Nickzzz

Jon Peddie Research: Ανακοινώσεις για τις πωλήσεις στον τομέα των γραφικών

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Jon Peddie Research: Ανακοινώσεις για τις πωλήσεις στον τομέα των γραφικών]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ea001839499f.png[/NEWS_IMG]H εταιρία Jon Peddie Research (JPR), κορυφαία εταιρία σε θέματα έρευνας και συμβουλών σε θέματα γραφικών και multimedia, ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις των καρτών γραφικών και το ποσοστό της αγοράς που έχει κάθε εταιρία για το τρίτο τρίμηνο του 2012. Η μόνη που φαίνεται να χαίρεται είναι η Nvidia λόγω της αύξησης του 28,3% στα desktop συστήματα και του 12% στα laptops, ενώ η Intel σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο έπεσε κατά 7% (desktop) και 8,6% (laptops). Τέλος τα ποσοστά της AMD έπεσαν κατά 2% στα desktop και 17% στα laptops. Γενικά το τρίμηνο αυτό δεν ήταν το καλύτερο στις αποστολές προϊόντων, μιας και μειωθήκαν κατά 1,45% ή 10,8% σε ετήσια βάση.

Το τρίμηνο που μας πέρασε σε γενικές γραμμές:

• Οι πωλήσεις της AMD σε APUs με ενσωματωμένα γραφικά πέσαν κατά 30% στα σταθερά συστήματα και κατά 7% στους φορητούς υπολογιστές. Οι συνολικές πωλήσεις σε κάρτες γραφικών/APUs μειώθηκαν κατά 10,7%

• Οι πωλήσεις της Intel μειώθηκαν κατά 7% στα desktop και κατά 8,6% στα Notebooks, ενώ οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 8%.

• Η Nvidia αύξησε τις πωλήσεις στα σταθερά συστήματα κατά 28,3% και στα φορητά κατά 12%, για μία συνολική αύξηση του 19,6%.

• Οι πωλήσεις των ξεχωριστών καρτών γραφικών αυξήθηκαν ελάχιστα στο 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά σε σχέση με πέρσι μειώθηκαν κατά 5,2%.

• Το 99% των επεξεργαστών της Intel που δεν είναι για την αγορά των server έχει ενσωματωμένα γραφικά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την AMD είναι 67%.

• Σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή οι αποστολές μειώθηκαν κατά 20 εκατομμύρια τεμάχια.

Οι κάρτες γραφικών καθώς και οι επεξεργαστές με ενσωματωμένα γραφικά αποτελούν σημαντικό δείκτη της αγοράς των υπολογιστών γιατί πάντα θα υπάρχει τουλάχιστον μία κάρτα γραφικών σε κάθε υπολογιστή.

[img_ALT=Jon Peddie Research: Ανακοινώσεις για τις πωλήσεις στον τομέα των γραφικών]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150b3f5afe8d1d.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Το 99% των επεξεργαστών της Intel που δεν είναι για την αγορά των server έχει ενσωματωμένα γραφικά

^^ OMG

Επίσης με παραξένεψαν οι μειωμένες APU πωλήσεις της AMD και η άνοδος της NVIDIA στα mobile.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now