ngag3

Νέα σύνθεση - Autocad

Recommended Posts

Πολύ καλησπέρα σας αγαπητοί συμφορουμίτες και καλές γιορτές να'χουμε!

Θα ήθελα τα φώτα σας σε σχέση με τη δημιουργία νέου συστήματος το οποίο κατα κύριο λόγο θα δουλευει Autocad (2D/3D). Απο κει και περα οι εργασίες του θα'ναι οι απολύτως βασικές, βλ. surfing/documents και λοιπά.

Δυστυχώς δε γνωρίζω ποιό είναι το ιδανικό hardware για το συγκεκριμενο πρόγραμμα, ωστε να δώσω έμφαση σε αυτό, αλλα είχα κατα νου κάτι τετοιο

Intel i3 3240

Gigabyte Z77-DS3H

Corsair XMS3 8gb 1600mhz

Samsung 840 120gb ssd

Western Digital Caviar Blue 1tb

Σε σχέση με τo GPU ίσως κάτι σε 7770 ή αντίστοιχη κατηγορία τιμής nVidia.

Ουσιαστικό όριο στο budget δεν υπάρχει, αλλά θεωρώ ότι το να πάρω κάτι των 1000e που θα γίνεται με κάτι των 500e είναι άτοπο.

Απο κει και περα ζητάω τα φώτα σας, με κύριο στοιχείο την αψεγάδιαστη (και γρήγορη :P ) εκτέλεση και χρήση του παραπάνω προγράμματος!

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά :)

Νομίζω ότι κάποια 3D προγράμματα (δομικά κτλ) ακόμα ευνοούν τις nvidia κάρτες, οπότε ψάχνοντας τις σουίτες που χρησιμοποιηθούν ίσως να προκύψει ότι μια 650 (ίσως και 650ti αν η διαφορά στην τιμή είναι μικρή) θα είναι ότι πρέπει.

Από εκεί και πέρα, πάρε τις φθηνότερες 2x8gb που θα βρεις και το υπόλοιπο σύστημα είναι μια χαρά. Αν δεν μπει "K" επεξεργαστής σίγουρα μπορείς να βρεις και φθηνότερη μητρική που να σου κάνει.

Και με αυτά, και ένα ήσυχο τροφοδοτικό (μικρή σειρά Corsair) στην άκρη, πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι το βασικότερο part για τέτοια συστήματα: Οθόνη :)

Link to comment
Share on other sites

Αν το σύστημα έχει αποκλειστικό στόχο το Autocad τότε σκέψου την αγορά κάρτας Quadro.

Οι κάρτες αυτής της σειράς κατασκευάστηκαν με αποκλειστικό σκοπό την εκτέλεση CAD/CAM applications και ώστε να κάνουν extremely precise math quickly, emphasizing accuracy.

Η ίδια η Nvidia δήλωνε μόλις πέρσι τα παρακάτω συγκρίνοντας την entry level quadro 400 με την gaming ναυαρχίδα της 580GTX τα παρακάτω:

"Quadro 400 provides up to 5x performance gains over high-end consumer gaming cards and up to 10x improvement over integrated graphics processors in industry leading CAD/CAM applications*.

*5x performance gain based on Pro/Engineer score in the SPEC Viewperf 11 compared to NVIDIA® GeForce® GTX 580 on a standard industry workstation"

Φαντάζομαι λοιπόν την απόδοση που θα έχει σήμερα μια Quadro 600 που όπως βλέπω είναι μέσα στον προυπολογισμό σου.

Δεν ξέρω τις ανάγκες σου απλά σου προτείνω να το ψάξεις μια και λές ότι το σύστημα θα είναι Autocad dedicated.

Αν θα χρησιμοποιείς openGL τότε πας σε Quadro.

Αν θα χρησιμοποιείς DirectX τότε μια 650ti όπως σου είπε ο καυτιον θα είναι ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Καλά η nvidia μπορεί να λέει για precision στα PR της ότι θέλει - αλλά quadro σε συστήματα χωρίς ECC μνήμες μου φαίνεται λιγάκι άτοπο. Άσε που αν το pc είναι απλά για cad οικοδομικά (κάτι Τεκτων και κάτι τέτοια κουλά που έχει συνηθίσει ο κόσμος των οικοδομών) δεν πρέπει να υποστηρίζουν καν παράλληλες μαγκιές @ Quadro :)

Γι αυτό θα ξανατονίσω: ψάξε τα προγράμματα που θα χρησημοποιηθούν, να μην αγοράζεις άδικα hw.

