DjHrge

HELP προβλημα μετα απο o/c

Recommended Posts

εκανα o/c στον intel core i5 650 3.20ghz

Mobo asrock h55m-le

ram corsair 4gb ddr3 xms3

psu 420w

ηταν στα 24 χ 133

και το εκανα 24 χ 150 εκανα save και reboot.

πηγε να κανει reboot αλλα εκλεισε..και απο τοτε αυτην την δουλεια κανει..αναβει..σβηνει αναβει σβηνει..και δεν δινει σημα στην οθονη..ανεμιστηρακια κλπ δουλευουν ολα μια χαρα..

HELP παιδες :(

Link to comment
Share on other sites

Οντως δεν παει ;/

Τ εφτασα 3.771.8Mhz απο 3.2

Μετα ανεβαζα τ ρευμα στον cpu το εφτασα απο 1.27, 1,4 μετα μου τ εβγαλε κοκκινο κ φοβομουν να τ ανεβασω παραπανω..παντως πανω απο τοσο δν πηγαινε για κανεναν λογο..τωρα βλεπουμε απο τ χρονου που θα παρω την καινουρια cooler.

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι είπε ο Αρκάς ^^

Δυστυχώς η ψύκτρα μπορεί να σου φέρει καλύτερες θερμοκρασίες αλλά δεν είναι αυτό που σε κρατάει πίσω στο overclocking. Σε κρατάει πίσω το o/c potential που έχει το H55 chipset γενικότερα, το γεγονός ότι δεν σου επιτρέπει να αλλάξεις multipliers μετά από ένα σημείο και ότι δεν φτάνει τα μεγάλα bclock που φτάνει το P55.

Παρ' όλα αυτά το πήγες πολύ καλά :T: Προσπάθησε να δεις αν μπορείς να το έχεις full σταθερό στα 3.7GHz, έτσι και μόνο για την κ@υλα :D;)

Link to comment
Share on other sites

Ωραία. Τα βρήκαμε λοιπόν :D

Άσε την υδρόψυξη που αναφέρεις εδώ http://www.hwbox.gr/intel-cpus/19417-idropsiksi-socket-1156-a.html, έχεις αρκετά να μάθεις μέχρι να χρειαστείς πραγματικά υδρόψυξη για overclocking.

Το πρώτο πράγμα που αξίζει να κάνεις αφού θες να ασχοληθείς με το oc και γουστάρεις, είναι να αγοράσεις μια P55 μητρική. Καμιά Gigabyte UD4/UD5/UD6, καμιά Maximus III Formula/Extreme ή και κάτι σε asrock ίσως. Άρα πρέπει να κοιτάξεις στα μεταχειρισμένα ;)

Το δεύτερο πράγμα είναι να πάρεις μια πιο δυνατή αερόψυξη. Οτιδήποτε από Prolimatech Megahalems μέχρι και Noctua D14 σου κάνει. Επίσης σου κάνει και κάτι σε Corsair H50/H60, δηλαδή έτοιμα κλειστά κυκλώματα υδρόψυξης. Αυτά θα σε εξυπηρετήσουν λίγο λόγω του ότι είναι αθόρυβα, αν απεχθάνεσαι την πολύ βαβούρα ξέρω 'γω.

Link to comment
Share on other sites

Οσο για το o/c τωρα..πριν αλλαξω μobo και cooler..με την stock της intel.. αμα το παω οσο το ειχα 145mhz x25 δηλαδη στο οριο πριν χρειαστει παλι cmos reset..για πες μου σχετικα με αυτο αμα μπορεις..

1)το αφηνω στο 1.272v δηλαδη στο auto?

2)και απο θερμοκρασιες με τι προγραμα να τις βλεπω? να στις πω κιολας να μου πεις αν ειναι οκ..

3)επισης τo 1.272v το αλλαζω να υποθεσω απο τα bios εκει που λεει cpu voltage οπως το εκανα πριν..δεν πιστευω να εκανα λαθος..:Ρ

4) οταν το ειχα 145mhz χ25 εκανa ενα cpu linpack απο το OCCT και με σταματησε στα 12seconds ως συνηθως ;ρ και μου εβγαλε οτι ή ο 1ος ή ο 2ος πυρηνας δεν θυμαμαι..εφτασε 88 C

δεν ειναι καλο αυτο ε? :/

Link to comment
Share on other sites

Γύρω στα 1.35V είναι μια χαρά μέχρι και τα 4GHz. Για τα MHz που είσαι είναι αρκετό το 1.27V, δεν σε κόβει αυτό. Ναι το αλλάζεις από το CPU Voltage, το βγάζεις από auto και δίνεις ότι τιμή θέλεις.

Από θερμοκρασίες δοκίμασε Coretemp ή κάνα HwInfo.

Το linpack και το OCCT σου κόλλησαν επειδή απλά δεν μπορείς μάλλον προς το παρόν να παίξεις στα 3.6GHz σταθερά. Ίσως θέλει και ένα τσιμπηματάκι το QPI/DRAM voltage που είναι του IMC, αλλά και πάλι, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κύριο πρόβλημα στο όλο σκηνικό είναι η μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now