Nickzzz

Intel: Τα 22nm ξεπερνάνε τις προσδοκίες μας, σχέδια για 5nm το 2015

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel: Τα 22nm ξεπερνάνε τις προσδοκίες μας, σχέδια για 5nm το 2015]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Από ότι φαίνεται η νέα μέθοδος κατασκευής επεξεργαστών της Intel στα 22nm διαμορφώνεται πολύ καλύτερα από ότι αφήνει να εννοηθεί η Intel σύμφωνα με διάφορες συζητήσεις κατά την διάρκεια του τελευταίου Intel developer forum. Ο Director of Process Technology, Mark Bohr ανέφερε για αυτό το θέμα ότι η μέθοδος των 22nm έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες τους. Οι πρώτοι επεξεργαστές της Intel που κατασκευάστηκαν με αυτή την μέθοδο είναι η σειρά των Ivy Bridge επεξεργαστών που έρχεται με tri-gate transistors και έχει λάβει εγκωμιαστικά σχόλια από τον τεχνολογικό κόσμο. Ο Bohr ανέφερε οτι στα θέματα του transistor leakage και sub-threshold slope η νέα τεχνολογία αποδείχτηκε πιο αποδοτική από ότι περιμέναν και για αυτό σκοπεύουν να της δώσουν μία παράταση ζωής και να την χρησιμοποιήσουν και σε επόμενες γενιές επεξεργαστών.

Ελπίζουμε μέσα στο 2013 να δούμε τα πρώτα δείγματα από τα 14nm, αλλά οι μεγαλύτερες αλλαγές φαίνεται οτι θα έρθουν από το 2015 και μετά όπου θα αρχίσει η έρευνα για τις τεχνολογίες που θα μας φέρουν τα 10nm, 7nm και 5nm. Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό θα χρειαστεί να καταφύγουμε σε νέες πρωτοποριακές τεχνικές όπως παρουσιάζονται στις εικόνες. Το μέλλον για τους επεξεργαστές θα είναι ενδιαφέρον αλλά μένει να δούμε και τι θα κάνει η AMD.

[img_ALT=Intel: Τα 22nm ξεπερνάνε τις προσδοκίες μας, σχέδια για 5nm το 2015]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/46515057609b8064f.jpg[/img_ALT]

Edited by Nickzzz
Link to comment
Share on other sites

Tιποτα δεν θα κανει η AMD τι να κανει?.... :P

Αμα διαβασουν το βιβλιο του πατερ παισιου τα χριστουγενα θα εχουμε 5nm cpus :P

ακου εκει 2015 τι το περασανε.

Εγω παντος εχω μεγαλητερη περιεργια να δω στις καρτες γραφικων τι εξελιξεις θα εχουμε :yum:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now