T?km@$t?®

Υπερβολική θερμοκρασία Pentium 4

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά..σήμερα τοποθέτησα τον Intel pentium 4 3.4HT η ψύκτρα σωστά τοποθετημένη και στο bios βλέπω θερμοκρασία 141 βαθμούς(θερμική πάστα δεν υπάρχει αλλά και πάλι σε άλλον υπολογιστή δούλευε κανονικά χωρίς πάστα ο ίδιος επεξεργαστής)

note :το 4 pin καλώδιο που χρειάζεται η μητρική δεν είναι τοποθετημένο διότι δεν βγάζει το τροφοδοτικό

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι απλά βλέπεις μια πλασματική θερμοκρασία. Στους 141 o επεξεργαστή θα είχε σβήσει ή απλά θα είχε παραδώσει το πνεύμα, ίσως και η μητρική.

Πάντως χωρίς thermal paste, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς κάνεις...

Link to comment
Share on other sites

δεν νομίζω να είναι ψεύτικη η ένδειξη για δύο λόγους...στην αρχή αρχή όταν πρώτοέβαλα τον επεξεργαστή και άνοιξα το pc έσβηνε σε 5"..μέχρι που πρόλαβα και μπήκα στο bios και έβλεπα την θερμοκρασία από 95 σε 96,97,98 και έκλεινε..μετά πρόλαβα και έσβησα το thermal thortlling και δεν υπήρχε η προστασία υπερθέρμανσης.. 2ον η ψύκτρα ζεματαγε..και 3ον οι Pentium 4 δεν νιώθουν τίποτα :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Ε αν είναι πραγματική θερμοκρασία, τότε απλά θα κάψεις την μητρική αργά ή γρήγορα - δεν νομίζω ότι οι τριγύρω πυκνωτές είναι rated για τέτοια χρήση :/

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα καεί...αλλά έμενα με προβληματίζει το γιατί ζεσταίνετε τόσο πολύ

note:στο παρελθόν είχα βάλει έναν pentium 4 μικρότερο στα 3.2 και ο υπολογιστής μου δεν άνοιγε καθόλου..μάλλον πάλι για λόγους υπερθέρμανσης ενώ σε άλλο pc δούλευε μια χαρά..αν και σαν επεξεργαστής ζεσταινοταν περισσότερο αλλά δεν έχει σημασία αυτό

Link to comment
Share on other sites

Ζεσταίνετε γιατί χωρίς thermal paste η επαφή του IHS του επεξεργαστή με την ψύκτρα δεν είναι καθόλου καλή.

Και αν το χέρι δεν υποφέρει την ψύκτρα μιλάμε για ~60 βαθμούς, που πάει να πει ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό της θερμότητας του επεξεργαστή καταλήγει στο σώμα της ψύκτρας. Επίσης, είναι κοινός τόπος για πολλούς χρήστες να πιστεύουν ότι όντας στο BIOS ο επεξεργαστής είναι σε idle, ενώ και δεν είναι σε idle αλλά παράλληλα έχει και σβηστά τα όποια energy saving features του.

Κοντολογίς, καθάρισμα, πάστα, ίσως και ακόμα ένα fan κάπου κοντά για βελτίωση του airflow - αν θέλεις να επιβιώσει το μηχανηματάκι μερικά ακόμα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Και πριν χωρίς thermal paste πως ήταν στα καλά του; τωρα ζεστάθηκε;

μήπως γίνεται κάτι άλλο...στο προηγούμενο μηχάνημα που ήταν,ήταν χωρίς πάστα και στους 50κάτι βαθμούς

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα λες πάει να πει ότι η ψύκτρα δεν έχει πατήσει καλά. Αλλά έτσι κι αλλιώς, χωρίς πάστα δεν θα κάνεις δουλειά. Οι θερμοκρασίες μπορεί να ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα παλιά, γιατί είχε γίνει τσιμέντο το CPU με την ψύκτρα και η θερμότητα μεταφερόταν... Τώρα που την ξεκόλλησες και που δεν καθάρισες την προηγούμενη πάστα ούτε έβαλες καινούρια, προφανώς δεν κάνουν καθόλου επαφή.

Οπότε ό,τι σου είπε ο caution. Καθάρισμα, πέρασμα πάστας και προσεκτικά να κουμπώσει καλά η ψύκτρα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now