icsd_sap

Sapphire HD 7870: Εντοπίστηκε πρόβλημα σε κάποιες κάρτες της σειράς

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Sapphire HD 7870: Εντοπίστηκε πρόβλημα σε κάποιες κάρτες της σειράς]http://reviews.hwbox.gr/news/sapphire.jpg[/NEWS_IMG]Σύμφωνα με έρευνες του BeHardaware, σε κάποιες Radeon HD 7870 GHz Edition κατασκευασμένες από τη Sapphire έχει εμφανιστεί πρόβλημα κατά το οποίο μαυρίζει η οθόνη. Οι χρήστες των εν λόγω καρτών μπορεί να έχουν παρατηρήσει τυχαία σβησίματα της οθόνης. Μετά από συνεργασία με την AMD ανακαλύφθηκε ότι η αιτία των blackout της οθόνης ήταν ένα ηλεκτρικό σήμα στο οποίο παρουσιαζόταν "θόρυβος"(η τάση ελέγχεται μέσω διαμόρφωσης του πλάτους των ηλεκτρικών παλμών). Υπεύθυνη για το θόρυβο στο ηλεκτρικό σήμα της GPU είναι η κακή ποιότητα κάποιων κεραμικών πυκνωτών που είναι υπεύθυνοι για την παροχή ισχύος στην GPU.

H AMD έχει ερευνήσει το θέμα για αρκετούς μήνες και έχει ήδη ενημερώσει τους συνεργάτες της για τα εξαρτήματα που είναι υπεύθυνα για το πρόβλημα έτσι ώστε αυτοί με τη σειρά τους να το διορθώσουν. Ωστόσο, το BeHardware κατάφερε να αναπαράγει το πρόβλημα σε πρόσφατα batch των Sapphire HD 7870 που ήταν αγορασμένα από καταστήματα λιανικής. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, η Saphire διόρθωσε το θέμα στη γραμμή παραγωγής της, ανακάλεσε κάποιες παρτίδες από Γάλλους retailers και έχει δώσει εντολή για πιο "χαλαρή" πολιτική όσον αφορά το RMA των συγκεκριμένων καρτών.

[img_ALT=Sapphire HD 7870: Εντοπίστηκε πρόβλημα σε κάποιες κάρτες της σειράς]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/13485093fe4cdae33.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Aς φάω ban κάρτες και ότι άλλο επιθυμείτε. Σάν καταναλωτής ειλικρινά κουράστικα να ακούω για θέματα με τις κάρτες και συγκεκριμένα στην κόκκινη πλευρά. Γίνεται ολόκληρος ντόρος για τις GHZ edition, ζητούν κάτι $$ παραπάνω, ξεζουμίζουν τον κόσμο που μπορεί να θέλουν να ασχοληθούν ΑΠΛΩς με το gaming και όχι να καούν και στο τέλος τα παραπάνω. Υπάρχει και κόσμος που τρομάζει στο ενδεχόμενο RMA. EYΤΥΧΩΣ μιλάμε για θέμα που διορθώθηκε...όπως διαβάζω στο τέλος αλλά έχω αρχίσει να νιώθω κάπως για AMD. Παλιά ήταν το θέμα με τους drivers....π.χ τώρα ένας ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ έλεγχος δέν βλάπτει. Τόσα χρήματα κερδίζουν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now