PinwmpireS

[ The hwbox Project ]

Recommended Posts

worklogbanner.png

Πως και πως περίμενα την στιγμή που θα ξεκίναγα καινούργιο Thread στο Project logs Section! Πέρασε αρκετός καιρός από το τελευταίο project, ήρθε όμως η ώρα να ξαναπιάσω εργαλεία στα χέρια μου. Μετά από αρκετούς μήνες με email, τηλέφωνα, αναμονές, ξανά email και τα λοιπά.. ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε!

Αυτό το Project θα έχει κάτι διαφορετικό..

Πάντα σκεφτόμουν.. "Γιατί να φέρω στα "μέτρα" μου ένα έτοιμο case και να μην φτιάξω το δικό μου από το μηδέν". Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Scratch build στο μυαλό μου.. Όπως ακριβώς το θέλω, με όσο χώρο θέλω, με το Layout που θέλω και πάει λέγοντας!

Αν και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να αρχίσει να παίρνει "σάρκα και οστά" το όλο εγχείρημα, δεν σκοπεύω να σας κρατήσω σε αγωνία.. Θα σας δώσω μερικά Tips για να ξέρετε τι να περιμένετε!
:D

Αρχικά να σας πω ότι η διάταξη του εσωτερικού θα είναι σε 2 διαμερίσματα το ένα πάνω στο άλλο.

Το κάτω διαμέρισμα θα στεγάσει:

  • Τροφοδοτικό

  • Radiator

  • Pumps

  • SSD/HDD/ODD

  • Reservoirs

Ενώ το επάνω διαμέρισμα θα λειτουργεί σαν "βιτρίνα" για την μητρική και την παρέα της! Το επάνω διαμέρισμα περιμετρικά θα έχει ένα κάλυμμα από plexiglass για να φαίνεται το hardware και από τις 4 πλευρές του case. Το hardware όμως δεν θα είναι εμφανές όλη την ώρα.. Το plexiglass θα ντυθεί με φιμέ μεμβράνη έτσι ώστε το hardware να είναι εμφανές μόνο όταν ο υπολογιστής είναι σε λειτουργία. Κρυφοί φωτισμοί θα αναδεικνύουν το περιεχόμενο και θα το κάνουν ορατό πίσω από την φιμέ μεμβράνη.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό στην κατασκευή είναι ότι στο εξωτερικό δεν θα υπάρχουν βίδες. Ο χαρακτήρας του case δεν επιτρέπει βίδες σε εμφανή σημεία, έτσι αποφάσισα ότι όλα τα side panel θα είναι με κρυφούς μαγνήτες, όλα τα αφαιρούμενα κομμάτια θα είναι με κρυφούς μαγνήτες. Μου άρεσε η όλη ιδέα του "προσεγμένου" κουτιού και έτσι αποφάσισα να μην φαίνονται ούτε τα switch για το Power και το Reset. Το μόνο που θα φαίνεται περιμετρικά του κουτιού θα είναι μια ενσωματωμένη οθόνη αφής με slide out μηχανισμό.. αυτό είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό του Project. Αποφάσισα να ενσωματώσω μια οθόνη αφής ή οποία θα λειτουργεί σαν δευτερεύων monitor από την οποία θα μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς να χρειάζεται να παγώσεις αυτό που κάνεις στην κύρια οθόνη σου.

Πολλά είπα και σας κούρασα.. από κάτω έχω βάλει ένα πρόχειρο Sketch Up για να καταλάβετε στο περίπου την δομή της κατασκευής!

39301741.png

Αυτά τα ολίγα προς το παρών.. Μέσα στις επόμενες μέρες θα σας δείξω φωτογραφίες από το hardware και τα κομμάτια της υδρόψυξης που θα χρησιμοποιήσω! Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, πρώτα ο θεός, θα ξεκινήσουν οι κατασκευές!

Όλα αυτά φυσικά δεν θα μπορούσα να τα κάνω μόνος μου.. Θέλω να πω ένα τεράστιο Ευχαριστώ στον Βασίλη a.k.a. Gorillakos που χωρίς την υποστήριξη του αυτό το Project δεν θα ξεκίναγε ποτέ, καθώς και στις εταιρίες που θέλησαν να με στηρίξουν σε αυτό το Project.

worklogsignature.png

Edited by PinwmpireS
Link to comment
Share on other sites

u got urself many sponsors , that's great!!.

είναι λίγο μεγάλο βήμα το scratch build αλλά πιστεύω αξίζει διότι θα έχεις λιγότερους περιορισμούς.

