Nickzzz

AMD: Τροποποιεί την συμφωνία της με την GLOBALFOUNDRIES

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD: Τροποποιεί την συμφωνία της με την GLOBALFOUNDRIES]http://reviews.hwbox.gr/news/economic.jpg[/NEWS_IMG]Μέσα στην Πέμπτη ανακοινώθηκε οτι η AMD επιτυχώς άλλαξε την συμφωνία που είχε με την εταιρία GLOBALFOUNDRIES Inc. σχετικά με το Wafer Supply Agreement. Με τη συμφωνία αυτή ισχυροποιείται το νέο μοντέλο λειτουργίας της εταιρίας, που είχε γίνει γνωστό κατά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2012.

Σύμφωνα με τον Rory Read, πρόεδρο και chief executive officer, AMD

Με σκοπό να ακολουθήσουμε την νέα δυναμική της αγοράς των υπολογιστών η AMD και η GLOBALFOUNDRIES συμφωνήσαν για τις αγορές του τέταρτου τριμήνου του 2012 και καθορίσαν μία σταθερή τιμή καθώς και άλλους όρους που αφορούν το Wafer Supply Agreement, που έχει ισχύ στα προϊόντα που αγοράζει η AMD από την GLOBALFOUNDRIES μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013. Η σημερινή συμφωνία δείχνει οτι και οι δύο εταιρίες οφελούνται από αυτή και δείχνει ακόμα τη στρατηγική συνεργασία των δύο εταιριών. Οι δυνατότητες της GLOBALFOUNDRIES στο να παρέχουν τις ποσότητες που ζητήσαμε μέσα στο 2012 ήταν άριστες και για αυτό παραμένει ένας σημαντικός συνεργάτης μας. Έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε την συνεργασία με την GLOBALFOUNDRIES στον τομέα των APUs και των καρτών γραφικών.

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Η AMD θα μειώσει τις αγορές wafer το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

-Η εταιρία υπολογίζει οτι θα αγοράσει wafer συνολικής αξίας $115 εκατομμυρίων το τέταρτο τρίμηνο και συνολικά $1,15 δισεκατομμύρια μέσα στο 2013. Το πρώτο τρίμηνο του 2014 υπολογίζεται το κόστος να φτάσει τα $250 εκατομμύρια ενώ θα διαπραγματευτεί το υπόλοιπο 2014.

  • Η AMD θα δώσει $320 εκατομμύρια στην GLOBALFOUNDRIES βάσει της take-or-pay συμφωνίας της με την εταιρία λόγω της αλλαγής στις αγορές των wafer μέχρι το τέλος του 2012.

Τέλος όταν γίνει διαθέσιμη η τεχνολογία των 28nm η AMD θα μειώσει τις πληρωμές στην εταιρία που σχετίζονται με κόστη έρευνας και ανάπτυξης.

[img_ALT=AMD: Τροποποιεί την συμφωνία της με την GLOBALFOUNDRIES]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150c502856d0a1.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD: Τροποποιεί την συμφωνία της με την GLOBALFOUNDRIES]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150c502855f5d8.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now