Nickzzz

AMD Radeon: Δεν θα παρουσιαστούν νέες κάρτες γραφικών μέσα στο 2013

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Radeon: Δεν θα παρουσιαστούν νέες κάρτες γραφικών μέσα στο 2013]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Μία δήλωση του Devon Nekechuk, product manager της AMD για την αγορά των καρτών γραφικών που στοχεύουν σε desktop υπολογιστές, ήρθε να ταράξει τα νερά της αγοράς καθώς δήλωσε στο Ιαπωνικό site 4Gamer.net οτι η εταιρία δεν σκοπεύει να παρουσιάσει νέες κάρτες γραφικών για τις σειρές Radeon και οτι σκοπεύει να περάσει όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του 2013 με την τρέχουσα σειρά Radeon HD 7000 όπου θα γίνουν αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική και πιθανόν βελτιώσεις στην απόδοση τους μέσω της βελτιστοποίησης των drivers. Όπως φαίνεται και από την εικόνα που δημοσιεύτηκε στο 4Gamer.net, οι Radeon HD 7900 (high-end), HD 7800 (performance) και HD 7700 (mainstream) θα παραμείνουν μέσα στο 2013.

Το συμπέρασμα που μπορεί να βγει από αυτά είναι οτι οι κατασκευαστές καρτών γραφικών έχουν αποφασίσει να ρίξουν τον ρυθμό που παρουσιάζουν νέες GPUs, πιθανόν λόγω του μεγάλου κόστους έρευνας και ανάπτυξης. Η nVIDIA για παράδειγμα σκοπεύει να παρουσιάσει μέσα σε αυτόν τον μήνα την νέα GeForce GTX "Titan" κάρτα και πιθανόν να προχωρήσει σε μία ανανέωση της Kepler σειράς που μπορεί να γίνει με βελτιώσεις στους χρονισμούς ή και νέες δυνατότητες στο software. Βέβαια η δήλωση αυτή της AMD μπορεί να αλλάξει τα πάντα και να κάνει την nVIDIA να επανεξετάσει την στρατηγική, της αν αυτό σημαίνει λιγότερα έξοδα εφόσον παραμείνει και αυτή στην τρέχουσα σειρά της και αρκεστεί σε μειώσεις τιμών και βελτιώσεις στους drivers.

[img_ALT=AMD Radeon: Δεν θα παρουσιαστούν νέες κάρτες γραφικών μέσα στο 2013]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4651511964b836ebd.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD Radeon: Δεν θα παρουσιαστούν νέες κάρτες γραφικών μέσα στο 2013]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4651511964b8508f1.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=AMD Radeon: Δεν θα παρουσιαστούν νέες κάρτες γραφικών μέσα στο 2013]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4651511964b86646e.jpg[/img_ALT]

Edited by Nickzzz
Link to comment
Share on other sites

Εδω δεν λένε να βγάλουνε την πολυαναμενόμενη ( χειρότερη και από τους Bulldozer κατάληξε ) την 7990 ( πάει, εγκαταλήφθηκε, αφού τα clocks + volts πέφτανε στον πάτο για να μείνει under 300W TDP, παίρνοντας παρέα και τις επιδόσεις και το κόστος υλικών για την πλακέτα )

Link to comment
Share on other sites

Τραβάνε χειρόφρενο και οι δύο εταιρίες και μην ακούσω για Titan. Καλό το marketing διότι η Titan απλά Marketing θα είναι αν δεν βγει σε λογική ποσότητα και τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Ας βελτιστοποιήσει η AMD τους drivers όσο μπορεί και μετά από μια γενναία πτώση τιμής θα

πουλάει κάρτες σαν ζεστά ψωμάκια .....

Με όλες τις επόμενης γενιάς κονσόλες να έχουν τσιπάκια της AMD, ίσως να μην χρειαστεί να βελτιώσει τίποτα η AMD. Όλα τα games που θα προέρχονται από τις κονσόλες θα φτιάχνονται και θα βελτιστοποιούνται για το δικό της hardware.

Link to comment
Share on other sites

Η ιντέλ θα βγάζει επεξεργαστές καλλημένους στην μητρική, η amd δεν θα βγάλει νέες κάρτες...

Μας λένε με τον τρόπο τους ότι η αγορά των desktop υπολογιστών φθίνει....

Link to comment
Share on other sites

Η ιντέλ θα βγάζει επεξεργαστές καλλημένους στην μητρική, η amd δεν θα βγάλει νέες κάρτες...

Μας λένε με τον τρόπο τους ότι η αγορά των desktop υπολογιστών φθίνει....

θα καταντησουμε hipsters τον H/Y :$..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now