JC_Denton

Οι Intel Core i7 στις αγορές στα μέσα Οκτωβρίου !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://img399.imageshack.us/img399/4350/intelcoreduolx8yi7.png[/WRAPLEFT] Ήδη λίγοι είναι αυτοί που δεν έμαθαν ότι οι καινούριοι επεξεργαστές της Intel αντί για το αναμενόμενο όνομα Nehalem, θα αποκτήσουν την ονομασία Core i7. Οι λόγοι για τους οποίους η Intel διάλεξε αυτό το όνομα σίγουρα είναι πολλοί, αλλά ακόμα παραμένουν ένα αίνιγμα για πολλούς από τους χρήστες, που έχουν πλάσει διάφορα σενάρια για αυτή την ονοματολογία.

Δεν αφορά όμως η είδησή μας το γιατί οι Core i7 απέκτησαν αυτό το ομολογουμένως παράδοξο για αρκετούς όνομα, αλλά αφορά κάτι άλλο σημαντικότερο.

Η Intel σήμερα ανακοίνωσε, μέσω μιας είδησης που μας έρχεται από το Γερμανικό Hardware-Infos, ότι οι Core i7 θα λανσαριστούν επίσημα στις αγορές στα μέσα Οκτωβρίου, πιθανότατα μέσα στο διάστημα από 13 έως 16 Οκτωβρίου.

Το όνομα του κορυφαίου επεξεργαστή της σειράς θα είναι το Intel Core i7 900 Extreme Edition, που θα πρόκειται για τον Bloomfield με τον ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή στα 3.2 GHz και τιμή στα 999 δολάρια. Ο επόμενος θα είναι ο Intel Core i7 900, με συχνότητα λειτουργίας στα 2.93 GHz και τιμή που θα αγγίζει τα 562 δολάρια. Τελευταίος, θα είναι ο Core i7 στα 2.66 GHz και τιμή στα 284 δολάρια, με το όνομά του ακόμα να μην είναι επιβεβαιωμένο (ακούγονται φήμες περί Core i7 800).

Όλοι οι επεξεργαστές αυτοί, όπως έχουμε πολλές φορές πει και στο παρελθόν, θα είναι 4πύρηνοι, ενσωματόνοντας τη νέα HyperThread τεχνολογία της Intel, που θα κάνει το λειτουργικό μας να βλέπει 8 πυρήνες αντί για 4, βελτιώνοντας έτσι κατά πολύ τις επιδόσεις, όπως τα πρώτα δείγματα έδειξαν.

Οι 2πύρηνοι επεξεργαστές της σειράς Core i7, όπως έχουμε ξαναπεί, αναμένονται περίπου στα μέσα του 2009, καθώς θα αποτελούν τμήμα της midrange αγοράς, μιας και η Intel έχει ανακοινώσει ότι θα ετοιμάσει προς το τέλος του 2009 με αρχές 2010 τον 8πύρηνο επεξεργαστή της.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now