Nickzzz

NVIDIA Tegra 4: Διαρροές κάνουν λόγω για έξι φορές τις επιδόσεις του Tegra 3

Recommended Posts

[NEWS_IMG=NVIDIA Tegra 4: Διαρροές κάνουν λόγω για έξι φορές τις επιδόσεις του Tegra 3]http://reviews.hwbox.gr/news/nvidia.jpg[/NEWS_IMG]Από την Κίνα μας έρχονται αυτή τη φορά νέες πληροφορίες για το επερχόμενο SOC (System on chip) της nVidia σκοπό έχει να ανταγωνιστεί τις προτάσεις των Samsung και Qualcomm. Το Tegra 4 (με κωδικό όνομα Wayne) θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 28nm low power high-k (HPL) που έχει και ο ανταγωνιστής Snapdragon και σύμφωνα με το slide που διέρρευσε θα έρχεται με 72 πυρήνες γραφικών. Αυτός ο αριθμός είναι έξι φορές μεγαλύτερος από τους πυρήνες που υπάρχουν στο Tegra 3 που εξοπλίζει το γνωστό tablet Nexus 7 και θα προσφέρει σχεδόν εξαπλάσιες επιδόσεις. Κάτι τέτοιο θα το κάνει ικανό να δώσει εικόνα μέχρι 2560 x 1600 ή και 1080p στα 120Hz, ενώ γίνεται και μια αναφορά για 4K. Οι πυρήνες του επεξεργαστής δεν έχουν αυξηθεί και παραμένουν στον ίδιο σχεδιασμό 4+1 με έναν πυρήνα πολύ χαμηλής κατανάλωσης, αλλά θα αναβαθμιστούν στην τελευταία αρχιτεκτονική που προσφέρει η ARM, δηλαδή σε πυρήνες Cortex-A15. Παράλληλα θα υπάρχει υποστήριξη για USB 3.0 και μνήμης dual-channel DDR3L. Πιθανόν ο Tegra 4 να κάνει την εμφάνιση του στις αρχές του 2013 κατά την διάρκεια μεγάλης έκθεσης ηλεκτρονικών συστημάτων.

[img_ALT=NVIDIA Tegra 4: Διαρροές κάνουν λόγω για έξι φορές τις επιδόσεις του Tegra 3]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150d0b99668e1a.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=NVIDIA Tegra 4: Διαρροές κάνουν λόγω για έξι φορές τις επιδόσεις του Tegra 3]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150d0b99649a1d.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Τα tablets δεν έχουν πολύ καιρό που παίζουν στην αγορά και ουσιαστικά είναι ακόμα στην αρχή. Θυμίζει PC η κατάσταση πριν μια δεκαετία. Σε 4-5 χρόνια που θα έχουμε tablets που θα παίζουν και... Crysis, θα κοιτάμε ποιο πολύ την εμφάνιση και την αυτονομία παρά τις επιδώσεις, όπως σήμερα στα PC κοιτάμε περισσότερο την κατανάλωση και την ησυχία από ότι στο παρελθόν. Πριν 5-6 χρόνια βάζαμε τα ανεμιστήρια στις 4000 στροφές για το τελευταίο MHz. Τώρα μας πιάνει πονοκέφαλος με το ανεμιστήρα στις 1500 στροφές και τραβάμε και undervoltage!!!

Link to comment
Share on other sites

για να δουμε τι θα κανει αυτη την φορα η nvidia γιατι στον τομεα των γραφικων τουλαχιστον η λυσεις της PowerVR που χρησιμοποει η Apple εχουν παρει κατα καιρους τα σωβρακα σε ολους τους υπολοιπους ανταγωνιστες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now