Nickzzz

Ivy Bridge-E/EP: Δωδεκαπύρηνα μεγαθήρια στα 22nm

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ivy Bridge-E/EP: Δωδεκαπύρηνα μεγαθήρια στα 22nm]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες που είχαμε για τους αναμενόμενους Ivy Bridge-E/EP στα 22nm που θα αντικαταστήσουν τους Xeon E5 και τους Core i7 39XX ανέφεραν οτι θα δούμε εκδόσεις με δέκα πυρήνες καθώς και την ημερομηνία άφιξης τους κάπου μετά τα μέσα του 2013. Τώρα πια και μετά την λήξη του intel developer forum φαίνεται οτι μία πολύ αξιόπιστη πηγή ανέφερε οτι θέλαν να παρουσιάσουν δωδεκαπύρηνους επεξεργαστές απλά δεν ήταν σίγουροι αν η παραγωγή των εργοστασίων ήταν ικανοποιητική.

Φαίνεται λοιπόν οτι τώρα το καταφέραν. Η αρχική εκτίμηση για τους Ivy Bridge-E/EP ήταν οτι θα παρουσιαστούν δεκαπύρηνοι επεξεργαστές με 25MB L3 cache, 2,5MB ανα πυρήνα όπως και στους Sandy Bridge EP. Φαίνεται όμως οτι το VR-Zone έμαθε από πολύ αξιόπιστη πηγή κατά την διάρκεια του IDF ότι το die του επεξεργαστή θα έχει δώδεκα πυρήνες απλά δεν ξέραν πόσο λειτουργικοί θα είναι για αυτό είχαν σκεφτεί να απενεργοποιήσουν τους δύο και για αυτό τον λόγο είχαν κάνει λόγο στις παρουσιάσεις τους για δέκα πυρήνες. Αλλά φαίνεται οτι η παραγωγή πάει καλύτερα από το αναμενόμενο οπότε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και εκδόσεις με δώδεκα πυρήνες και 30MB L3 cache και μάλιστα σε υψηλές συχνότητες για χρήση σε workstations, με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά.

Θεωρητικά αν ένας τέτοιος επεξεργαστής λειτουργεί στα 3,2GHz με μέγιστο TDP 150W θα μπορεί να αποδίδει 300 GFLOPs σε Double Precision FP ανά επεξεργαστή ή περισσότερα από 600 GFLOPs σε σύστημα με δύο επεξεργαστές. Βέβαια στους workstation επεξεργαστές η εγγύηση καλύπτει "λογική" καθημερινή χρήσή και όχι λειτουργία 24/7/365 σαν τους επεξεργαστές για servers. Τέλος ας ελπίσουμε οτι στο high-end X79 να δούμε τουλάχιστον μοντέλο με οκτώ πυρήνες από τους δώδεκα.

[img_ALT=Ivy Bridge-E/EP: Δωδεκαπύρηνα μεγαθήρια στα 22nm]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150677ac6b4e27.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Ivy Bridge-E/EP: Δωδεκαπύρηνα μεγαθήρια στα 22nm]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150677ac6df5b7.png[/img_ALT]

[img_ALT=Ivy Bridge-E/EP: Δωδεκαπύρηνα μεγαθήρια στα 22nm]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150677ac6cf4e8.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

ελα μωρη ιντελα μαμησετα ολα....

νταξει για 12 cores σε non-server δε το νομιζω να δωσει.... τους 8 τους εχουμε σιγουρους

αν η AMD εστω και λιγο τη κοντραρε ισως εδινε 10.

τα ετη φωτος πλεον ειναι λιγα να περιγραψουν τη διαφορα ιντελ-αμδ

Link to comment
Share on other sites

Α, ρε AMD... Πού ήσουν και πού κατάντησες!!! Μιλάω για εποχή athlon64, φυσικά, και αυτό μέχρι την έλευση των core2 επεξεργαστών, όπου ήταν η αρχή του τέλους... Παλαιολιθικά, prehistoric (σαν το ομώνυμο αρχαίο παιχνίδι, που προλάβαμε κάποιοι σε ΧΤ&ΑΤ μηχανήματα, ή στην amiga).

Edited by elhariz21
Link to comment
Share on other sites

Και η φάση είναι ότι και ένα τέτοιο τσιπάκι να έχουμε που λέει ο λόγος στα χέρια μας, με την καταναλωτική μανία των hardware addicts που είναι κάποιοι δέν θα του φθάνει...και θα θέλουν το επόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Και η φάση είναι ότι και ένα τέτοιο τσιπάκι να έχουμε που λέει ο λόγος στα χέρια μας, με την καταναλωτική μανία των hardware addicts που είναι κάποιοι δέν θα του φθάνει...και θα θέλουν το επόμενο.

:whistling: :whistling: :whistling: :whistling: :whistling: :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now