Nickzzz

AMD: Λαμβάνει 12,6 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD: Λαμβάνει 12,6 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Η AMD φαίνεται οτι θα λάβει ένα μεγάλο χρηματικό πόσο από το αμερικάνικο υπουργείο ενέργειας (DOE - Department of Energy) για να αναπτύξει μεθόδους για extreme-scale computing. Το υπουργείο ενέργειας έδωσε στην AMD 9,6 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα σχετική με τους επεξεργαστές και ακόμα 3 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα σχετικά με θέματα μνημών. Τα χρήματα είναι μέρος του project FastForward που είναι σύμπραξη του DOE και της εθνικής υπηρεσίας για την πυρηνική ασφάλεια (NNSA - national nuclear security administration).

Σκοπός τους είναι να επιταχυνθούν οι έρευνες και η ανάπτυξη τεχνολογιών που χρειάζονται για το extreme scale computing και σαν απότερο σκοπό το exascale computing. Οι Exascale supercomputers θα έχουν την δυνατότητα για ένα quintillion υπολογισμούς το δευτερόλεπτο, κάτι που είναι χίλιες φορές πιο γρήγορο από τους σημερινούς supercomputers.

Ο Alan Lee, vice president of research and advanced development, δήλωσε οτι με αυτήν την συμφωνία η AMD θα οδηγήσει τις εξελίξεις στο θέμα του memory bandwidth και του communication speed, που είναι πολύ σημαντικές όσον αφορα τις heterogeneous αρχιτεκτονικές.

Τα αποτελέσματα από οτι φαίνεται θα πρωτοεφαρμοστούν στους Opteron επεξεργαστές της AMD που αποτελούν τον πυρήνα του IBM Roadrunner computer στις εγκαταστάσεις του DOE στο Los Alamos national laboratory και του Cray Jaguar supercomputer που υπάρχει στο Oak Ridge national laboratory.

[img_ALT=AMD: Λαμβάνει 12,6 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/46515000a427cc621.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now