Nickzzz

Επεξεργαστές AMD: Μείωση τιμών και ένα νέο μοντέλο

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Επεξεργαστές AMD: Μείωση τιμών και ένα νέο μοντέλο]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Ανακοινώθηκαν σήμερα νέες τιμές για όλες τις σειρές των επεξεργαστών της AMD, με την ημερομηνία που αναφέρεται οτι θα ισχύσουν να είναι η 27η Αυγούστου, κάτι που σημαίνει οτι από την Δευτέρα μάλλον θα τις δούμε στις αγορές. Οι μειώσεις αρχίζουν από μόλις 1% και φτάνουν μέχρι το 23%. Ο Phenom II X4 955 λοιπόν με μείωση 23% από τα $105 φτάνει τα $81, ενώ ο Phenom II X4 965 BE με μείωση 21% από $115 τον βρίσκουμε στα $91. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Phenom II είχαν πολύ μικρότερες μειώσεις περίπου στο 2%. Από την άλλη, οι μειώσεις στις σειρές A και FX ήταν πιο σημαντικές. Κατά μέσο όρο οι "Llano" APUs είναι 15,7% φτηνότεροι ενώ οι FX επεξεργαστές 11,9%. Πολλές φορές οι μεγάλες μειώσεις στις τιμές σηματοδοτούν παρουσίαση νέων μοντέλων στο άμεσο μέλλον, κάτι που περιμένουμε να γίνει με την εμφάνιση των "Trinity" APUs και των νέων FX μέσα στους επόμενους μήνες.

Παράλληλα σήμερα παρουσιάστηκε και ένας νέος επεξεργαστής, ο τετραπύρηνος FX-4130. Θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική "Bulldozer" και θα έρχεται με συχνότητα λειτουργίας 3,8GHz ενώ με την χρήση Turbo Core θα φτάνει τα 3,9GHz. Η L3 cache φτάνει τα 4MB ενώ το TDP τα 125W. Την βδομάδα που μας πέρασε ο συγκεκριμένος επεξεργαστής μπορούσε να γίνει pre-order στην Αμερική με τιμή ίδια με του FX-4100 αλλά η επίσημη τιμή του θα είναι $112. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις νέες τιμές των επεξεργαστών της AMD.

[img_ALT=Επεξεργαστές AMD: Μείωση τιμών και ένα νέο μοντέλο]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4651503946836d5ca.png[/img_ALT]

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Link to comment
Share on other sites

O 6100 είναι καλός σε αυτά τα λεφτά. Και ο 955. Οι 4000 έπρεπε να πωλούνται εκεί στα $80-$90 και μάλλον πολλά λέω. Πλάκα έχουν οι διπύρηνοι Phenom II που είναι στα ίδια ή ακριβότεροι από τους Χ4.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now