withend

Αγορά laptop για φοιτητή

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

Από Οκτώβρη θα είμαι φοιτητής Πληροφορικής, και ενδιαφέρομαι και εγώ για laptopακι. Το "Δες την ψηφιακά" καταργήθηκε έτσι; Πέρασα 6ος στην σχολή, αλλά αξίζει να περιμένω μπας και δώσουν επιδότηση;

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το gaming. Λιγοστά παιχνίδια που θέλω, τα παίζω στο desktop, οπότε δεν με νοιάζει η κάρτα γραφικών κλπ.

Αυτό που θέλω είναι να είναι stable (να μην μου κρασάρει δηλαδή), να μπορεί να τρέχει γρήγορα εφαρμογές internet,ταινίες , office κλπ, αλλά και κάτι πιο βαρύ όπως Dreamweaver και προγράμματα όπως το Visual Studio (και άλλα προγράμματα ίσως για εργασίες, που να καταναλώνουν αρκετούς πόρους σε μνήμη και επεξεργαστή).

Με μια μικρή έρευνα, και από εμπειρίες δικές μου, αποφάσισα (ελπίζω σοφά) να μείνω μακριά από AMD, γιατί έχω ακούσει οτι ανεβάζουν αρκετά μεγάλες θερμοκρασίες, ιδιαίτερα σε laptop. Οπότε πιστεύω είμαι σε Intel i3/i5 (εδώ θέλω την γνώμη σας για το τί θα με καλύπτει).

Σαν μάρκες, διάβασα ότι τα Lenovo, DELL και τα Asus είναι τα πιο αξιόπιστα, ενώ εγώ είχα καλές εμπειρίες και με Toshiba. Έβλεπα πως και για τα Turbo-X λένε κάποιοι καλά πράγματα, λόγω εγγύησης ΠΛΑΙΣΙΟ κλπ, αλλά κάτι μου λέει να μείνω μακριά.

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κανά-δυο μοντέλα, με κορυφή τα 600 ευρώ (αν είναι και λίγο παραπάνω, αλλά αξίζει, δεν με πειράζει) ;

Link to comment
Share on other sites

Eδώ εισαι...

Μετα απο λιγο καιρο αντικαθιστας τον HDD με εναν SSD και θα εισαι αρχοντας!

Το παρακατω καταστημα να ξερεις ειναι πολυ αξιοπιστο!

Msystems.gr - Προϊόντα - Dell Inspiron 15 (N5050) i5-2450M - Black

Edited by Pastelidis.n.s.
Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ. Δηλαδή αυτό είναι ό,τι καλύτερο σ'αυτά τα λεφτά έτσι;

Μπορεί να ρωτάω βλακεία, αλλά από ποιότητα κατασκευής, πως είναι οι DELL; Και σαν εγγύηση κλπ, είναι καλή επιλογή γενικά ε;

Link to comment
Share on other sites

Για την υποστήριξη μπορώ να το επιβεβαιώσω πως τα Dell είναι κορυφή. Όταν το laptop ενός φίλου μου χάλασε, έκλεισε ραντεβού τηλεφωνικά για μία συγκεκριμένη ημέρα. Έρχεται ο τεχνικός, ελέγχει το laptop και διαπιστώνει πως έχει καεί η μητρική του. Ε λοιπόν, την άλλαξε ΕΠΙΤΟΠΟΥ!

Επίσης, έχω δουλέψει σε δύο dell με i7 των 800 ευρώ και είναι θηριάκια. Οπότε για την χρήση που θέλεις αυτό που σου πρότεινε ο Pastel είναι πολύ καλό :T:

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παίδες! :drinks:

Μάλλον θα περιμένω λίγο, μέχρι να ανοίξουν οι σχολές, μπας και δώσουν καμιά επιδότηση, και αλλιώς θα πάρω το DELL.

