JC_Denton

RV870 - O "Μικρός Δράκος" της AMD/ATi

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4648638a8acefd5.jpg[/WRAPLEFT] Είναι πλέον γνωστό στους κύκλους των ανθρώπων που ασχολούνται με τους υπολογιστές, ότι το RV870 της AMD/ATi θα είναι μία μικρογραφία του RV770 που βρίσκουμε στη σημερινή γενιά των καρτών γραφικών της.

Από τα 65/55 nm λοιπόν, θα περάσουμε στα 45/40 nm. Κανείς δεν ήξερε όμως με βεβαιότητα αν η AMD θα αποφασίσει να πάει κατευθείαν στα 40 nm, κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Έτσι το RV870 θα είναι σίγουρα στα 40 nm, στοχεύοντας σε επιδόσεις ανα watt που θα είναι διπλάσιες από αυτές του RV770. H ΑΤi μάλιστα ονόμασε το chip "Lil Dragon", θέλοντας προφανώς να δείξει ότι παρόλο που θα είναι "μικρό", θα είναι κάτι αρκετά δυνατό.

Ο "Μικρός Δράκος" της ATi, σύμφωνα με τις πρώτες φήμες, ακούγεται ότι θα είναι σχεδόν 20% ταχύτερος από την προηγούμενη γενιά των καρτών γραφικών, με σημαντική πτώση στην κατανάλωση.

Ο αριθμός των shaders προς το παρόν έχει μείνει ο ίδιος με αυτόν που πρωτοακούσαμε - 960 shaders (192x5), 48 texture units, 24 ROPs και TDP που θα αγγίζει τα 150W με τις σημερινές συχνότητες λειτουργίας των καρτών (HD 4850 & 4870), βάσει πάντα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Link to comment
Share on other sites

Από αλλού το περιμένουμε (BingBag II) και από αλλού έρχετε ?

Χαμηλότερες θερμοκρασίες/κατανάλωση και 20% ταχύτερος ? Αντε να δούμε γιατί την βαρέθηκα την GTS.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now