Στο sub1000e σύστημα δύσκολα "χωράνε" quadro, ecc και βαρβάτες workstation μητρικές. Με consumer grade h/w θα στηθεί το pcάκι και θα 'ναι μια χαρά, imho :)

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα είναι για επαγγελματική χρήση;

Επίσης απλά σχεδιασμό cad κτιρίων κλπ δε θα εξυπηρετεί;

Software κ version?

Αν δεν είναι για rendering και γενικά βαριά χρήση τότε απλά θες έναν quad, αρκετή ram για να ανοίγεις άνετα πολλά αρχεία μαζί. Πχ 16gb το λιγότερο.

Η vga δεν νομίζω ότι παίζει και μεγάλο ρόλο για τα ανώτερο. Quadro κλπ νομίζω είναι για ποιο heavy work και για συγκεκριμένα πράγματα.

Αν είναι καθαρά επαγγελματία χρήση κοίτα για κάνα Dell με i5 κυρίως για θέμα εγγύησης.

Στάλθηκε από το GT-I9000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Έχω δει να κάνουν autocad ακόμα και 3D με λαπτοπ. Nuff said!

Η σύνθεσή σου είναι μια χαρά για 2D, έχεις αρκετό "αέρα" με αυτό το σύστημα ειδικά με την προσθήκη του ssd. Για ram μπορείς να κινηθείς κατά τον τρόπο που σου είπε ο caution.

Τώρα για την gpu. Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα από τα θέματα που ζητάει συχνά ο κόσμος αλλά εν τέλει κανείς δεν έχει ποστάρει την δική του απάντηση :/ Για μένα η λύση είναι να βρεις ένα σύγχρονο μηχανάκι με μια σχετικά μέτρια gpu και να δοκιμάσεις να φορτώσεις 2 αρχεία σου και να δεις πως συμπεριφέρεται το σύστημα. Αν σε καλύπτει, go for 650-7770, δεν νομίζω το cuda να δίνει τρελό boost σε entry level κάρτες.

Βάση αυτών που έχω δει πάντως, πρέπει να είσαι τέρμα απαιτητικός σε real-time 3d rendering για να έχεις την ανάγκη μιας quadro.

Link to comment
Share on other sites

Έχω φίλους που με έχουν ρωτήσει στο παρελθόν δεδομένου ότι ήθελαν να χτίσουν ένα μηχάνημα για autocad και χωρίς να έχω εμπειρία προσωπική το έψαξα λίγο ώστε να τους βοηθήσω, αφενός να μην πληρώσουν μια μικρή περιουσία (βλέπε λύσεις τύπου DELL), αφετέρου δε να κάνουν την δουλειά τους απροβλημάτιστα για δυο-τρία χρόνια τουλάχιστον.

Μου κάνει εντύπωση να δηλώνει τέτοια νούμερα η Nvidia συγκρίνοντας τις entry level Quadro κάρτες της (170ευρώ βρίσκεις την Quadro 600) με τις high end gaming κάρτες που διαθέτει στην αγορά.

Έστω και τα μισά νούμερα να είναι αλήθεια γιατί κάποιος να μην προτιμήσει μια επαγγελματική κάρτα για autocad μηχάνημα;

Συζητάμε πάντα και δεν προσπαθώ να επιβάλω καμία προσωπική άποψη. Το θέμα ξεφεύγει κάπως απο την κυρίως ενασχόληση του site που είναι το oveclocking αλλα δικαιούμαστε πιστεύω να έχουμε μια καθαρή εικόνα πάνω σε αυτό το θέμα έστω και επιφανειακή. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος πιστεύω συμφωνούμε.

1. ivy bridge κλειδωμένος με οκτώ threads

2. 16 giga μνήμης (εκεί που φτάσανε οι τιμές δεν αξίζει να πας σε λιγότερα)

3. SSD για λειτουργικό / μεγάλος μηχανικός για αποθήκευση

4. PSU as per caution

5. Μητρική ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες αλλα τίποτα το extreme δεν είναι απαραίτητο

@ caution: Επειδή φαίνεται να το έχεις κάπως παραπάνω μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Το έχουμε συζητήσει και σε άλλα threads το θέμα της Gpu και συμπέρασμα δεν βγάλαμε τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να δω το βίντεο που δίνεις λόγω συνδεσης οπότε δεν μπορώ να το κρίνω...

