Recommended Posts

[NEWS_IMG=Sapphire HD 7970 Ghz Edition Toxic: 6GB GDDR5 Monster!]http://reviews.hwbox.gr/news/sapphire.jpg[/NEWS_IMG]Μετά τις φήμες για την έλευση μίας πανίσχυρης 7970 βασιζόμενη στον Tahiti XT2 από την Sapphire, ήρθε η στιγμή να γνωρίσετε μία από τις ισχυρότερες κάρτες γραφικών στον κόσμο. Υποδεχθείτε, λοιπόν, την Sapphire Radeon 7970 Ghz Edition Toxic, η οποία έκανε την πρώτη εμφάνισή της στην CES και κέρδισε τις εντυπώσεις με τα 6144 MB μνήμης RAM που διαθέτει! Η κάρτα βρισκόταν σε development στάδιο τους τελευταίους έξι μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων άλλαξαν κάποια δεδομένα μιας και αρχικά βασίζονταν στην συμβατική και όχι στην Ghz έκδοση της 7970.

Οι χρονισμοί της κάρτας είναι 1050 Mhz στον πυρήνα (1100 με το boost scheme) και 1500 Mhz στις μνήμες (6 Ghz GDDR5 effective), οι οποίοι θα ήταν σημαντικοί εάν δεν είχε βγει στην κυκλοφορία η Ghz Edition της κάρτας. Όμως, αυτό που εκπλήσσει είναι πως οι μηχανικοί της Sapphire κατάφεραν να τοποθετήσουν 6 GB μνήμης χρονισμένης στα 6 Ghz, λαμβάνοντας υπ' όψιν τόσο την σταθερότητα όσο και την κατανάλωση της κάρτας. Αυτά τα 6 GB RAM είναι κατανεμημένα σε εικοσιτέσσερα 2 Gbit GDDR5 memory chips.

Αναφορικά με το κύκλωμα τροφοδοσίας της κάρτας, η Toxic χρησιμοποιεί ένα 8-phase VRM design που ενσωματώνει "Black Diamond" chokes, για λιγότερη απώλεια ενέργειας στον πυρήνα, αλλά και DirectFETs MOSFET's από την International Rectifier, στα χαρακτηριστικά των οποίων κυριαρχεί η ποιότητα. Ταυτόχρονα, για να ενισχύσει την αποδοτικότητα της κάρτας, η εταιρία χρησιμοποιεί ένα 12-layer PCB ενώ η τροφοδοσία της κάρτας πραγματοποιείται από δύο 8-pin power connectors.

Βέβαια, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς μία αξιοπρεπή ψύξη. Έτσι, η Sapphire έκατσε και σχεδίασε ένα από τα πιο εντυπωσιακά coolers στηριζόμενη στην Vapour-Chamber technology. Αναλυτικότερα, το βασικό cooler αποτελείται από μία vapour-chamber πλάκα και με μία ψύκτρα, η οποία την περιβάλει. Αυτά έρχονται σε επαφή με την GPU αλλά και τα memory chips, απαγάγοντας την θερμότητα που παράγεται, διαμέσου της πλάκας αλλά και των 4 χάλκινων heat pipes (2 8mm πάχους και 2 6 mm πάχους). Το πακέτο έρχονται να ολοκληρώσουν δύο 90 mm high-airflow ανεμιστήρες μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες της vapοur chamber ψύκτρας.

Overclocking wise, η Sapphire έχει συμπεριλάβει πολλά features όμως το TriXX λογισμικό της, μέσου του οποίου μπορούν να τροποποιηθούν οι συχνότητες, το voltage αλλά και η ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων, ενώ υπάρχουν και διαγνωστικά LED's τα οποία εμφανίζουν την θερμοκρασία της GPU. Επίσης, υπάρχει και dual-BIOS το οποίο μπορεί να σώσει την κατάσταση σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά αναφορικά με τις ρυθμίσεις ή κατά το flash του αρχικού.

Η συνδεσιμότητα της κάρτας μόνο φτωχή δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί καθώς περιλαμβάνει δύο dial-link DVI, ένα mini-Display Port 1.2 αλλά και ένα HDMI 1.4a connector. Φυσικά, η κάρτα μπορεί να συνδυαστεί με ακόμη τρεις Radeon 7900 series σε διάταξη CrossfireX.

Επιπρόσθετα, αφού η κάρτα είναι βασισμένη στο Tahiti silicon, έρχεται εξοπλισμένη με 2048 CoreNext stream processors, 128 TMU's, 32 ROP's και ένα 384-bit wide memory interface, υποστηρίζοντας φυσικά και το DirectX 11.1 API.

Η διάθεση της κάρτας ξεκίνησε σήμερα, σε επιλεγμένα καταστήματα και με περιορισμένες ποσότητες, χωρίς, όμως, να έχει αποκαλυφθεί ακόμη η τιμή της.

<img style="border-radius: 12px; box-shadow: 5px 5px 12px blue;" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/378250053935972a7.jpg" alt="Sapphire HD 7970 Ghz Edition Toxic: 6GB GDDR5 Monster!" />

<img style="border-radius: 12px; box-shadow: 5px 5px 12px blue;" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/37825005393575f6c.jpg" alt="Sapphire HD 7970 Ghz Edition Toxic: 6GB GDDR5 Monster!" />

<img style="border-radius: 12px; box-shadow: 5px 5px 12px blue;" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/378250053935822d9.jpg" alt="Sapphire HD 7970 Ghz Edition Toxic: 6GB GDDR5 Monster!" />

<img style="border-radius: 12px; box-shadow: 5px 5px 12px blue;" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/3782500539358c6d9.jpg" alt="Sapphire HD 7970 Ghz Edition Toxic: 6GB GDDR5 Monster!" />

Edited by George_o/c

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπερ τουμπανη, αλλα αν η τιμη ειναι αυτη της προηγουμενης ειδησης, ειναι no go δυστυχως :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται σαν να είναι στην πράξη 3slot. Αν είναι έτσι - failια :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και το Dual-X στην απλή 7970 oc 3 slot είναι αλλά όχι τόσο πολύ όσο αυτή. Αν όμως θες να κάνεις cf τότε τα slots πρέπει να έχουν απόσταση...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.