aRkA$

Nvidia GeForce GTX 650: Πληροφορίες για την νέα entry-level Kepler κάρτα της Nvidia!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Nvidia GeForce GTX 650: Πληροφορίες για την νέα entry-level Kepler κάρτα της Nvidia!]http://reviews.hwbox.gr/news/nvidia.jpg[/NEWS_IMG]Χωρίς να έχει τελειώσει ο απόηχος της είδησης για την νέα "μικρότερη" κάρτα που θα ενσωματώνει τον Kepler GK104-core με την ονομασία Nvidia GeForce GTX 660Ti, η Nvidia φαίνεται να έχει πάρει σοβαρά την υπόθεση "ανταγωνισμός" από την στιγμή που η AMD λάμπει δια της απουσίας της από τα τεχνολογικά δρώμενα. Έτσι σύμφωνα με την ιστοσελίδα DonanimHaber το ενδιαφέρον της Nvidia πλέον στρέφεται στην ανανέωση των καρτών που ανήκουν στην κατηγορία κάτω των 200$. Μέχρι πρότινος η μάχη δινόταν επάξια από τις GeForce GTX550Ti και GeForce GTX 560, όμως σύντομα θα πέσουν οι τίτλοι τέλους δίνοντας την σκυτάλη στην επερχόμενη Nvidia GeForce GTX650. Η νέα κάρτα γραφικών θα βασίζεται στον πυρήνα 28nm Kepler GK107 με 384 CUDA Cores, έχοντας μέγεθος μνήμης 1GB GDDR5 με εύρος διαύλου 128bit. Η πιθανή ημερομηνία της επίσημης ανακοίνωσης της Nvidia GeForce GTX 650 είναι η 17η Σεπτεμβρίου.

[img_ALT=Nvidia GeForce GTX 650: Πληροφορίες για την νέα entry-level Kepler κάρτα της Nvidia!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/24375017d6aca5411.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Nvidia GeForce GTX 650: Πληροφορίες για την νέα entry-level Kepler κάρτα της Nvidia!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/24375018c6758f861.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Nvidia GeForce GTX 650: Πληροφορίες για την νέα entry-level Kepler κάρτα της Nvidia!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/24375018c6759c72f.jpg[/img_ALT]

Edited by aRkA$
Link to comment
Share on other sites

Ε αυτό που γράφανε στα reviews της 640 και έλεγα και εγώ. Κουτσουρέψανε την 640 βάζοντάς της GDDR3 για να την ξανά παρουσιάσουν ως 650 με GDDR5. Με λίγα λόγια το τσιπάκι που πουλάει η Nvidia στα 100? το ξανά πουλάει στα 200? με GDDR5.

Δεν είναι να την αφήσεις αυτή την εταιρία χωρίς ανταγωνισμό. Θα βάλει τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη σου που θα κόψει και δέρμα από το πόδι.

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο αλλά δεν είναι μόνο το GDDR5 που κάνει την διαφορά, γιατί μιλάμε για αύξηση επιδόσεων της τάξεως του 25%.

Όσο για την τιμολογιακή πολιτική της Nvidia την θεωρώ normal από την άποψη ότι παίζει μπάλα μόνη της (οποιαδήποτε εταιρεία σε καταστάσεις μονοπωλειου θα συμπεριφερόταν ανάλογα ή πιστεύεις πως αν ήταν η AMD στην θέση της θα λειτουργούσε διαφορετικά?) κανείς δεν δουλεύει για την ψύχη της μάνας του :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Ε το είπα ότι δεν είναι να τους αφήσεις χωρίς ανταγωνισμό. Η μνήμη αρκεί για να βάλει 15 χειρόφρενα σε μια κάρτα από την στιγμή που δεν είμαστε στα 1024Χ768.

