venisk

Corsair πρόβλημα

Recommended Posts

Καλημέρα,

Εχω ένα σύστημα που έχω φτιάξει ενός φίλου πριν 2 χρόνια με

i5 750

gigabyte p55a ud4

2x2gb corsair xms3 1600mhz

470 gtx

και 600 τροφοδοτικό ούτε καν θυμάμαι το όνομα..

Το pc έκλεινε σε τυχαία σημεία έβγαζε μπλέ όθόνες μέχρι που πήρα τις μνήμες τις έβαλα στο δικό μου μηχάνημα κ έκανε τα ίδια. Τις έστειλα για αντικατάσταση, ήρθαν οι καινούριες κ για κάμποσο καιρό ήταν μια χαρά. Τώρα ξεκίνησε πάλι τα ίδια.

1)Με τις 2 ram συνήθως δεν δουλέυει πάνω απο μέρα και βγάζει συνέχεια μπλέ οθόνες, ή δεν ανοίγει καθόλου.

2)Με οποιαδήποτε απο τις 2 ram αν είναι μόνη της δουλέυει παραπάνω χρονικό διάστημα αλλά και πάλι ανοιγοκλέινει μοναχός του τυχαία, δλδ δεν υπάρχει κάτι που να το προκαλέι, ούτε game ούτε stress test τιποτα..

Έβαλα και τις καινούριες στο pc μου αλλά εμένα δεν μου κάνουν τίποτα..έχω φτιάξει άλλους 2 ίδιους υπολογιστές με ι5 750 p55a ud4 και τις ίδιες ακριβώς μνήμες και δεν μου έχουν κάνει τίποτα..

Δοκίμασα και bios update, τίποτα, έδωσα κ παραπάνω ρεύμα τίποτα, σκεφτομαι να πάρω αυτές δεν είναι τα 30 ευρώ που λέει κ το παιδί για τις μνήμες απλά να βγάλουμε κάποια άκρη.

Αν έχει κανείς μια δεύτερη γνώμη θα το εκτιμούσα!

Ευχαριστώ :)

Link to comment
Share on other sites

Το σκέφτηκα κ εγώ αλλά δεν κάνει τίποτα ρε γμτ ακόμα και με πολύ στρεσάρισμα, επίσης το pc ενώ αναγνωρίζει 4gb ram είναι σαν ν έχει πάνω 1gb..σέρνεται..

Δεν έχω άλλο psu να δοκιμάσω, και το δικό μου για να βγει θέλει ώρες.. τι θα κάνω..

Link to comment
Share on other sites

Για δώστε λίγο QPI VTT Voltage ωρέ παλικάρια, μπας και κάτι έχει λαλήσει εκεί έτσι τυχαία. Χαλαρώστε και λίγο τις μνήμες (πχ 9-10-9 από 9-9-9), δώστε τους 1.67 ρεύμα και κάντε μερικές ακόμα δοκιμές με τα ρεύματα. Αλλάξτε θέση στα stickάκια, βάλτε το δεύτερο πρώτο και το πρώτο δεύτερο. Δοκιμάστε τα δύο clock drive στα 900mV και το cpu clock skew στα 100 και 300ps. Κλείστε channel και rank interleaving στις μνήμες. Επίσης το pch core ρεύμα (έτσι λεγόταν νομίζω) δοκιμάστε το μέχρι και 1.19 να δείτε μπας και βοηθάει. Και τέλος δώστε λίγο στο DRAM Vref ξεχωριστά για κάθε κανάλι.

Νομίζω ότι κάτι μες στο BIOS του φταίει. Το τελευταίο που θα δοκίμαζα είναι τα subtimings, να τα βάλω και αυτά manually :) Στο λέω επειδή είχα 3 μητρικές P55/H55 και οι δύο από αυτές ήταν Gigabyte.

