katsu

Oculus Rift: Καθυστερεί η ολοκλήρωση μέχρι το 2013

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Oculus Rift: Καθυστερεί η ολοκλήρωση μέχρι το 2013]http://reviews.hwbox.gr/news/general_it_2.jpg[/NEWS_IMG]VR. Όχι δεν θα κάνω αναφορά στο αποτυχημένο rip-off των Power Rangers, VR Troopers, αν και το ακρωνύμιο αντιστοιχεί στις ίδιες 2 λέξεις. Virtual Reality. Η εικονική πραγματικότητα ήταν και είναι για πολλούς, gamers και μη, κάτι το ονειρικό και πολυπόθητο. Ένα από τα άτομα που κυνηγούσαν την πραγματοποίηση VR προβολής στα games είναι και ο ιδρυτής της Oculus, Palmer Lucky. Βέβαια δεν θα αποτελεί πια μακρινό όνειρο, καθώς η εν λόγω εταιρία φέρνει κοντά μας το Oculus Rift.

Το Oculus Rift πρόκειται για ένα Virtual Reality headset το οποίο προωθήθηκε μέσω του Kickstarter με στόχο τα 250.000$ για την παραγωγή developer kits. Είναι από τα λίγα project που τα υποδέχτηκαν διακεκριμένοι developers - ανάμεσα στους οποίους, ο Gabe Newell και ο John Carmack- με ανοιχτές αγκάλες και το χρηματικό ποσό, όχι μόνο συμπληρώθηκε, αλλά και ξεπεράστηκε κατά πολύ μέσα στη χρονική προθεσμία, αγγίζοντας περίπου τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια! Από τεχνικής άποψης, το Occulus Rift προσφέρει stereoscopic 3d rendering, μεγάλο Field Of View και πολύ μικρή καθυστέρηση ανάμεσα στην κίνηση του κεφαλιού και της εικόνας ώστε να το αισθανόμαστε ακόμα πιο φυσικό.

Η ημερομηνία αποστολής των dev kits στους υποστηρικτές του στο Kickstarter, είχε οριστεί το Δεκέμβριο του 2012, δηλαδή...τώρα. Όμως, η αποστολή αναβλήθηκε και η νέα ημερομηνία τοποθετείται το Μάρτιο του 2013. Ο λόγος της καθυστέρησης αυτής είναι η πολύ μεγάλη ζήτηση του, πέρα από το αναμενόμενο καθώς σύμφωνα με τον ίδιο το Lucky: "Όταν ξεκινήσαμε την καμπάνια στο Kickstarter τον Αύγουστο ελπίζαμε να πουλήσουμε μερικές εκατοντάδες kits σε developers και φανατικούς της εικονικής πραγματικότητας. Αντί αυτού, ξαφνιαστήκαμε από την μεγάλη ανταπόκριση 10.000 υποστηρικτών!" Συνεχίζει αναφέροντας ότι: "Έπρεπε να τροποποιήσουμε το αρχικό σχέδιο για μαζική παραγωγή και την ίδια στιγμή να ισορροπήσουμε επιπλέον χαρακτηριστικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ετοιμάζοντας το εργοστάσιο για τη μαζική παραγωγή ενός προϊόντος όπως το Rift, χρειάζονται περίπου 90 μέρες."

Η σελίδα του Rift στο Kickstarter προσφέρει μια ολοκληρωμένη, λεπτομερή ματιά στην πορεία του μέχρι τώρα, για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει αναλυτικά.

[img_ALT=Oculus Rift: Καθυστερεί η ολοκλήρωση μέχρι το 2013]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/214050bbf53e040e0.jpg[/img_ALT]

Edited by katsu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now