JC_Denton

Intel Core i7 - To νέο λογότυπο της Intel για τους Nehalem !

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/wrapleft] H Intel δείχνει πως είναι πανέτοιμη να χτυπήσει την αγορά με τους Nehalem της. Αυτό όμως που δε θα κάνει, είναι να "παρατήσει" το όνομα των Core, που την έκανε τόσο δημοφιλή.

Τι εννοούμε? Μα φυσικά αναφερόμαστε στο λογότυπο των νέων επεξεργαστών της εταιρείας, που δεν είναι άλλο από το Intel Core i7. Έτσι όλοι οι Nehalem για το desktop, είτε μιλάμε για τους Bloomfield είτε για τους Lynnfield είτε για τους Havendale, όλοι θα ονομάζονται Core i7.

Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, στην αρχή θα βγουν 3 νέα μοντέλα στα 2.66, 2.93 και 3.2 GHz, των οποίων η πρώτη παρουσίαση θα γίνει επίσημα στις 11 Αυγούστου, με το επίσημο λανσάρισμα στις αγορές να αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο Q4 του 2008.

Το νέο λογότυπο των Nehalem:

inteli7bt9.jpg

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από τα πρώτα δείγματα των Nehalem και μερικών X58 μητρικών:

nehalembuild002fullae7ci8.jpg

nehalembuild001fullso2.jpg

nehalembuild003fullqg3.jpg

nehalembuild008fullmy2.jpg

nehalembuild004fullzp1cu4.jpg

nehalembuild005fullkf4.jpg

mb723fq4.jpg

nb458uf2.jpg

north952ac4.jpg

cpu2451cl0.jpg

3ram787xh4.jpg

cpu593qd7.jpg

Διαβάστε περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

Άντε να δούμε αν μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν πέσει σε λογικές τιμές cpu, Χ58 mobo και (κυρίως) οι DDR3 μιας και θα χρειαστούμε 3 από δαύτες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω τα Χριστούγεννα να έχουν πέσει τόσο φθηνά τα X58 είτε τα DDR3! Δεν συμφέρει από τώρα nehalem του χρόνου (καλοκαίρι) όποιος δεν είναι ευχαριστημένος με αυτά που έχει θα ήταν καλύτερο να πάει εκεί!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα καλό θα ήταν να είχες ένα τετραπύρινο και νομίζω ότι θα κρατηθείς αρκετά, έχει ξευτιλιστεί και η τιμή του Q6600 και τα p35 μοβος το ίδιο οπότε γιατι να πας σε νεχαλεμ? Εγώ προσωπικά θα πάω σε 4πύρινο και θα τον κρατήσω όσο μπορώ ! (για να μαζέψω λεφτά για το macbook pro)

Link to comment
Share on other sites

Βρε slaughter πλάκα έκανα :P Σιγά μην μείνω με P4 ... Αφού όπου να 'ναι φεύγω φοιτητής και θα πάω σε νέο 24/7 rig (για εργασίες / msn - internet surfing / κατεβαστήρι) και κάποια κομμάτια για bench rig ...

Link to comment
Share on other sites

Mε κόβω για πάσχα εμένα..

Όταν είναι να πάρεις καινούργιο PC, ειδοποίησέ με γιατί μπορεί να ενδιαφέρομαι για τον Q6600 ... :P Βλέπεις σπίτι έχω P2 333MHz με τον οποίο έχω bench-άρει κιόλλας οπότε, δεν κολώνω όταν πρόκειται για παλιό h/w :P:D

Link to comment
Share on other sites

Καλά, αντί να μικρύνουνε σε μέγεθος μεγαλώνουνε πάλι οι επεξεργαστές;

Τους τελείωσε η "τεχνολογία"; Μιμούνται τις κάρτες γραφικών που όσο πάνε και μεγαλώνουν...

Ναι, δεν λέω καινούριο socket καινούρια τα πάντα αλλά είναι ανάγκη να μεγαλώσει το μέγεθος τους; Ας ελπίσουμε να είναι πιο δροσεροί από τους core 2 duo/quad.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι το μέγεθος μεγάλωσε γιατί πολύ απλά, στο socket αυτό θα μπει και ο 8πύρηνος του χρόνου.

Βέβαια για τις GPU έχεις ένα δίκιο, ειδικά η ATi έχει πολύ μικρές σε μέγεθος GPU, οι οποίες όμως βγάζουν κάτι TFlops σε ισχύ...

;)

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζονται παραπάνω pins για τα quickpaths, τους μελλοντικούς 8 πυρήνες και φυσικά μην ξεχνάμε τον IMC που καταλαμβάνει σημαντικό κομμάτι από το chip real estate.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now