Recommended Posts

Καλησπέρα,καταρχάς συγνώμη αν είναι σε λάθος forum το θέμα,απλά δεν βρήκα κάτι πιο συγκεκριμένο.

Σήμερα λοίπον πήρα την απόφαση να βάλω 4ο σκλήρο στον υπολογιστή μου.And all hell broke loose,που λένε.

Αρχικά,ο χρόνος που ο υπολογιστής μένει στο BIOS screen,σχεδόν 10πλασιάστικε.Έπειτα,όταν άνοιξε αρχικά άρχίσε να μην διαβάζει έναν ή δύο απο τους 4 σκληρούς τυχαία.Ο C: ήταν πάντα στάθερος στην ανάγνωση και απο κει και πέρα ήταν θέμα τύχης αν θα διάβαζε κάποιον/ους άπο τους άλλους τρεις Άλλαξα καλώδια SATA,άλλαξα θύρες SATA,πάλι τίποτα,για να μην τα πολυλογώ,άνοιξα μόνο τον C και έκανα update το BIOS μπας και λύθει το θέμα.Έκανα restart υπολογιστή,άνοιξε κανονικά και με τους 4.Στο επόμενο restart,πάλι τα ίδια.Τώρα είμαι στο σημείο που τους διαβάζει όλους στο BIOS,αλλά μέσα στο λειτουργικό ο F (C:\ 320gb,G:\ 500gb,F:\ 500gb και ο καινούργιος K:\ 1tb) εξαφανίζετε,και δεν τον εμφανίζει ούτε το Acronis.

Επίσης να σημειωθεί οτι κάποιες φορές ο υπολογιστής κολλάει στο loading screen των windows,πράγμα που δεν συνέβαινε ποτέ στο παρελθόν.Έχω κάνει κάθε πιθανό συνδιασμό καλωδίων/slots.Τώρα είμαι στο σημείο του να ξεσυνδέσω τελείως τον καινούργιο να δώ αν φταίει αυτο και να ξαναλλάξω θέση τα καλώδια μεταξύ τους.Τι στο καλό συμβαίνει;

PC specs:

CPU: Intel i7 2700k (χωρίς overclock)

GPU: AMD 6950HD 2gb

Mobo: Gigabyte P67A-UD4-B3

HDD: (τύπους δεν θύμαμε,πάντως ο C: και ο G: είναι Western Digital 320gb και 500gb αντίστοιχα,και οι άλλοι δύο Seagate (500gb&1tb).

Link to comment
Share on other sites

H mobo είναι αυτή,GIGABYTE - Motherboard - Socket 1155 - GA-P67A-UD4-B3 (rev. 1.1) .To SB voltage τι είναι;Είμαι λίγο άσχετος :pride: Ναι απο τροφοδοτικό έχω ένα corsair 700W και 8gb RAM (αν και δεν νομίζω να είναι θέμα RAM).Τώρα μόλις τον έκανα restart χωρίς τον καινούργιο συνδεδεμένο,τον F πάλι τον βλέπει το BIOS αλλά τα windows οχί...

Link to comment
Share on other sites

Ο νέος/τέταρτος δίσκος στον οποίον αναφέρεσαι, άν συνδεθεί μόνος του και χρησιμοποιηθεί ένα boot cd με όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά, τα περνάει ή όχι ? Όταν λέω διαγνωστικά, αναφέρομαι π.χ σε ένα boot cd σάν το hirensbootcd και μετά χρήση των hdsentinel,hdtune, το διαγνωστικό της εταιρείας (π.χ για WD wdiagnostics) και εννοείτε να τσεκάρεις μέσω του virtual λειτουργικού άν τον αναγνωρίζει μόνον του ή με όλους μαζί (εφόσον λές ότι τελευταία φορά τους διαβάζει όλους ΜΕΣΑ στο bios).

Link to comment
Share on other sites

Ο 4ος δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα γιατί ξεκίνησα τον υπολογιστή χωρίς αυτόν συνδεδεμένο,αλλά ο F έκανε πάλι τα ίδια,στο BIOS κανονικά,στα Windows άφαντος...Τώρα αν είναι θα δοκιμάσω και αυτό με τον 4ο μόνο του με τα diagnostics και θα δω.

Link to comment
Share on other sites

Το SB Voltage είναι το SouthBridge Voltage και θα το βρεις μέσα στο bios. Αν δεν έχει τέτοιο, ίσως θα άξιζε να ψάξεις λίγο και το PCH voltage (που αυτό το έχει σίγουρα).

Επίσης όταν λέμε "δεν τον βλέπουν τα Windows" εννοούμε ότι δεν τον βγάζει καν στο device manager, σωστά; Γιατί αν απλά δεν στον δείχνει στο My Computer μπορεί απλά να μην του έχει δώσει γράμμα (ή να του έχει δώσει κάποιο κατειλημμένο) οπότε πας Administrative Tools -> Computer Managment -> Disk Managment και το φτιάχνεις από εκεί).

