Johnnymous

Dice: Ετοιμάζει τo Frostbite Game Engine για Smartphone

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Dice: Ετοιμάζει τo Frostbite Game Engine για Smartphone]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354de39b793fc2d.jpg[/NEWS_IMG]Οι δημιουργοί του Battlefield ετοιμάζουν ένα νέο project με σκοπό την μεταφορά Frostbite Game Engine στις κινητές πλατφόρμες.

To “Frostbite” είναι ένα Game Engine σύστημα, αναπτυγμένο από την EA Digital Illusions CE. Έκανε ντεμπούτο στην αγορά το 2008 με το version 1.0, όπου χρησιμοποιήθηκε στο Battlefield: Bad Company. Τα κύρια χαρακτηριστικά του ήταν ο HDR ήχος, που επέτρεπε τον διαχωρισμό των ήχων σε κύριους και εξωτερικούς και το Destruction 1.0, το οποίο έδινε την ελευθερία στον παίκτη να καταστρέψει στοιχεία του περιβάλλοντος, όπως τοίχους, κουτιά κ.ά. Η Dice καθιέρωσε το Frostbite στην σειρά Battlefield και πλέον το Battlefield 3 χρησιμοποιεί το FrostBite 2, το οποίο έχει πλήρη υποστήριξη του Dirext X 11 και των 64-bit επεξεργαστών, όπως επίσης το αναβαθμισμένο σύστημα, Destruction 3.0. Εκτός από τα Battlefield, το συγκεκριμένο Game Engine, χρησιμοποιείται και στους τίτλους Need for Speed: The Run, Medal Of Honor Warfighter και στο Command & Conquer: Generals 2, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Electronic Arts.

Η DICE έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, την ύπαρξη ανοιχτής θέσης "Frostbite", οποίος θα έχει ως σκοπό να πάει το Fristobite στο “επόμενο επίπεδο”. Σύμφωνα με την περιγραφή της εργασίας, ο υποψήφιος προγραμματιστής θα πρέπει να έχει εμπειρία τουλάχιστον σε μία πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας (Ios ή Android).

Στις αρχές του χρόνου ο Patrick Soderlund, ο αρχηγός της ομάδας EA Games, είχε αποκαλύψει, πως αρχικά το Frostbite 2 είχε σχεδιαστεί για να υποστηρίζει “next-generation” παιχνίδια και ότι οι παίκτες του Battlefield 3 βλέπουν τα ελάχιστα των δυνατοτήτων του.

Αν νομίζετε πως τα “ελάχιστα” που βλέπεται τώρα δεν σας αρκούν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υπομονή γιατί το μέλλον φαίνεται άκρως ενδιαφέρον.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε μία mini παρουσίαση των δυνατοτήτων του FrostBite Game Engine

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/O8730SR1POk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now