Johnnymous

Mozilla: Μία πρώτη γεύση από το Firefox

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Mozilla: Μία πρώτη γεύση από το Firefox Os]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b5b685b7d528.jpg[/NEWS_IMG]Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που ασχολούνται με λειτουργικά συστήματα για smartphones. Microsoft, Apple, Google, Blackberry είναι τα πιο μεγάλα ονόματα του χώρου, έχοντας δημιουργήσει αποδοτικά και σταθερά λειτουργικά για τα κινητά μας τηλέφωνα. Άλλη μία εταιρία κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο και αυτή είναι η Mozilla. Με το όνομα “Firefox Os” ή αλλιώς “Boot to Gecko”, η Mozilla θέλει να προσφέρει μία νέα εμπειρία στην χρήση των κινητών μας τηλεφώνων.

Τον Ιούλιο του 2011 ξεκίνησε η υλοποίηση του Firefox Os. Η Mozilla ήθελε να δημιουργήσει ένα standalone λειτουργικό σύστημα στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να τρέχουν εφαρμογές αναπτυγμένες σε διαδικτυακές γλώσσες (Html, Javascript και άλλα web Applications APIs). Το Firefox Os είναι βασισμένο στο Linux Kernel και στην Gecko runtime engine. Όντας ελεύθερο λογισμικό μπορεί να βρεθεί στο GitHub και άμα κάποιος θέλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος μπορεί να αρχίζει από το issues page του Mozilla-b2g/gaia. Το λειτουργικό της Mozilla θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2013, μαζί με τις πρώτες συσκευές που θα το χρησιμοποιούν. Επίσημα, δεν έχει ανακοινωθεί ποια εταιρία θα παράγει κινητά για το Firefox Os, αλλά οι φήμες αναφέρουν την κορεάτικη εταιρία ZTE ως κύριο συνεργάτη της Mozilla. Η Mozilla παρέχει την δυνατότητα στους χρήστες του Firefox να δοκιμάσουν το Firefox Os. Η διαδικασία είναι απλή, αφού χρειάζεται μόνο η εγκατάσταση ενός Addon και μπορεί να βρεθεί εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τελευταία έκδοση του Firefox Os να δουλεύει πάνω σε ένα Zte smartphone.

<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/5MzuGWFIfio" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Edited by Johnnymous
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now