JC_Denton

Νέες τεχνολογίες φέρνουν "επανάσταση" στους SSD

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://img71.imageshack.us/img71/530/samsung64gbssdyp8.jpg[/WRAPLEFT]Μετά από μήνες μυστικής ενασχόλησης και έρευνας πάνω στα NAND Flash Memory Chips, η Samsung Electronics και η Sun Microsystems κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα νέο τύπο SLC chip, o οποίος έχει πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και προσφέρει έως και 5 φορές περισσότερες write-and-erase operations, ενώ δίνει έως και 100 φορές μεγαλύτερο αριθμό I/OPS (Input/Output Per Second) ανά Watt, σε σχέση πάντα με τα σημερινά SSD.

"Δουλεύουμε μαζί με τη Sun για να αναπτύξουμε ένα νέο SLC Flash Memory Chip των 8 GB, ειδικά για τους Servers. Αυτό το chip θα πρέπει να έχει μεγάλη ανθεκτικότητα και χαμηλότερη κατανάλωση, πράγμα το οποίο φαίνεται πως καταφέραμε. Το moto των κατασκευαστών σε όλες τις επιχειρήσεις του χώρου πρέπει να είναι το ίδιο με το δικό μας: Ώθηση στην αντοχή, μείωση στην κατανάλωση. Τα SLC μας για τους Server είναι ιδανικά τοποθετημένα, ώστε να ικανοποιούν αυτή την εξίσωση", δήλωσε ο Jim Elliott, Αντιπρόεδρος του Memory Marketing της Samsung.

Προς το παρόν, η μυστικότητα του όλου project τηρείται και στο πότε οι SSD με τα chip αυτά θα είναι διαθέσιμοι στο κοινό. Καμία από τις δύο εταιρείες δεν έκανε κάποια δήλωση για το θέμα, όπως και ούτε για το ζήτημα που ακολουθεί.

-----------------------------------

Εκτός λοιπόν από τις Samsung και Sun, φαίνεται πως και το Πανεπιστήμιο του Tokyo έκανε κάποιες σημαντικές προόδους πάνω στην ανάπτυξη των SSD.

Οι Ιάπωνες επιστήμονες του Ιδρύματος κατάφεραν και κατασκεύασαν τα πρώτα Σιδηρο-ηλεκτρικά (Ferroelectric) NAND Flash chips, τα οποία έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα.

Η κατανάλωσή τους είναι πολύ μικρότερη, πράγμα που ναι μεν είναι σημαντικό, δεν είναι όμως τόσο ώστε αυτό που επίσης ανακοίνωσαν - η διάρκεια ζωής της κάθε κυψέλης αυξήθηκε δραματικά, μιας και πλέον τα chip αυτά αντέχουν 100 εκατομμύρια εγγραφές, περίπου 10.000 φορές περισσότερες από ότι τα συνηθισμένα chip. Αν και βέβαια αυτά είναι αρκετά για να ενθουσιάσουν κάποιον, δεν είναι τα μόνα: Οι επιστήμονες είπαν μετα βεβαιότητας ότι αυτά τα chip θα μπορούν να φτάσουν σε λιθογραφία έως και στα 10nm - εν αντιθέσει με το μέγιστο των τωρινών chip που θα είναι στα 20 nm.

Διαβάστε περισσότερα

εδώ και εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now