Graffalo

AMD FX 4100 Help

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά αυτό είναι το πρώτο μου post στο forum. Ασχολούμαι λίγο καιρό με hardware pc και ακόμα λιγότερο με overclocking, αλλα μπορώ να πω ότι το έχω πάρει ζεστά. Έχω ένα cpu fx 4100 τον οποιο θέλω να τον κάνω overclock. Έχω κάνει αρκετές προσπάθειες να φτάσω το 4,5 stable χωρίς κανένα πρόβλημα. το pc ανοίγει και τρέχει κανονικά με το prime95 στα 4,5 ghz και vcore στα 1.45. Το πρόβλημα μου όμως δεν είναι στο prime αλλα στα 3d mark. Οποτε κάνω oc τον επεξεργαστή μου το score που μου βγάζει είναι χαμηλότερο από αυτό όταν δεν είναι oc. Επίσης σε games όπως στα Far Cry 3 και battlefield τα fps πέφτουνε κατά 15% χωρίς να βρίσκω κάποιο λόγο. Το βίος και mobo που έχω είναι τις Άσους V Formula Z και την πήρα g αυτό ακριβώς τον λόγο αλλα πάλι δεν κατάφερα να κάνω stable το cpu μου. Αυτό που θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε είναι βάση αυτού του βίος τι ακριβώς αν ακολουθήσω για να είμαι stable στα games και γενικά σε bencmarking etc. Γιατί δεν είναι μονο το multiplier το vcore και το bus speed αλλα παίζουνε και άλλες τιμές. Επίσης έχω sli gtx 560τι.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερες κι απο εδω :D

χμμμ, κανε μια δοκιμη με ολα σταθερα αλλα multi στο 42 να παει 4200. Ειμαι περιεργος. Νομιζω οτι δεν ειναι σταθερος γιαυτο και δεν εχεις καλες επιδοσεις. Για στρεσαρισμα δοκιμασε να τρεξεις το OCCT

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους κατάφερα να το φτιάξω πειράζοντας λίγο τα volt πιο πάνω σχεδόν σε όλα. Επίσης έπαιζε ρολο και το calibration τελικά. Amd turbo, Cool and quiet etc ola klista. Το cpu τρέχει στα 1,35 volt στα 4,6 ghz σταθερά χωρίς κανένα πρόβλημα και με θερμοκρασίες 38 idle και 61 full load (3 ώρες στο prime95). Το ανέβασα μέχρι τα 4,8 με 1,45 volt αλλα εκεί τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ζεστά και μετά από 5 λεπτά prime95 crashare. Προς το παρόν θα μείνει εκεί. Ευχάριστο για τις συμβουλές.:whoohoo:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now