JC_Denton

Ακόμα ένα υγειές οικονομικό τέταρτο για την Intel

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/WRAPLEFT]Η Intel, με το τέλος του Q2 του 2008, είδε κάποια πολύ ευχάριστα αποτελέσματα στα κέρδη της. Μέσα σε ένα διάστημα 3 μηνών η εταιρεία είδε εισοδήματα της τάξης των 9.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων να μπαίνουν στα ταμεία της, με καθαρά κέρδη της τάξης του 1.6 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Αυτά τα κέρδη της εταιρείας, μπορεί να είναι 2% χαμηλότερα από αυτά του Q1 2008, αλλά είναι 9% μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους. Οι προβλέψεις μάλιστα μιλάνε για ένα 25% πάνω σε καθαρά κέρδη, μέσα στο 2008.

"Η Intel είχε ακόμα ένα δυνατό οικονομικό τέταρτο, με εισοδήματα που ανταποκρίθηκαν πλήρως στις υψηλές προσδοκίες μας, που φέρνουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών χρόνο με το χρόνο. Τώρα που μπαίνουμε στο δεύτερο μισό του έτους, οι απαιτήσεις της αγοράς παραμένουν υψηλές για τους μικροεπεξεργαστές και τα chipset μας, σε όλη την υφήλιο", δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Intel, Paul Otellini.

Έτσι λοιπόν η εταιρεία, με τις απροσδόκητα καλές πωλήσεις στη φορητή πλατφόρμα της, καθώς και στα chipset, έφτασε να σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων στις κατηγορίες αυτές, κρατώντας σε πολύ υψηλά επίπεδα και τις πωλήσεις επεξεργαστών.

Όσο για το Q3 2008, η Intel αναμένει να έχει εισοδήματα της τάξης των 10 με 10.6 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο στην Intel, γιατί πραγματικά το αξίζει. Με την τεχνολογία Core έδωσε τα πάντα στο λαό : τιμές, επιδόσεις και o/c. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα cpu. Βέβαια, αν δεν ήταν η AMD, τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε συμβεί. Σήμερα έχουμε τις επιδόσεις και το o/c, οι τιμές όμως πήραν την ανιούσα. Περιμένουμε τους buldozer λοιπόν, για να δούμε (ελπίζω) πραγματικό ανταγωνισμό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now