Nickzzz

OCZ Technology: Θα συνεχίσει να βασίζεται σε controllers άλλων κατασκευαστών

Recommended Posts

[NEWS_IMG=OCZ Technology: Θα συνεχίσει να βασίζεται σε controllers άλλων κατασκευαστών]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354dffb8705c92f.jpg[/NEWS_IMG]Η OCZ Technology Group, μία από τις πιο γνωστές εταιρίες στην αγορά των SSD δίσκων, τόσο για εταιρικά περιβάλλοντα όσο και για τους απλούς καταναλωτές, ανέφερε κατά την διάρκεια μίας παρουσίασης πριν λίγο καιρό οτι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί controllers από τρίτους κατασκευαστές στους SSD δίσκους της. Δεδομένου οτι αυτή την στιγμή η εταιρία έχει μόνο έναν δικό της controller και δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σε όλες τις προτάσεις της, θα πρέπει να βασιστεί σε υλικό άλλων κατασκευαστών.

Όπως αναφέρει ο Ralph Schmitt, CEO, OCZ Technology

Δεν πιστεύουμε οτι μπορούμε να καλύψουμε όλο το εύρος της αγοράς των SSD μόνο με τα δικά μας σχέδια, δεδομένου του μεγέθους της εταιρίας και του κόστους έρευνας και ανάπτυξης. Οπότε μπορούμε να έχουμε μόνο έναν controller σε φάση ανάπτυξης κάθε φορά. Ο επόμενος controller μας που θα βγει μέσα σε αυτό το έτος θα επικεντρωθεί στο enterprise κομμάτι της αγοράς αντίθετα με τον Barefoot 3 που είχε βγει πριν τρεις μήνες.

Η χρήση του δικού της controller θα επιτρέψει στην εταιρία να χρησιμοποιήσει νέα είδη NAND flash μνήμης χωρίς να είναι αναγκασμένη να περιμένει τις άλλες εταιρίες. Παράλληλα η δημιουργία του firmware για τον δικό της controller θα είναι πιο εύκολη και θα μπορεί να το προσαρμόσει στις απαιτήσεις της αγοράς. Ακόμα η κυκλοφορία του Barefoot 3 controller δεν θα περιοριστεί μόνο στην σειρά Vector, οπότε οι δυνατότητες του φανούν ακόμα καλύτερα μέσα στους επόμενους μήνες. Ο Vector βασίζεται σε synchronous multi-level cell (MLC) NAND flash οπότε η εταιρία με την χρήση του ίδιου controller μπορεί να χρησιμοποιήσει μνήμες με toggle DDR interface για υψηλότερες επιδόσεις ή triple-level-cell NAND flash για αυξημένη χωρητικότητα και μειωμένες τιμές.

Η OCZ δεν έκανε κανένα επίσημο σχόλιο για το μέλλον των προϊόντων της ούτε έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τα μελλοντικά της σχέδια στην enterprise κατηγορία όπου πιθανόν ο νέος controller να ανταγωνιστεί την πλατφόρμα Kilimanjaro, μία συνεργασία της OCZ με την Marvell.

[img_ALT=OCZ Technology: Θα συνεχίσει να βασίζεται σε controllers άλλων κατασκευαστών]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/46515122a2b534f5a.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now