edessarcna

Αγορα υπολογιστη στα 800 ευρω

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολη την παρεα του hwbox!!!!! Μετα απο 4 χρονια ειπα μιας και μαζεψαμε και κανα φραγκο να παρω ενα καινουργιο pc.Εχω καταληξει καπου απλα ειμαι σε σκεψη για intel ivy bridge η amd fx και συγκεκριμενα τον 8120 εχω βαλει στο ματι.

Ξερω οτι η καινουργια σειρα επεξεργαστων της intel δεν υποστηριζει hyperthreading.Η σκεψη μου ειναι οτι μηπως αμα προτιμησω τους ivy με 4 πυρηνες στο αμεσο μελλον χρειαστω παλι αναβαθμιση λογο αλλαγης των τεχνολογιων αρα και παραπανω επεξαργαστικη ισχυς η ειναι αρκετοι οι 4 πυρηνες για καποιο ευλογο χρονκο διαστημα.

Δεν παιζει να ξανα κανω αναβαθμιση ξανα συντομα λογο οικονομικων.Με 300 ευρωπουλα μισθο ειμαι λιγο στενα :$.. Οποτε επιστρεφω στο ερωτημα.Μηπως οι σαφως κατωτεροι fx 4core/8threads εστω με κρατησουν λιγο παραπανω στο παιχνιδι η καμια σχεση.

ΑΑΑΑ ξεχασα η χρηση του pc ειναι λιγο απο ολα.Gaming να σηκωνει και κανα battlefield 3 να λιωσουμε λιγο γιατι μου εχει λειψει.Και λιγο προγραμματισμο που και που βεβαια ακομα στο σταδιο εκμαθησης ειμαι

Εδω ειναι καποια απο τα πραγματα που εχω διαλεξει.Παρακαλω μια βοηθεια και απο εσας παιδια.Καθε προταση δεκτη

CPU:AMD FX 8120

Mobo:ASROCK 970 EXTREME4 RETAIL - - E-SHOP.GR

Ram:Corsair Vengeance 8GB

PSU:Corsair Builder Series 600W V2 80+

VGA:Sapphire 7850 OC (PCI Express , 2 GB , GDDR5)

Η ψυξη στον επεξεργαστη θα ειναι η Corsair H60 σε οτι cpu και αν παρω.Απο σκληρους εχω και ssd αλλα kai hdd.Για το κουτι κατι γυρω στο 100αρι σκεφτομαι αλλα δεν με καιει τοσο αυτο.Και παλι καθε προταση δεκτη !!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα πρωτείνω κάτι σε intel.

cpu: Intel Core i5-3570K | Skroutz.gr

mobo: Asrock Z77 Pro3 | Skroutz.gr

Ram: Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) | Skroutz.gr

psu: Corsair Gaming Series GS600 | Skroutz.gr

gpu: Asus GeForce GTX 570 1280MΒ | Skroutz.gr or 7850!!! http://www.skroutz.gr/s/1764595/Sapphire-HD7870-GHz-Edition-2GB-GDDR5.html αμα μπορέσεις τσιπμα αυτην, παίζει να βγαίνεις κάποια ευρω εκτός budget!!

case: Aerocool VS-4 | Skroutz.gr

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολυ Argaliad.Θα περιμενω μηπως καποιος αλλος μπορει να με βοηθησει και με την ερωτηση που εκανα.Παντως πολυ καλη η προταση σου για το συστημα

Link to comment
Share on other sites

Για BF3 Multiplayer προτείνω τον FX81xx η τον Core i7. Αν δεν έχεις να δόσεις 100 ευρώ παραπάνω για τον Core i7 τότε πάρε τον FX8120 και ανέβασε τον στα 4-4.2GHz και θα είσαι οκ για όλα τα σημερινά Games και τα μελλοντικά. Επίσης για κάρτα γραφικών μην πέσεις κάτω από την HD7850 γιατί τα περισσότερα DX-11 games είναι GPU limited στα 1080p.

Link to comment
Share on other sites

Εμέμενα για games οφ ι7 μου φένεται υπερβολη ειδίκα στα λεφτα αυτα.Ένας i5 θα την κάνει και με το παραπάνω την δουλεία του.Με τη διαφορά λεφτων που έχουν πας σε λίγο καλύτερ κάρτα που μετράει. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα edessarcna και welcome!

Το βασικό σου δίλλημα απ' όσο καταλαβαίνω εστιάζεται στην επιλογή CPU. Για να το κρίνεις αυτό πρέπει να αναλογιστείς ποιος είναι ο πιο βαρύς φόρτος που θα του "ρίξεις".

Ξεκινώντας από το hyperthreading, αρχικά να σου πω πως αυτό υποστηρίζεται στους περισσότερους επεξεργαστές της Intel, εκτός από τους (τετραπύρηνους) i5. Για να έχεις υπόψη σου τι διαφορά έχει, από μόνο του μπορεί να δώσει max ένα +20% - σε τελείως θεωρητικό επίπεδο όμως.

