p_under

AMD Radeon HD 7990: Έρχεται η dual-GPU της AMD

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Radeon HD 7990: Έρχεται η dual-GPU της AMD]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]H AMD, δεν έχει αποκαλύψει πολλές πληροφορίες για την AMD HD 7990, αλλά πολλές αναφορές από διάφορα IT sites του εξωτερικού εικάζουν ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου η νέα διπύρηνη κάρτα της AMD θα κάνει την εμφάνιση της.

H κωδική ονομασία που διάλεξε η AMD είναι New Zealand και ο κύριος ανταγωνιστής της HD 7990 είναι η Nvidia GTX 690. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η HD 7990 θα φιλοξενεί δύο Tahiti XT cores - ο πυρήνας της HD 7970, και 6GB GDDR5 μνήμη. Επίσης, φημολογείται πως στο προσεχές μέλλον θα δούμε και ειδικές εκδόσεις με 12GB μνήμη.

Τέλος, δεν έχει γίνει λόγος για τους χρονισμού της κάρτας, αλλά λέγεται πως η AMD έχει ολοκληρώσει μια Turbo τεχνολογία παρόμοια με το Boost της Nvidia GTX 600 series. Επίσης, ευελπιστούμε να σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα με νεότερες πληροφορίες. Stay HwBoxed..

[img_ALT=AMD Radeon HD 7990: Έρχεται η dual-GPU της AMD]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11204ffb2956b5ed7.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά γιατί δεν τη βγάζουν με υδρόψυξη κατευθείαν να τελειώνουμε.Έτσι κι αλλιώς εγώ τουλάχιστον θα τη λυπόμουνα να ξεροσταλιάζει με αέρα.Κρίμα είναι...

Link to comment
Share on other sites

Εάν συγκρίνεις 7970 και 680 με βάση το tdp σε watt,καταλαβαίνεις ότι σε dual gpu κάρτα θα υπάρξει μια διαφορά σε θερμοκρασίες μεταξύ 690 και 7990,εάν βέβαια το scaling είναι παρόμοιο. Αν και απ' ότι έχω δει σε benchmarks η 7970 είναι και πιο κρύα σε ορισμένες περιπτώσεις...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now