Είδα όμως αυτό:

http://www.hwbox.gr/reviews/5806-pny-nvidia-quadro-fx-580-review-7.html

Λίγο παλιό review ('09) απο τον JC_Denton, αλλα τηρουμένων των αναλογιών πρέπει να ισχύουν τα ίδια και σήμερα.

Στον επίλογο γράφει ό,τι ήδη ξέρω απο αυτα που έχω διαβάσει.

Ότι δηλ αν κάποιος ενδιαφέρεται για 3D Rendering, ο οποίος δουλεύει με OpenGL πρωτόκολλα και εφαρμογές τότε χρειάζεται να εξετάσει σοβαρά την αγορά μιας quadro.

Είναι ίσως θέμα optimized drivers όπως και το τι προγράμματα ακριβως χρησιμοποιείς όπως είπαν και οι προλαλήσαντες παραπάνω. Φαίνεται πάντως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η ανωτερότητα των quadro είναι απλά πέραν κάθε σύγκρισης με κανονικές κάρτες παιχνιδιών.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχω δει προσωπικά είναι ότι το όλο quadro θέμα είναι τελείως suite dependent. Ας πούμε στο 3DS Max πράγματι οι quadro σκοτώνουν και όλα είναι πιο ομαλά και ευχάριστα με μία τέτοια κάρτα. Κάτι πολύ καλό κάνει ο driver.

Από την άλλη ξέρω επαγγελματία που δούλευε με παλιότερη πανάκριβη quadro Premier CS5 και την έβαλε στην άκρη, αγόρασε την φθηνότερη 3GB GTX580 και τα render του απογειώθηκαν.

Οι quadro δεν είναι τίποτα εξωγήινες κάρτες, απλά πουλάνε 90% drivers και 10% hw καινοτομία. Κόβει η nvidia στους drivers το σωστό multimonitor στις σειρές GTX4XX & GTX5XX και το πουλάει σαν "feature" (mosaic) στις quadro. Η απλά συμφωνεί με τις εταιρίες s/w να "κλειδώνουν" οι εφαρμογές μόνο για τις κάρτες της κ.ο.κ.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι μικρές quadro απλά δεν έχουν πλέον να προσφέρουν τίποτα σημαντικό μιας και κάθε πρόγραμμα που σέβεται τον εαυτό του, προσφέρει πλέον και cuda/opencl implementation. Αργά ή γρήγορα, οι μόνες επαγγελματικές κάρτες που θα μείνουν εκεί έξω θα είναι τα tesla (με όλο τους το οικοσύστημα) και οι αντίστοιχες μελλοντικές "μεγάλες" προτάσεις της intel.

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

το photoshop εχει διαφορα με cad κλπ 3d καθως αρκει η επιταχυνση των cuda cores για να γινει δουλεια. οποτε την εκανες τη δουλεια σου και με κανονικη καρτα. αν και πιστευω οτι σε ποιοτητα χρωματων παλι θα υπηρχε διαφορα. μεγαλο ρολο βεβαια σε ολες αυτες τις εφαρμογες παιζει και η οθονη, να μη το ξεχναμε αυτο.

επισης αν παει σε consumer cpu ενας i5 ταιριαζει καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις!

Τα προγράμματα είναι το αρχιτεκτονικό Autocad του '08 και άλλο ένα αντιστοιχο της 4M, οπου και τα 2 τρέχουν αυτή τη στιγμή σε λάπτοπ 4ετίας με 2core cpu και 8600gt 256mb χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα (ακόμα και για την 3D απεικόνιση).

Οπότε υποθέτω ότι το σύστημα που ανέφερα αρχικά, με καλύπτει πλήρως για τη χρήση χωρίς καμια καθηστέριση σε επεξεργασία - απεικόνιση. Ίσως προχωρήσω σε 16gb μνήμης μιας και είναι πολύ πιθανή η ταυτόχρονη χρήση πολλών αρχείων, καθώς και μια 650ti ώστε να εκμεταλλευτώ (ισως μελλοντικά) το cuda.

Σε σχέση με την οθόνη, μιας και αναφέρθηκαν αρκετοί, κατα πάσα πιθανότητα είναι "fix" απο το γραφείο, στις 21,5" και 1920*1080.

Ninja Edit:

Εαν παραλείψω την κάρτα γραφικών, λέτε να υπάρχει προβλημα με την ενσωματομένη του επεξεργαστή; Τουλάχιστον μέχρι να παρουσιαστούν νέες ανάγκες σε Software.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now