβάνουν όλα τα προϊόντα όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατοτήτες, καθώς μπορεί να απαιτούν συμπληρωματικά προϊόντα.

Να πω λίγο και κάτι άλλο επειδή ο gpl ανέφερε τα CUDA. Ως προς το GPGPU κομμάτι ακόμα και η απλή HD 7970 δεν είναι μακράν ανώτερη; Ή κάνω λάθος;

Όχι ότι με ενδιαφέρει εμένα προσωπικά απλά επειδή έτυχε να αναφερθεί πιο πάνω σαν πλεονέκτημα υπέρ της Kepler.

Link to comment
Share on other sites

Βάλτε και αυτό γιατί θα αρχίσουν τα όργανα

Να πω λίγο και κάτι άλλο επειδή ο gpl ανέφερε τα CUDA. Ως προς το GPGPU κομμάτι ακόμα και η απλή HD 7970 δεν είναι μακράν ανώτερη; Ή κάνω λάθος;

Όχι ότι με ενδιαφέρει εμένα προσωπικά απλά επειδή έτυχε να αναφερθεί πιο πάνω σαν πλεονέκτημα υπέρ της Kepler.

Είναι αρκετά άσχημο, φουκαριάρα NV...

2dh5f0g.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now