ggtaxo

CPU ~100? Προτάσεις;

Recommended Posts

Καλημέρα,

Ψάχνω επεξεργαστή για το HTPC. (το παλιό με έναν e5200 έφυγε) Κάρτα γραφικών υπάρχει μία 5770 και για αυτό το λόγο απέκλεισα τον A10-5800k, τον οποίο και θα προτιμούσα αν δεν υπήρχε η καρτούλα.

Η χρήση του HTPC περιλαμβάνει (εκτός φυσικά από ταινίες 1080p και browsing) και κάνα παιχνιδάκι στιλ FIFA (άλλο το ποδοσφαιράκι στην 23άρα και άλλο στη 40άρα... :P ) Γι αυτό και προσανατολίζομαι στον i3-3220.

Από την άλλη διαβάζοντας και βλέποντας διάφορα benchmarks βλέπω ότι και με έναν G840 θα κάνω τη δουλειά μου και θα γλυτώσω και 50?... Υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει τους επεξεργαστές αυτούς ώστε να μου πει αν όντως θα δω διαφορά στη χρήση που ανέφερα; Καλά τα benchmarks αλλά στην πράξη φαίνεται τι ψάρια πιάνει κάθε cpu. Αν δεν έβαζα καθόλου παιχνίδια στο HTPC δε θα το σκεφτόμουν καν για τον ι3. Για video editing, βαριά παιχνίδια και γενικά βαριές εφαρμογές χρησιμοποιώ τον i7 της υπογραφής οπότε αξίζει να δώσω ένα 50άρικο παραπάνω για τον 3220;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Έχω ήδη την 5770. Να κάθεται;

Την είχα σκεφτεί και εγώ τη λύση για sFM2 αλλά κάρτα γραφικών υπάρχει και επειδή από παιχνίδια πολύ λίγο θα παίζουν στο HTPC κατέληξα σε Pentium.

Επίσης σκέφτομαι αν αργότερα βρω κάποιον i5 μεταχειρισμένο σε καλή τιμούλα να τον τσιμπήσω και να πετάει το μηχάνημα.

Όπως και να χει ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις και τις γνώμες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now