Μπορεί όμως και να μην φταίνε καθόλου οι μνήμες. Μπορεί να μαλακίζεται το τροφοδοτικό του και να αγχώνεστε άδικα!

//EDIT: Fail είχα πολύ ώρα ανοιχτό το tab :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Το καλό που ίσως δίνει τα πρώτα στοιχεία για psu είναι ότι δεν βγάζει πλέον μπλε οθόνες αλλά κλείνει απότομα κ μετά αρνείται πεισματικά να ανοίξει..επίσης χτές δούλευε σχεδόν όλη μέρα και με τα 2 dimm και ξαφνικά έκλεισε. αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο υπολογιστής σέρνεται.

Γιώργο έχω δοκιμάσει να αλλάξω θέσεις στις μνήμες και τις έχω δοκιμάσει κ μία μία..η μόνη θέση που δεν μπαίνουν είναι η πρώτη λόγο prolimatech megahalem αλλά και πάλι το dual channel δουλεύει βάση του βιβλίου στις 2 άσπρες θύρες. έχω δώσει παραπάνω ρεύμα παντού δεν έχω δοκιμάσει για το cpu clock skew αλλά είναι πολύ χοντρό αυτό που κάνει..

Τόσο άχρηστη είναι η μητρική που δεν μπορεί να δώσει το default ρεύμα στις μνήμες?

Επίσης να συμπληρώσω πως το pc δούλευε 1 χρόνο μια χαρά έτσι όπως τα είχα όλα γιατί ξαφνικά να θέλει παραπάνω ρεύμα στις μνήμες?

Τροφοδοτικό λοιπόν?

Link to comment
Share on other sites

Ναι νομίζω είναι υπεραρκετά για το setup που έχει. Και φτηνότερο από τ corsair καλύτερα θα ήταν..δεν με νοιάζει το modular..αρκεί να είναι κάτι καλό και να κάνω δουλειά.

Κάτι άλλο που είχα παρατηρήσει κ το θυμήθηκα τώρα είναι πως πολλές φορές έσβηνε η οθόνη αλλά όχι ο υπολογιστής μπαμ κ κάτω κ έπρεπε να κρατάω πατημένο το κουμπί για να τον κλείσω.. μετά ήθελε αρκετές προσπάθειες για να ξανά ανοίξε αλλά κ αυτό τυχαία..όποτε ήθελε..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ mofori αλλά και τα 70 που του πα για το corsair του φαίνονται πάρα πολλά.

Το okcomputer θέλει 6 ευρώ μεταφορικά και άλλα 4 για αντικαταβολή? 10 ευρώ δλδ οπότε 60+10 70 ευρώ που κάνει κ το corsair που θέλει 3 ευρώ μεταφορικά..

Link to comment
Share on other sites

Ζάχο έχω μπει στην διαδικασία να σκεφτώ το ίδιο αλλά πραγματικά θα είναι το τελευταίο που θα ψάξω γιατί θέλει τρελή διαδικασία για να βγει και θα μείνει για καιρό χωρίς pc..

Ας δούμε πρώτα το τροφοδοτικό και αν δεν είναι πάω σε ASUS και να πάει να μην πω που και η gigabyte και τα bios της. Μακάρι να έχουμε άδικο πάνω σε αυτό!

Link to comment
Share on other sites

να δεις με spare PSU ειναι το θεμα μην και δεν ειναι. Mην αγορασεις κατευθειαν :P

επομενο θα σου ελεγα το mobo αλλα επειδη ειναι δυσευρετα σε 1156, ειπα να εβλεπες μια και αυτο το ενδεχομενο. Αν και απο αυτα που εγραψες πιο πιαθνο βλεπω να ειναι μητρικη τελικα :(

Link to comment
Share on other sites

Είναι τόσο κουλό αυτό που κάνει που ακόμα και να στείλω τ μητρική πίσω βλέπω να μου λένε ότι δεν έχει τίποτα κ να μου την γυρίζουν πίσω!Γιατί είναι random τελείως μπορεί να το κάνει σήμερα μετά από μια εβδομάδα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, πραγματικά όποτε του έρθει.

