DjHrge

Altec Voyager Notebook BIOS Upgrade

Recommended Posts

παιδια καλησπερα,

πηρα το λαπτοπ ενας φιλου μου για να του κανω ενα απλο φορματ..το λαπτοπ ειναι αρκετα παλιο..περιπου του '05 και ειναι Altec Voyager.

Στο συγκεκριμενο λαπτοπ του εχει χαλασει και ο cd-dvd driver και δεν μπορουσα να κανω το φορματ απο εκει..αρα εφτιαξα το στικακι απο το diskpart bootable εβαλα μεσα τα windows 7 και αρχιζω την εγκαταστασηηη..ολα καλα..αδειαζω τον δισκο και αρχιζει η εγκατασταση..στο 6% μου σταματαει και δεν θυμαμαι τι ακριβως μου εβγαλε..error ηταν παντως..τωρα το ξαναβαζω να κανει σεταπ τα windows..και και μου βγαζει εναν error "ταδε" εψαξα στο ιντερνετ και θελει αναβαθμιση του BIOS..

ξερει κανεις τιποτα σχετικα με το "BIOS upgrade"?

Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

μήπως το έχεις ανοίξει και ξέρεις τι μητρική έχει για να ψάξουμε για BIOS?

Νομίζω πάντως πως δύσκολα θα βρούμε μιας και είναι τόσο παλιό!

Εάν δεν είναι δυνατόν αυτό, μπορεις να γράψεις το πλήρες Part Number που υπάρχει

κάτω από το Notebook μπας και υπάρχει πουθενά?

Στην χειρότερη, μπορεις να μπεις στο bios να δεις ποια ειναι η μητρική?

Η ιδέα να βγάλεις τον σκληρό και να του βάλεις Windows βάζοντάς τον σε άλλο Notebook ή ακόμα και desktop και να το ξαναβάλεις πίσω, πως σου φαινεται σαν ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν ξερω απο λαπτοπ να ανοιγω καν...γιατι οτι κανω το εχω κανει μονος μου..ουτε σχολες ουτε τιποτα..απλα πειραματα..φιλε μου με εσωσες..το επιασα και ανοιξα ενα ενα μικρο απο κατω..2 βιδουλες εβγαλα..και ηταν εκει ο σκληρος! :) σε ευχαριστω παρα μα παρα πολυ! πραγματικα με εσωσες! γιατι δεν ηθελα και να εκτεθω!

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ WINDOWS 7 ΣΕ ΕΝΑ LAPTOP ALTEC VOYAGER ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝ ΟΥΤΕ ΜΕ CD ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΛΑΣΑΚΙ..ΕΒΓΑΛΑ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΑ ΣΤΟ PC ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ..ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΠΑΛΙ..(ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΕΝΑ ΕRROR ΠΟΥ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΑ ΒΙΟS ) ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ "ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ WINDOWS ΑΠΟ ΤΟ PC ΜΟΥ" ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ WINDOWS 7, 8, VISTA ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ LAPTOP ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΑ WINDOWS ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ..ΒΓΑΖΕΙ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ..ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ WINDOWS ΧP ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗΣ ΤΩΝ BIOS ΤΗΣ MOBO: CLEVO M660SR. AYTHN THN ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΤΑ: PHOENIX BIOS.

EYXARISTW

Link to comment
Share on other sites

Ξαναβάλε τον δίσκο πίσω στο original laptop και μπές στο BIOS να μας πέις ποιο έχει τώρα.

Ρίξε και εδώ μια ματιά που το βρήκα πρόχειρα στο google Clevo BIOS Thread - Page 116 .

Σου κάνω merge τα θέμματα.

Γράμε με μικρά γράμματα :)

Link to comment
Share on other sites

Το επεστρεψα πισω στο παιδι να το εχουν να μπαινουν μεχρι το ιντερνετ μια βολτα..:Ρ γιατι του ειχα 3 μερες χωρις pc..εψαχτα απο δω απο κει τιποτα..το εδωσα πισω με τα windows xp..και του ειπα μολις βρω κατι νεοτερο να το ξαναπαρω να κανουμε αλλη μια προσπαθεια..

συνεχιζουμε..να ρωτησω ρε παιδια..τελικα εχετε βγαλει ακρη με αυτα που σας ειπα? τα bios φταινε οντως? και τελικα μπορω να τα αναβαθμισω? :/

Link to comment
Share on other sites

Για να σε βοηθήσουμε πρέπει να μας πειε το ακριβές μοντέλο του voyager

(κοιτώντας από κάτω έχει product number and model number ) και δεύτερον το έρρορ που σου βγάζει

Link to comment
Share on other sites

NOTEBOOK ALTEC W 607IS

ZE-NTT-ALTECC607

οσο για το ερρορ τωρα δεν μπορω να θυμηθω..:/ και το εχω επιστρεψει τωρα..δεν ξερω αν σε βοηθαει το οτι μου το εβγαζε σε μπλε οθονη..ελεγε κατι για τα windows..και επισης ελεγε error code "ταδε" .. και αυτο το "ταδε" αρχιζει απο "c0..." και ειχε πολλα μηδενικα.. και με το που το πατησα στο google μου εβγαλε οτι τα bios θελουν αναβαθμιση..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now