Nickzzz

EVGA mini-ITX Box: Πρώτη απόπειρα της εταιρίας στα κουτιά υπολογιστών

Recommended Posts

[NEWS_IMG=EVGA mini-ITX Box: Πρώτη απόπειρα της εταιρίας στα κουτιά υπολογιστών]http://reviews.hwbox.gr/news/evga.jpg[/NEWS_IMG]Κατά την διάρκεια της φετινής Consumer Electronics Show 2013 (CES 2013) οι επισκέπτες στο περίπτερο της EVGA ανάμεσα στις κάρτες γραφικών, μητρικές και τροφοδοτικά που κατασκευάζει η εταιρία θα παρατήρησαν οτι υπήρχε ακόμα μία προσθήκη. Αυτό είναι ένα κουτί υπολογιστή που ακολουθεί το small form factor σχήμα και έχει την ονοομασία Mini-ITX Box. Το Mini-ITX Box είναι η πρώτη απόπειρα της εταιρίας σε αυτό τον τομέα και φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί από την ίδια την EVGA, που σκοπεύει να το κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις. Μία έκδοση που θα έχει ενσωματωμένα μέρη υδρόψυξης όπως το ρεζερβουάρ, το ψυγείο και την αντλία, αλλά όχι το block για τον επεξεργαστή και μία σκέτη έκδοση. Παράλληλα φαίνεται οτι θα υπάρχει εξ αρχής οπτικό μέσο στο κουτί και θα έρχεται και με τροφοδοτικό των 500W, ενώ θα προσφέρει και υποδοχές USB 3.0.

Το κουτί που φαίνεται στην φωτογραφία αποτελεί το πρωτότυπο της εταιρίας η οποία αναφέρει οτι το κανονικό θα έρχεται με τροφοδοτικό σε μαύρο χρώμα και κάλυμμα στο ύψος που θα τοποθετείται η κάρτα γραφικών. Η πρώτη κυκλοφορία του νέου κουτιού αναμένεται μέσα στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2013.

[img_ALT=EVGA mini-ITX Box: Πρώτη απόπειρα της εταιρίας στα κουτιά υπολογιστών]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150f1f0cce62b2.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=EVGA mini-ITX Box: Πρώτη απόπειρα της εταιρίας στα κουτιά υπολογιστών]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150f1f0cd23d5a.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=EVGA mini-ITX Box: Πρώτη απόπειρα της εταιρίας στα κουτιά υπολογιστών]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150f1f0cd4508a.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=EVGA mini-ITX Box: Πρώτη απόπειρα της εταιρίας στα κουτιά υπολογιστών]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/465150f1f0cd61dd1.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Ok - το κατάλαβα ότι το psu θα είναι στο bundle, αλλά honestly ποιος αγοράζει case που δεν παίρνει κλασικό psu; Και σε καλή τιμή να έρθει, πιστεύω ότι η επιλογή του psu form factor θα είναι πολύ αποτρεπτική...

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι τα περισσοτερα mini-itx κουτια θελουν mini itx psu . Ειναι αδυνατο να χωρεσει κανονικο ATX κουτι σε ενα τετοιο μικρο κουτι . Ειχα και εγω παλαιοτερα mini itx συστημα και χαιρομαι παντος που το ξεφορτωθηκα και πηγα σε micro atx .

Μεγαλος περιορισμος χωρου και ποικιλιας motherboard ... και psu .

Link to comment
Share on other sites

Όχι Στέλιο, πλέον υπάρχουν ψηλο-άπειρες itx προτάσεις με κανονικά psu, κάτι Elite 120, κάτι Lian Li PC-Q07 και η Fractal νομίζω έχει ένα... κάποτε όταν πήγαινες σε itx πράγματι θα πήγαινες και για περίεργο psu, πλέον εφόσον υπάρχουν εναλλακτικές, όλα τα case με τα μικρά psu φαντάζουν κάπως "δύσκολες" επιλογές imho.

Περίεργη επιλογή από την EVGA... εκτός και να μας ξαφνιάσει στην τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Οντως βρηκα κουτια που δεχονται ΑΤΧ PSU . Ειναι κατι που απευθυνεται σε πολυ περιορισμενο κοινο ετσι και αλλιως .

Πως να βαλεις 2 δισκους και εναν SSD μεσα στο κουτι αυτο ? . Ενα καλο κατεβαστηρι με αλλα λογια . Εγω αυτο ηθελα . Μαζι με ενα DVD writer . Απαιτητικος ημουν ?? Ισως :)

Εψαχνα να βρω μια καλη Z68 περισυ που να εχει 2ο slot pcie ή ενα PCI slot και να δεχεται 4 dimms .

Aκομα και τωρα , δε βλεπω να εχει αλλαξει κατι ουτε στις Ζ77 . Ολες ειναι με ενα pciex και 2 dimm configuration .

Ο καθενας βεβαια με τις απαιτησεις του , αλλα σε micro ITX δε μπορεις να εχεις απαιτησεις . :D

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω πως το κάνουν για να πουλάνε έτοιμα EVGA PCs(mobo-vga-case-psu-cooler) στην Αμερική σε mini-ATX Form Factor και όχι να πουλάνε σκέτο το κουτί καθώς θέλει πολύ δρόμο ακόμα :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now