θα δω αν μπορώ να δοκιμάσω το τροφοδοτικό π έχω εδώ στο μαγαζί ένα 550ρι και αν δεν κάνει τίποτα θα κάνω την p55a φρισμπι για το καλοκαίρι..η ψησταριά για τα Χριστούγεννα..

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε πρώτα ένα άλλο τροφοδοτικό γιατί το πρόβλημα που περιγράφεις είναι παράξενο. Ναι μεν το τροφοδοτικό μπορεί άνετα να σου σβήνει το μηχάνημα, να αρνείται να πάρει μπρος κτλ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να το κάνει να "σέρνεται".

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αλλά πρόσεξε..δεν σβήνει πάντα ακαριαία..συνήθως μένει ανοιχτός κ απλά υπολειτουργεί..δλδ κλείνει μόνο η οθόνη..και μένει απλά για να γυρίζουν οι ανεμιστήρες.Μετά που τον κλείνω είτε από το κουμπί του τροφοδοτικού είτε από το κουμπί του κουτιού θέλει πολλές προσπάθειες για να ξαναδώ σήμα στην οθόνη..

Σήμερα θα του δώσω το τροφοδοτικό και θα απαντήσω όταν έχω νεώτερα.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα αλλά χωρίς μπλε οθόνες και τελικά ήταν η οθόνη μια μέρα δεν ξανάνοιξε το σύνδεσα σε μια άλλη οθόνη και βούαλα τώρα για το ότι σέρνετε θα σου έλεγα να κοιτάξεις το δίσκο αν είναι μηχανικός (όλοι οι 500ριδες βγάζουν πρόβλημα).

Link to comment
Share on other sites

Όχι όχι αν κόλλαγε η οθόνη δεν θα σταμάταγε να παίζει η μουσική από τα ηχεία..το pc όταν ανοίγει κολλάει στο bios, πάντα ανοίγει κανονικά η οθόνη.

Έχει τον δικό μου παλιό ssd intel 80gb postiville..το pc ανταποκρίνεται λες κ είναι 10 χρονών..γράφεις κάτι τώρα και γράφεται μετά απο 5 δεύτερα, ανοίγεις 3-4 καρτέλες μαζί και κολλάνε τα πάντα..Και μιλάω για windows 7 64ρια και πολλά φορμάτ για ν είμαι σίγουρος ότι δεν το κάνει software.

Τώρα ήρθε κ πήρε το τροφοδοτικό από το μαγαζί περιμένω να μου πεί αν του κάνει τα ίδια..

Edit

Το έβαλε το τροφοδοτικό και μέσα σε 10 λεπτά του έκανε πάλι τα ίδια..έμεινε πάλι κολλημένος αλλά τώρα με σήμα κανονικά στην οθόνη..

Το τροφοδοτικό δεν είναι.

Επόμενο βήμα μητρική?

Link to comment
Share on other sites

Έχω στήσει 3 πανομοιότυπα μηχανήματα cpu-ram-mobo daniel και τα άλλα 2 δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό,με το ίδιο bios με τις ίδιες ρυθμίσεις, οπότε δεν είναι θέμα ασυμβατότητας..

Ευχαριστώ πολύ για το άρθρο.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα δείχνει πολύ random.... προσπάθησε να απομονώσεις το στοιχεία του μηχανήματος, boot μόνο με τα τελείως βασικά χωρίς cd-rom , μόνο με ένα δίσκο γενικά να είναι το σύστημα όσο ποιο λιτό γίνεται δούλεψε το λίγο και αν σου ξαναβγάλει πρόβλημα δες το event-log (μεσο Aida καλυτερα) να πάρουμε μια ιδέα από εκεί αν προκαλείται από Hardware failure

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now