p_under

AMD Athlon II X4 FM2 processsors: Νέοι Athlon II CPUs για το FM2 socket

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Athlon II X4 FM2 processsors: Νέοι Athlon II CPUs για το FM2 socket]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Παρόλο που η AMD δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την νέα APU family - Τrinity platform, η οποία θα βασίζεται στο FM2 socket, παρουσίασε τρεις νέες επεξεργαστικές μονάδες που θα ακούν στο γνώριμο όνομα Athlon II και ακολουθούν την Piledriver microarchitecture.

Και τα τρία Athlon II chips βασίζονται στην quad core αρχιτεκτονική και περιέχουν 4MB L2 cache μνήμη. Ο Athlon II X4-730 θα είναι ο βενιαμίν της παρέας καθώς φέρει 2.8GHz core frequency και 65W TDP, ακολουθεί ο Athlon II X4-740, με 3.2GHz συχνότητα και 65W TDP και τρίτος έρχεται ο Athlon II X4-750K με 3.4GHz συχνότητα, 100W TDP και ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή.

Τέλος, η τιμολογιακά πολιτική που θα ακολουθήσει η AMD στα Athon II FM2 chips, αν και παραμένει άγνωστη, θα πρέπει να είναι μειωμένη σε σχέση με τα υπόλοιπα A-Series APUs καθώς τα athlon ΙΙ chips δεν θα φέρουν ενσωματωμένη υπομονάδα γραφικών είτε θα είναι απενεργοποιημένη - παρόμοιο σενάριο με τα Athlon II FM1 SKUs.

[img_ALT=AMD Athlon II X4 FM2 processsors: Νέοι Athlon II CPUs για το FM2 socket]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11205011f36e7f003.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Μα και για το FM1 socket εκτός από Llano APUs, υπάρχουν και 3 Athlon II επεξεργαστές που δεν έχουν iGPU. Τώρα θα μου πεις, ποιος ο λόγος ύπαρξής τους αφού υπάρχει το AM3! Έλα μου ντε :P

Για αυτούς λέω:

AMD Athlon II X4 631 Box | Skroutz.gr

AMD Athlon II X4 641 Box | Skroutz.gr

AMD Athlon II X4 651 Box | Skroutz.gr

Link to comment
Share on other sites

o λόγος ύπαρξης των athlon II, Llano cores ή piledriver, είναι ότι μάλλον δεν τηρούσαν τα standard των APUs και απλά τους απενεργοποίησαν την iGPU. το θέμα όπως σωστά τόνισε και ο George ότι οι τιμές θα πρέπει να είναι μειωμένες!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now