tasos9

Δεν δουλέυει ξεκλείδωτη 6950 σε pci-e 3.0

Recommended Posts

Γεια σε όλους. Πριν από λίγο έβαλα μια 6950 ενός φίλου στη μητρική μου για να benchάρουμε. H κάρτα είναι reference και έχει το dual bios switch. Αν είναι σε 1536SP mode και την ανοίξω ακούω 5 beeps και μετά σβήνει. Αν το βάλω στο 1408SP δουλέυει κανονικά. Επίσης δουλέυει κανονικά ξεκλείδωτη στο pc του φίλου (με pci-e 2.0). Τι μπορώ να κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Ναι, gen 3.0 είναι

Το bios στην asrock είναι το 2.10 το τελευταίο που βγήκε για την υποστήριξη των ivy. Με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι, αν φλασάρω bios στην 6950 που δεν ανεβάζει τα ρολόγια σε 6970 αλλά ανοίγει μόνο τους πυρήνες θα δουλέψει. Κάποιος είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, από PCI-E 2.0 σε 3.0

Link to comment
Share on other sites

Πιθανότατα το bios με τα χαμηλά clocks να είναι πιο φρέσκο (ucode) ή απλά να μην έχει υποστεί τις αλλαγές του "ανεβασμένου" που κάπου στο initialize κάτι δεν κάνει σωστά.

Μείνε όπως είσαι και ψάξε για το τελευταίο gpu 6970 bios μπας και παίζει ok... η άλλη αντίστοιχη περίπτωση, ήταν με ίδιο board; Αν ναι, παίζει να μαζεύεται και από εκεί το conflict μελλοντικά.

Link to comment
Share on other sites

O tasos9 είναι ο πιο πορωμένος αθόρυβος Air-Overclocker που έχω δεί ποτε :D:T:

Κάθε μέρα στο hwbot βλέπω και μερικά score του :P

Κατέβα μια φορά να πάιξουμε με LN2 ωρέ!

Link to comment
Share on other sites

Το έλυσα τελικά. Με το Radeon BIOS Editor, πήρα το 6950 bios (μέσω gpu-z) και πάτησα να ξεκλειδωθούν όλοι οι πυρήνες. Το φλάσαρα και όλα ok. Βγήκαν μερικά ωραία σκοράκια!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now