ChameZX

Ερώτηση για PCI-e 2.0 – PCI-e 3.0

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά κάποιες ερωτήσουμε θα ήθελα να κάνω περί αυτόν, γιατί σε λίγο άρχετε και η επιλογή της κάρτας γραφικών και πρέπει να σκεφτώ τι θα πάρω.

Ποιες οι διαφορές της PCI-e 2.0 με την PCI-e 3.0?

H Sabertooth που κατέχω έχει PCI-e 2.0, και οι κάρτες που κοιτώ και με βολεύουν έχουν όλες PCI-e 3.0, παίζει κάποιο ρόλο όλο αυτό? Δεν θα λειτουργούν σωστά σε συνδυασμό με αυτήν τη μητρική?

:hug:..

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά είναι στο μέγεθος τον δεδομένων που μεταφέρει το κάθε πρότυπο, πως είναι το usb 2 με το 3 , το sata 2 με το 3.

Όμως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με καμία σημερινή κάρτα σε pci-e 2

Οι αποδόσεις είναι ίδιες στις σημερινές κάρτες σε pci-e 2 και 3 διάβασε παρακάτω.

AMD latest flagship graphic card, the Radeon 7970, launched on January 9, 2012, is the world's first PCIe 3.0 graphic card.[27] Initial reviews suggest that the new interface would not improve graphic performance compared to earlier PCIe 2.0, which, at the time of writing, is still under-utilized. However, the new interface would prove advantageous when used for general purpose computing with technologies like OpenCL, CUDA and C++ AMP.

Link to comment
Share on other sites

@venisk

Ωραία μου φαίνονται όλα αυτά και ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω πάρα πολύ καλά αγγλικά για αυτό μήπως αν δεν σου είναι δύσκολο, σε εσένα ή και σε κάποιον άλλο ακόμα, να γίνει μια μεταφρaσούλα? :)

Link to comment
Share on other sites

Μετάφραση:

Πάρε όποια γουστάρεις και μη σε νοιάζει το θέμα v2.x - v3 από άποψη απόδοσης.

Η μητρική σου είναι συμβατή με όλες τις σύγχρονες κάρτες γραφικών.

Link to comment
Share on other sites

ChameZX άνοιξε το link με chrome και βάλε μετάφρασέ το με google translate..

Όμως μόνο εγκυκλοπαιδικά, δλδ όντως δεν πρόκειται να έχεις κανένα πρόβλημα ότι και να κάνεις!

Όταν αποφασίσεις να αλλάξεις κάρτα γραφικών τότε θα το ψάξεις γιατί η τεχνολογία αλλάζει πολύ γρήγορα.

Έχεις κάτι στο μυαλό σου?

Link to comment
Share on other sites

Έκανα αυτό που προανέφερες, αλλά ο Google δεν μου έβγαζε συντακτικά λάθος τις προτάσεις και δεν μπορούσα να βγάλω άκρη για αυτό ζήτησα μια μετάφραση.

Αγαπητέ Venisk δεν έχω αγοράσει ακόμα καν την κάρτα γραφικών για οικονομικούς λογούς και ήθελα πρώτα να σιγουρευτώ και για το PCI-e που ρώτησα πιο πριν. Ναι έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου για το, θα ήθελα να τα δείτε και εσείς παιδιά να μου πείτε και την γνώμη σας, μιας και οπός είπαμε PCI-e 2/3 ουσιαστικά είναι το ίδιο.

Να πω ότι διαθέτω budget 180-350(στην καλύτερη και με πολύ τύχη) ευρώ.

VGA :: ATI Radeon HD7770 Vapor-X GHz Edition 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Sapphire) (11201-05-20G) - Visionstudio.gr με 149 με το ψάξιμο που έχω κάνει μια 7700 of ghazi edition sapphire θα μου ήταν πάρα πολύ καλά για το Mid-High End σύστημα που φτιάχνω, αλλά από την άλλη σκάφτομαι για αυτήν την κάρτα σε crossfire αλλά δεν ξέρω κατά ποσό θα μετρήσει.

Μετά πάμε εδώ VTX3D Radeon HD7850 1GB GDDR5 X-Edition | Skroutz.gr , μου την έχουν προτείνει τα παιδιά από εδώ στο φόρουμ και όντος δεν μπόρεσα να βρω κάτι καλύτερο σε τιμή/απόδοση! Αλλά με δελεάζει και αυτή εδώ VGA :: ATI Radeon HD7870 GHz Edition 2GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP (Sapphire) (11199-00-20G) - Visionstudio.gr.

Τέλος αν πουλήσω το νεφρό μου :P hahaha! Πάμε εδώ VGA :: ATI Radeon HD7950 Vapor-X Boost 3GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Sapphire) (11196-09-40G) - Visionstudio.gr ή VGA :: nVidia GeForce GTX 660 Ti Power Edition OC 2GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (MSI) (N660Ti PE 2GD5/OC) - Visionstudio.gr.

:hug:..

Link to comment
Share on other sites

είπαμε PCI-e 2/3 ουσιαστικά είναι το ίδιο.

Λάθος..κάθε πρότυπο έχει την διπλάσια ταχύτητα από το προηγούμενο απλά στις κάρτες που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αυτή η διαφορά γιατί δεν μπορούν οι κάρτες να παράγουν τόση δύναμη!

Μέχρι 350 ευρώ την 670 gtx και θα παίζεις τα πάντα για πολύ καιρό.

Δεύτερη λύση η 660ti..μην πας παρακάτω.

Link to comment
Share on other sites

@ChameZX αναφορικά σου λέω πώς δοκίμαζα μια φορά απο περιέργια για δικά μου πράγματα και δοκίμασα όλα τα 3DMarks με ρύθμιση PCI-e 2.0 και μετά με 3.0.

Η κάρτα ήταν δυνατή αλλά διαφορές δεν είδα!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now