Από περιέργεια, μετά τι άλλες επιλογές θα είχα; Κάτι σε HP πχ, όπως αυτό; Πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά δεν έχει; Απλώς το DELL είναι απίστευτα καλύτερο από πλευράς κατασκευής;

Πάντως όσον αφορά τον επεξεργαστή, καλώς θα μείνω μακριά από AMD ε; Και σε intel, για την δουλειά που τον θέλω, ο i5 είναι και όχι ο i3, σωστά;

EDIT: Παιδιά αυτό το μοντέλο -> http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=13717 στις φώτος έχει Blu-ray player! Λάθος φώτογραφίες; Επίσης, σε Toshiba, κάτι τέτοιο; Να μείνω σε DELL ε;

Link to comment
Share on other sites

όπως τα λέει και ο chris παραπάνω

Σε ένα φίλο μου που είχε πρόβλημα και ο τεχνικός δεν είχε ανταλλακτικό μαζί του (νομίζω ότι είχε χαλάσει το σύστημα ψύξης), του άφησε άλλο laptop για να κάνει τη δουλειά του και σε 2 μέρες είχε πίσω το δικό του με καινούργια ψυκτρα.

και το πιο σημαντικό, όλα τα παραπάνω στο σπίτι του με ραντεβού.

Οι τύποι είναι επαγγελματίες ;)

Link to comment
Share on other sites

με τον όρο ποιότητα υλικών εννοείς το σασί του laptop? Αν ναι εδώ κολλάει η φράση ότι πληρώνεις παίρνεις πχ βρίσκεις laptop με ίδια χαρακτηριστικά πιο φτηνό αλλά Dell δεν είναι. Αν πάλι "ποιότητα υλικών" ονομάζεις κάτι άλλο - το hardware είναι το ίδιο :)

Link to comment
Share on other sites

Χμμ ναι κυρίως γι'αυτό μιλάω. Γιατί υπάρχουν i5 μοντέλα από HP και Acer, που είναι φθηνότερα, αλλά προφανώς υστερούν απέναντι στα Dell έτσι;

Link to comment
Share on other sites

Ποστάρω εδώ για να μην ανοίγω παρόμοιο θέμα και ίσως με τις απορίες μου βοηθήσω και το φίλο που ψάχνει για notebook.

Εγώ είμαι ανάμεσα στον Dell Inspiron 15 (N5050)

Msystems.gr - Προϊόντα - Dell Inspiron 15 (N5050) i5-2450M - Black

και στον Dell Inspiron 15R (N5520)

Msystems.gr - Προϊόντα - Dell Inspiron 15R (N5520) Switch i5-3210M - Moon Silver

Οι διαφορες τους είναι στον επεξεργαστή Intel Core i5 - 2450M vs i5 - 3210M, στη συχνότητα της RAM 1333MHz vs 1600MHz και στην κάρτα γραφικών Intel Graphics HD 3000 vs AMD Radeon HD 7670M 1GB.

Και η διαφορά στην τιμή περίπου στα 70?. Αυτό που με χαλάει και στους δύο είναι ο σκληρος που γυρίζει στις 5400 στροφες και σκέφτομαι όταν το πάρω να τον αλλάξω με τον Samsung 830 Series 128 GΒ.

Οι παραπάνω διαφορές δικαιολογουν τη διαφορα της τιμής? Επίσς γνωρίζουμε κάτι για τις μπαταρίες τους?

Link to comment
Share on other sites

Τα 70? διαφορά τιμής αξίζουν και για τον επεξεργαστή και για την 7670M που έχει το N5520. Οπότε θα σου πρότεινα το 2ο :)

Όσο για τον δίσκο, εννοείται ότι αν μπορούσες να βάλεις ένα SSD θα γινόταν υπερτούμπανο το μηχάνημα :D

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ προς τα εκεί κλίνω... Γνωρίζεις αν για να αλλαχτεί ο δίσκος στο συγκεκριμενο pc πρεπει να λυθεί? Και αν χρειάζεται να λυθεί υπάρχει θέμα με την εγγυηση?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now