Τώρα, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, το πιο απαιτητικό πράγμα που θα κάνεις μάλλον είναι το gaming. Αυτό που έχω παρατηρήσει από τα review που κάνω είναι πως αρκετά ακόμα παιχνίδια δεν μπορούν να τερματήσουν έναν σύγχρονο τετραπύρηνο- και σε αρκετές των περιπτώσεων δεν τον αξιοποιούν σωστά. Για το BF3 που λες ότι θες, έχει σίγουρα αρκετά καλό multithreaded engine, αλλά μεταξύ των 3960Χ, i7 2600, i5 2500 και FX-8150 δεν θα δεις διαφορές ορατές στο μάτι, τόσες που να σου χαλάνε το gaming experience. Οπότε όλα αυτά προϋποθέτουν τον συνδυασμό μιας καλής κάρτας γραφικών, καθώς στα 1080p εκεί θα πέφτει το load.

Οπότε δώσε περισσότερη βάση στην κάρτα γραφικών σου. Για αρχή, πιστεύω πως πρέπει να κινηθείς μεταξύ 180-300? ώστε να υπάρχει ισορροπία με το υπόλοιπο σύστημα. Ξέρω πως δεν είμαι αρκετά συγκεκριμένος, αλλά την ακριβή απάντηση θα την δώσουμε όταν βρούμε το υπόλοιπο σύστημα και φροντίσουμε να κάνουμε λίγο "χωρο" ώστε να χωρέσει στο budget και η ανάλογη GPU. Πάντως θα ήθελα να έχω μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για το τι παιχνίδια προορίζεις να παίξεις, αν είναι πχ οτιδήποτε ή λίγα και συγκεκριμένα. Για να σου δώσω μια αρχική εκτίμηση, οποιεσδήποτε εκ των 560 Ti, 570, 6870, 6950, 7850 και ίσως (δύσκολα όμως) 7870, ταιριάζουν στο σφιχτό -για gaming σύστημα- budget σου, μην περιμένεις όμως και ultra maxed out.

Κώδικα δεν φαντάζομαι ότι γράφεις χιλιάδες γραμμές, οπότε το compiling θα είναι γρήγορο οπουδήποτε.

Εν κατακλείδι: Παίρνεις ότι είναι πιο φτηνό για την τσέπη σου :P Και ένας FX-8120 μπορεί να σε καλύψει!

Link to comment
Share on other sites

Astalavista ησουν αρκετα κατατοπιστικος.Οσο αφορα το gaming επειδη ειχα παλιο συστημα μεχρι τωρα λεω οτι κυκλοφορει τωρα στην αγορα των παιχνιδιων να το λιωσω και εγω σαν παιδακι ;P.. Οποτε απο πολυ απαιτητικα παιχνιδια θα ξεκινησω το λιωσιμο.Οσο για τον προγραμματισμο ναι οπ ωπως ειπες δεν θα κανουμε και κανα προγραμμα αστροφυσικης :P

Οποτε οπως το ειχα σκεφτει και αρχικα για εναν fx 8120 και λιγα παραπανω φραγκα για την καρτα γραφικων.Τωρα για το μπατζετ μου μπορει να βαλω και κανα ψιλο παραπανω αλλα θα δειξει.Ευχαριστω και παλι !!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι οντως ειναι αρκετα μεγαλο το κοστος.Και σε αλλες συνθεσεις που εχω δει σε συστηματα με fx 8120 η fx8150 και μια καρτα γραφικων οπως 7850 η 560ti τουλαχιστον το bf 3 τρεχει σχεδον ultra AA και με καλα fps.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει εννοείτε πως και ο amd θα σε καλύψει αλλά το pc δεν είναι μόνο gaming και σε όλα τα υπόλοιπα η intel ζητάει λεφτά αλλά δείχνει κ διαφορά....για ένα pc πάνω του μετρίου που να αποδίδει ικανοποιητικά στα 1920 χ 1080 σε όλα τα games πρέπει να βάλεις κανένα φράγκο παραπάνω που θα σε αποζημιώσει σε βάθος χρόνου..

Το θετικό είναι ότι μπορείς να αλλάξεις μόνο κάρτα γραφικών όταν οι απαιτήσεις σου το ζητούν και η διαφορά στα games θα αλλάζει σαν να αγόρασες καινούριο υπολογιστή..δλδ τι εννοώ , αν δεν μπορείς να δώσεις μεγαλύτερο ποσό τώρα ώστε να αγοράσεις μια δυνατή κάρτα γραφικών παίρνεις τώρα μια σχετικά απλή όπως μια 560 και αργότερα μαζεύεις χρήματα για μια τούμπανο κάρτα όπως η 670 και παίζεις τα πάντα τέρμα.

Link to comment
Share on other sites

costasx πολυ ενδιαφερον η προταση σου.Που μαλλον αυτη θα ειναι η τελικη.Λογικα την παρασκευη θα γινει η παραγγελια.Aten-Ra το κιτακι για τον 8150 που μπορω να το βρω ??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now