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν τον βγάζει καν στο device manager...Έτρεξα και τα diagnostics στον 4ο και όλα είναι οκ...να κάνω το ίδιο και στον προβληματικό;

Edit: Ανακάλυψα επίσης οτι εάν κάνω restart (και μόνο restart) αρχίζει πάλι το πρόβλημα της random ανάγνωσης σκλήρων...Συνήθως ρίχνει τους 2 απο τους 4.Εαν κλείσω το ρεύμα του τροφοδοτικού και ξανα-ανοίξω τον υπολογιστή,voila,everything is in place.Μόνο που παραμένει το πρόβλημα της ανάγνωσης του συγκεκριμένου σκληρού απο τα Windows.

Edit 2: Έχω αρχίσει να ζηλεύω την γιαγιά μου που δεν ξερεί να στείλει μηνυμα με το κινητό.FML.

Edited by CriMSoNEdeN
Link to comment
Share on other sites

Download Hirens CD το τελευταιο, burn το iso και απο dos τσεκαρε το καθε σκληρο ξεχωριστα με το tool της εταιρειας του.

Πρωτα θα κανεις το short test και αν το περασει το long test. Ετσι θα αποκλεισεις αν φταιει καποιος σκληρος ή οχι.

Αν και ειναι πολυ πιθανο ο τελευταιος να εχει προβλημα, μιας και μεχρι τωρα με τους υπολοιπους δεν ειχες.

Το εχω συναντησει πολλες φορες, με το που θα κουμπωσω προβληματικο hdd πανω στο pc να κολλαει και το rr,

και το boot και το shutdown.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν...το δοκίμασα και έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

- Το Seagate Diagnostics απο το Hiren δεν βρίσκει σκληρό.

- Στο mini windows xp,το hd tune up,το hd sentinel και το Hardware Info επίσης δεν βρήκαν σκληρό.Το διαγνωστικό της seagate δεν κατάφερα να το τρέξω καθότι θέλει framework και δεν έχει χώρο να εγκατασταθεί,αλλά νομιζώ τα παραπάνω είπαν όσα έπρεπε να πουν.

- Τον αποσυνέδεσα,και το boot/shut down επανήλθε στα φυσιολογικά του.

Οπότε υποθέτω οτι και να καταφέρω κάπως να τρέξω diagnostics νομίζω θα μου πούνε αυτό που κατάλαβα και μόνος μου.Απο δώ και πέρα έχω 2 ερωτήσεις:

1) Παίζει να έχω κάνει εγώ μαβλακία;Μου φαίνεται πολύ συμπτωματικό με το που βάζω τον καινούργιο να τα φτύνει άλλος σκληρός.Ωστόσο το pc to άνοιξα έβαλα τον σκληρό και το κλεισά δεν πείραξα τίποτα άλλο μέσα.Δεν είμαι και τεχνικός αλλά ξέρω τα βασικά.Να σημειώθει επίσης,οτι στο πρώτο boot όταν τον έβαλα,έκανε οτι έκανε,τον έκλεισα και άλλαξα την σειρά στα SATA στην motherboard,και μετά εκανε κανονικό boot και με τους 4 στα windows.Στο επόμενο restart...

2) Με τα αρχεία εκεί μέσα τί γίνεται;Σώζετε τίποτα;Τυχερός μέσα στην ατυχία μου,δεν ήταν ο C,και εκεί μέσα είχα μονο downloads και games,αλλά παρόλα αυτά ήταν οτι έχω κατεβάσει τον τελευταίο χρόνο περίπου and it kinda hurts =/

Link to comment
Share on other sites

Απο DOS περιβαλλον σου ειπα να τρεξεις τα διαγνωστικα των εταιρειων, ουτε Mini XP ουτε Mini PE, ουτε τιποτα αλλο.

Απο DOS δεν χρειαζεται να φορτωσει (σχεδον) τιποτα !!

Τωρα, αν απο DOS ανοιξες Seagate tools και δεν βρισκει καν το σκληρο, τοτε κατα 99% εχει προβλημα ο controller του

και πας για RMA αν ειναι σε εγγυηση. Βλακεια δεν εχεις κανει, αν τα εφτυσε κι αλλος σκληρος τοτε απλα ηταν συμπτωση.

Βγαλε εντελως απο πανω τον τελευταιο που πηρες, και ξανασυνδεσε τους αλλους οπως τους ειχες. Αν τους βλεπεις ολους

οκ και μπαινει στα win οπως πρεπει, τοτε μη κοιτας αλλου, το βρηκες τι φταιει.

Link to comment
Share on other sites

Το έκανα απο DOS και δεν τον βρήκε και για αυτό μετά μπήκα στα mini windows μπας και...και αυτό με την σύνδεση ήταν απο τα πρώτα που έκανα (Να το επαναφέρω όπως ήταν χωρίς τον 4ο).

Τώρα απο δώ και πέρα τα δεδομένα μέσα στον σκληρό θα τα ήθελα,και το RMA της seagate δεν προβλέπει κάτι τέτοιο...τα recovery σε τι τιμές κυμαίνονται;Ο πατέρας μου είχε δώσει 200 ευρώ,αλλά δεν ξέρω τι βλάβη ήταν ακριβώς και παρακαλάω να ήταν η ακριβή.Αλλιώς...(Από οτι διάβασα το κόστος του recovery πάει ανάλογα με το είδος της βλάβης).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now