Αυτό που δυστυχώς βλέπουμε και από Nvidia και από AMD, είναι αυτό που περίμενα και έλεγα από πέρσι. Με τα APUs οι καλές κάρτες κάτω από τα 200? θα αρχίσουν να σπανίζουν επικίνδυνα αν δεν εξαφανιστούν εντελώς. Η 650 αν κατάλαβα καλά από τα παραπάνω που έχεις ποστάρει είναι αρκετά κοντά στην 550ti. Η 550ti πάντα μου φαινόταν υπέρ-κοστολογημένη σε σχέση με π.χ. την 6770. Ήταν 10% ποιο αργή κατά μέσω όρο σε σύγκριση με την HD4890 (περίπου τόσο θα πρέπει να είναι σε σχέση και με την 6770) που είχα και πουλιέται κάπου στα 120?. Και σου δίνουν τώρα παρόμοιων επιδόσεων κάρτα που κοστολογείται κοντά στα 200?? Δεν πάμε καλά.

Link to comment
Share on other sites

H Nvidia GeForce GTX 650 σε επιδόσεις τοποθετείται ανάμεσα στην Nvidia GeForce GTX 550Ti και Nvidia GeForce GTX 560 όσο για τον ανταγωνισμό λογικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την AMD Radeon HD 7770. Θα έλεγα λοιπόν πως μπορεί να έχει μεν παρόμοια απόδοση αλλά θα πρέπει να υπολογίσεις και ότι θα έχει και λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις. Με το σκεπτικό σου θα έπρεπε να μείνουμε στα 90nm χωρίς να έχουμε εξέλιξη. Έτσι δεν ήταν πάντα όμως το marketing βρε Γιάννη? Δεν είναι φιλανθρωπικά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Link to comment
Share on other sites

Μιλάω για γενική αλλαγή στην αγορά των gpus η οποία θα εξαφανίσει τις καλές και φτηνές υλοποιήσεις και απλά θα έχουμε συνωστισμό καλών καρτών πάνω από τα 200?. Δεν μιλάω απλά για την 650. Η 650 κατά κάποιο τρόπο νιώθω ότι επιβεβαιώνει αυτό το σενάριο. Όπως είχαμε αναπροσαρμογή τιμών στους δίσκους (αν και εκεί υπήρξε δικαιολογία για αυτό) έτσι έχουμε αναπροσαρμογή τιμών και στην αγορά των gpus. Όχι υπέρ του καταναλωτή.

Οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ταμεία, αλλά δεν θα τους πω και μπράβο όταν θα μου πουλήσουν παρόμοιο προϊόν με 50% επιβάρυνση.

EDIT

Ελπίζω να έχουν περισσότερο δίκιο ως προς την τιμή αυτοί στο tomshardware

http://www.tomshardware.com/news/nvidia-kepler-gk107-gtx650-gpu,16541.html

θα είναι και το ποιο λογικό και θα βγάζει και τους όποιους "φόβους" μου λάθος.

A $120 to $150 range is expected.

Link to comment
Share on other sites

γενικά πιστεύω πως η entry level και η mainstream κατηγορία τείνουν να εξαφανιστούν

ήδη από το φθινόπωρο αναμένονται τα Trinity APUs και σε κανα χρόνο δρομολογείται η 3η γενιά με την ονομασία AMD Kaveri APUs, που πιστευω πως o μεσος χρηστης δεν θα χρειάζεται πλέον descrete καρτα γραφικών

Γιάννη καμιά εταιρεία δεν επενδύει στην τζάμπα έρευνα άρα και το ελάχιστο που θα σου παρουσιάσει σαν πρωτοποριακό θα σε βάλει να το πληρώσεις

Edited by aRkA$
Link to comment
Share on other sites

Γιάννη καμιά εταιρεία δεν επενδύει στην τζάμπα έρευνα άρα και το ελάχιστο που θα σου παρουσιάσει σαν πρωτοποριακό θα σε βάλει να το πληρώσεις

Πληρώνεις μέχρι το βαθμό που δεν νιώθεις ότι η κάθε εταιρία ψάχνει να βρει κιμωλία :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now