καλή τύχη και ελπίζω να δούμε updates λίαν συντόμως :)

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ Mofori! :D

Ναι Nickzzz.. κάτι τέτοιο, αλλά τελείως άλλο μέγεθος.. Σκέψου η μητρική θα είναι XL-ATX οπότε μπορείς χοντρικά να υπολογίσεις το μήκος/πλάτος! Το ύψος είναι ακόμα υπό σκέψη!

Ναι Asta.. κάπως έτσι! Εκεί που συναντάς την δυσκολία και λες.. αυτό δεν το είχα σκεφτεί.. και συναντάς πολλές τέτοιες.. Ευχαριστώ πολύ!

Ευχαριστώ ρε Ντίνο! :D

Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή Γιάννη! :T:

Όσον αφορά την τελευταία παράγραφο τα παραλές λίγο. Και επειδή διαβάζουν και άλλοι modder της "παρέας" του hwbox, όποιος ετοιμάζει ή θέλει να ετοιμάσει κάτι, ας μου στείλει ένα πμ να τον βοηθησω όπως και άμα μπορώ :T:

Kissas! Keep the community up 'n' running!

Link to comment
Share on other sites

Επιτελους το ξεκινησες ε?

Μπραβο ρε αγορι!

Αντε με το καλο, ευχομαι να γινει ετσι ακριβος οπως το θες!

Αν κάνεις αυτα που συζητούσαμε παλια, τοτε θα ειναι τερας βuild :D

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ ρε παίδες! :D Το feedback σας και το ενδιαφέρον σας είναι πραγματικά κίνητρο για εμένα!

Mike.. Θυμάσαι απο ποτε το συζητάω αυτο το Project? :D Ήρθε η ώρα του! I ll nail it :D

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω κάνει κάτι "παρόμοιο" παλιότερα (Project ::Black Box:: [Custom Plexi Case]) που προοριζόταν για HTPC.. θα σε παρότρυνα να ξανα σκεφτείς την επιλογή του Plexy σαν κύριο υλικό εκτός αν έχεις εργαλεία ή Deep Pocket.

-Ειναι πανακριβο (για το κουτακι που βλεπεις παραπανω ειχε βγει κανενα 100αρι-120αρι σε "φιλο" τζαμά. Kαι αυτο γιατι δεν νομιζω να παιξεις μονο με 3mm plexy. Σε συμφέρει να πάρεις μια καλη κουταρα από αυτές που κυκλοφορούν.

-Κραταει πολυ ζεστη το PC μεσα..

-Ειναι δυσκολο να το κατεργαστεις..

Καλη Υπομονη! :D

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά να σου πω ότι αν έδωσες 100-120 ευρώ ΜΟΝΟ για το υλικό τότε ο "φίλος" δεν σε έκλεψε απλός.. μπορείς να πεις ότι πήγε την ληστεία σε άλλο επίπεδο.. :D Αν στα 100-120 ευρώ είχε και κάποια από τις εργασίες που έγιναν στο plexi ( threads, τρύπες κτλπ ) τότε ίσως... κάπως.. μπορείς να τα δικαιολογήσεις.. ( ούτε καν.. και πάλι πολλά είναι :D ). Όλα αυτά στα λέω φιλικά επειδή όπως και εσύ, έτσι και εγώ, έχω πληρώσει αρκετά χρήματα σε αρκετούς "μάστορες" και ξέρω τι παλικάρια είναι..

Στα της κατασκευής τώρα.. το Plexi θα είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι στην όλη κατασκευή.. Δεν ξέρω αν κατάλαβες ακριβώς τι δείχνει το Sketch Up.. Όλα τα άσπρα κομμάτια είναι αλουμίνιο, το μαύρο κομμάτι είναι plexi. Δεν είναι μεγάλο και δεν θα είναι πιο χοντρό από 4-5mm, το κόστος του ( εδώ είμαστε και όταν η έρθει η ώρα να το πληρώσω θα σου πω ακριβώς πόσο μου κόστισε ) δεν θα ξεπεράσει τα 50 ευρώ. Πηγαίνω σε μια βιοτεχνία και αγοράζω plexi, μου έχουν κάνει και κάποιες δουλειές εκεί τα παιδιά μιας και έχουν laser και φρέζα.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.. μιας και το ανέφερες, το θέμα με τις θερμοκρασίες όντως ισχύει.. κάτι θα σκεφτώ όμως!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now