Blessed

Everspin: Πρώτη που εισάγει ST-MRAM, chip 500 φορές ταχύτερα από τους SSD!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Everspin: Πρώτη που εισάγει τις ST-MRAM, chip 500 φορές ταχύτερα από τους τωρινούς SSD!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7eea4ceb174.jpg[/NEWS_IMG]Η εταιρία Everspin ανακοίνωσε χθες ότι έγινε η πρώτη σε διάθεση MRAM σε ολόκληρο τον κόσμο, διαθέτοντας τα chip της σε επιλεγμένους πελάτες. Τα συγκεκριμένα chip λέγεται από την εταιρία ότι προσφέρουν ταχύτητες 500 φορές πάνω από τους υπάρχοντες SSD αλλά κοστολογούνται και 50 φορές ακριβότερα. 'Οσον αφορά τις επιδόσεις τα νούμερα μοιάζουν εντυπωσιακά: 1.6 δις IOPS, έως 3.2 GB/s bandwidth και latency μετρημένα σε nanoseconds. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους ο 512GB OCZ Vertex 4 για παράδειγμα προσφέρει μόνο 120,000 IOPS και περίπου 550MB/s throughput και latency σε microseconds!

Καλό θα ήταν όμως να κρατήσουμε χαμηλά τον όποιον ενθουσιασμό, και αυτό γιατί οι ST-MRAMs έχουν βασικές ελλείψεις. Παρ'όλες τις προσδοκίες που δημιουργούνται η Everspin δεν προορίζει την τεχνολογία της τόσο ως αντικαταστάτη των SSDs, όσο ως συμπλήρωμα αυτών. Και αυτό λόγο του απαγορευτικού κόστους παραγωγής. Σύμφωνα με το ComputerWorld η ST-MRAM αναμένεται να είναι 50 φορές πιο ακριβή από τις υπάρχουσες flash memories αλλά τονίζει ότι συνήθως όλες οι νέες τεχνολογίες έτσι ξεκινάνε.

Ο άλλος λόγος για τον οποίο η ST-MRAM ίσως να μην είναι ακόμα ο ιδανικός αντικαταστάτης των SSD είναι οι μεγάλες απαιτήσεις σε ενέργεια. Σύμφωνα με την Everspin τα 64GB NAND chips που βρίσκουμε στους SSD καταναλώνουν περίπου 80mW. Συγκρινόμενο έτσι με τα 400mW που χρειάζονται για να μπει σε λειτουργία το 1GB ST-MRAM chip είναι προφανές ότι χρειάζεται ακόμα μεγάλη πρόοδος πριν αντικαταστήσει τα υπάρχοντα chip!

[img_ALT=Everspin: Πρώτη που εισάγει ST-MRAM, chip 500 φορές ταχύτερα από τους SSD!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/525950a4f09a0679e.jpg[/img_ALT]

Edited by Blessed
Link to comment
Share on other sites

Παρόλα τα αρνητικά όπως η κατανάλωση, το χάσμα ανάμεσα στις 2 τεχνολογίες είναι τεράστιο.Αν και όταν φτάσει σε consumer αγορά θα έχει μεγάλη επιτυχία ειδικά αν η τιμολόγηση είναι σε προσιτά επίπεδα.

EDIT: Respect για το avatar :D

Link to comment
Share on other sites

500 φορες γρηγοροτερο , 50 φορες ακριβοτερο και 5 φορες μεγαλυτερη καταναλωση.

Αντε να δουμε σε κανα χρονο ποσο θα αλλαξουν αυτοι οι αριθμοι...

Κάνε το 5Χ64.

Επίσης στην θέση του "χρόνο" βάλε "δεκαετία".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now