M1kE

A10-5800K πρόβλημα με το DVI καλώδιο !!

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον νέο AMD A10-5800K. Όταν πήγα να συνδέσω για πρώτη φόρα το καλώδιο DVI στην οθόνη του υπολογιστή αυτός άνοιξε κανονικά και φόρτωσε κανονικά τα windows αλλά μόλις μπήκε στην επιφάνεια εργασίας μπορούσα να δω μόνο το wallpapper χωρίς τίποτα άλλο ούτε μπορούσα να δω το ποντίκι ούτε να κάνω κάτι με το πληκτρολόγιο . Μπήκα στο site της AMD και κατέβασα τους τελευταίους DRIVERS αλλά και πάλι δεν βρήκα κάτι δοκίμασα μήπως μπορώ να κάνω κάτι μέσα από το BIOS αλλά δεν έβγαλα άκρη . Διάβασα αναλυτικά το review του george o/c αλλά δεν είδα να αναφέρει πουθενά αυτό το θέμα . Επίσης δοκίμασα και μέσα από το AMD VISION ENGINE CONTROL CENTER μήπως υπάρχει κάποια λειτουργιά που πρέπει να ενεργοποιήσω για να γίνει η σύνδεση με το DVI αλλά και πάλι τίποτα μόνο για το VGA έλεγε μερικά πράγματα .

Link to comment
Share on other sites

1) Με VGA καλώδιο λειτουργεί κανονικά το σύστημα;

2) Τι μητρική έχεις; Αναλόγως με το τι μητρική είναι, σύνδεσε το DVI καλώδιο, μπες στο BIOS και κάνε force την iGPU σε DVI-D. Στις Gigabyte το πεδίο αυτό ονομάζεται IGX Configuration.

Link to comment
Share on other sites

Με VGA λειτουργεί κανονικά . απο μητρική εχω την F2A75M-D3H της gigabyte .Μπηκα πριν στο BIOS πήγα εκει που είπες και πάτησα σε ένα απο τα 2 που βγάζει τώρα δεν θυμάμαι το όνομα και το έκανα κατα λαθος disable αντί για auto που ήταν στην αρχή και όταν άνοιξε ο υπολογιστής έκανε εναν περίεργο ήχο και δεν άνοιγε η οθόνη.Δοκίμασα να βγάλω το καλώδιο του τροφοδοτικού και πάτησα 15 φορές το POWER και μετά το κράτησα για αλλα 15 δευτερόλεπτα το power πατημένο αλλα όταν τον ξανά άνοιξα πάλι έκανε τον ίδιο ήχο και δεν άνοιγε η οθόνη. Μετά άνοιξα το κουτί και έβγαλα την μπαταρία απο την μητρική και έκανα παλι την ίδια διαδικασία με πριν αλλά και πάλι τίποτα . Τι πρέπει να κάνω ?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί το έκανες disable βρε; :P Αφού σου είπα τι έπρεπε να κάνεις.

Νομίζω ότι απλά έκλεισες την iGPU. Βάλε μια ξεχωριστή κάρτα στο σύστημα για να ανοίξει (μια οποιαδήποτε, πχ 8800GT), μπες BIOS, πήγαινε στην καρτέλα Peripherals, κάτω-κάτω στην επιλογή GFX Configuration και γράψε μου τι επιλογές σου έχει και τι επιλογές έχει η κάθε μία. Δεν έχω την μητρική εδώ για να τις δω μόνος, αλλά μην αγχώνεσαι θα το λύσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν στον GFX Configuration μου βγάζει τα παρακάτω

Primary video device και εχει 3 επιλογές σε αυτό 1)NB PCIe... 2)IGD Video 3)SB PCIe...

μετά απο κάτω έχει Integrated Graphics και βγάζει 3 επιλογες 1) Αuto 2)disabled 3)Force οταν πατας στο force βγάζει μια νεα επιλογή από κάτω την UMA Frame buffer Size και αυτη εχει 5 επιλογες 1)2G 2)1G 3)512MB 4)256MB 5)AUTO

Αυτά βγάζει...

Link to comment
Share on other sites

Οπότε βάζω αυτό και τον ανοίγω χωρίς το DVI από πίσω και μετα τον κλείνω και βαζώ το DVI γιατί αλλιώς δεν θα εχω οθόνη ή να το συνδέσω τώρα που ειμαι στο bios ?

Link to comment
Share on other sites

Με ποιο BIOS είσαι; Αν δεν έχεις το F3 πάνω, κάνε τον κόπο να το flashάρεις μία μιας και έχει αλλάξει κάτι. Δεν μπορεί κάπως θα παίζει!

Σύνδεσέ το και φλάσαρε την μητρική έχοντας το DVI καλώδιο πάνω για δοκιμή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now