Ducath

Η Apple προσέλαβε πρώην hacker των Windows για το OS X

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Apple προσέλαβε πρώην hacker των Windows για το OS X]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ea001839499f.png[/NEWS_IMG]Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα Mac δεν τα απασχολούσε το θέμα των malware, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα πολλά στην αγορά. Το γεγονός ότι τα Mac ήταν λίγα σε σχέση με τους υπόλοιπους προσωπικού ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σπίτια και γραφεία, οι οποίοι είχαν λειτουργικό Windows, έστρεφε την προσοχή των κακόβουλων χρηστών προς τα Windows. Όμως, αφού τα Mac έγιναν πιο δημοφιλή, έχει αυξηθεί και η πιθανότητα να γίνουν στόχος από malware.

Σε μία προφανή προσπάθεια να αυξήσει την ασφάλεια του OS X, η Apple προσέλαβε έναν ειδικό στην ασφάλεια, ο οποίος εργαζόταν στη δημιουργία δικλίδων ασφάλειας για το λειτουργικό Windows Vista. Η Kristin Paget, προσλήφθηκε από την Microsoft, μαζί με άλλους hackers, ώστε να βρουν bugs και τρύπες στα Windows Vista. Απʼ ότι φαίνεται, τώρα εκείνη δουλεύει για την Apple.

Πληροφορίες λένε ότι το LinkedIn εμφάνισε την Paget ως ερευνήτρια ασφάλειας στην Apple. Παρόλο που εκείνη δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την εργασία της (Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόσληψή της), ο τίτλος της φανερώνει ότι θα προσφέρει ένα χέρι βοηθείας για στην ασφάλεια του OS X.

[img_alt=Η Apple προσέλαβε πρώην hacker των Windows για το OS X]

http://media.bestofmicro.com/apple-cover,L-6-315690-3.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now