Duder

O John Carmack μιλάει για τη συνεργασία της id Software με την EA

Recommended Posts

[wrapleft]http://img383.imageshack.us/img383/7200/idsoftwareus2.jpg[/wrapleft]O John Carmack, ο πλέον πασίγνωστος προγραμματιστής και ειδικός στην κατασκευή τρισδιάστατων μηχανών γραφικών για την id Software, φέτος στην QuakeCon αποφάσισε να μας μιλήσει για τους λόγους που τον οδήγησαν μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη της id στη συνεργασία με την Electronic Arts.

Η id Software για πολλά χρόνια υπήρξε πιστή συνεργάτης της Activision. Τώρα όμως με το νέο τίτλο της, το πολλά υποσχόμενο Rage, η εταιρεία θα πάει με το πλευρό της EA, η οποία σίγουρα θα περιμένει πολλά από μια τέτοια "ένωση".

Πολλοί ήταν αυτοί λοιπόν που θεώρησαν αυτή την κίνηση της id ως μια ένδειξη ότι η Activision και αυτή είχαν κάποιου είδους διαφωνία. Αυτό όμως ποτέ δε συνέβη, όπως τόνισε ο John Carmack. Αυτό που τους ώθησε μάλιστα σε μια τέτοια συμφωνία (έπαιξε τον καταλυτικό ρόλο, σύμφωνα με τον ίδιο) ήταν η θετική εμπειρία και στάση της Valve από τη συνεργασία της με την Electronic Arts.

carmackad6.jpg

John Carmack

Ιδιαίτερη εντύπωση στον John Carmack μάλιστα προξένησε το γεγονός ότι ο CEO της EA, John Riccitiello είναι ο πιο ενεργός CEO στον κόσμο της Gaming βιομηχανίας, μιας και του αρέσει να επιβλέπει τα στάδια κατασκευής κάθε μεγάλου τίτλου, δίνοντας μάλιστα και τις δικές του ιδέες για το κάθε παιχνίδι.

Έτσι λοιπόν, η Activision αποτελεί προσωρινό παρελθόν για την id Software. Η ΕΑ κατάφερε και την πήρε με το πλευρό της, παρόλες της προτάσεις από SEGA και THQ, οι οποίες φαίνεται πως δεν ικανοποίησαν την id όσο αυτή του κολοσσού της βιομηχανίας.

Γιατί όμως λέμε προσωρινό παρελθόν? Ο John Carmack ήταν κατηγορηματικός: "Είναι μεγάλη η πιθανότητα να καταλήξουμε να κάνουμε το Doom IV με την Activision".

Μερικά screenshots από το Rage:

rage800x500cf8.jpg

rage800x5002aq9.jpg

Εδώ μπορείτε να παρακολουθείστε ένα μικρό trailer από το πολλά υποσχόμενο Rage...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now