SuperUser

Intel Microprocessors: Πρωτιά στις πωλήσεις για την εταιρεία, στην 4η θέση η AMD

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Microprocessors: Πρωτιά στις πωλήσεις για την εταιρεία, στην 4η θέση η AMD ]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Η σημαντική πτώση στις πωλήσεις notebooks και επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών σε συνδυασμό με την θεαματική άνοδο των smartphones και των tablet συσκευών συνετέλεσαν έτσι ώστε η AMD να λάβει την τέταρτη θέση στις πωλήσεις μικροεπεξεργαστών το 2012, από την δεύτερη θέση που κατείχε μέχρι τότε. Αντίθετα ανοδικές τάσεις παρατηρούνται για δύο άλλες εταιρείες του χώρου την Qualcomm και την Samsung. Μεταξύ των κατασκευαστών της λίστας που περιλαμβάνει τους δέκα κορυφαίους προμηθευτές mobile επεξεργαστών, μόνο η Intel και η AMD διαθέτουν κεντρικές μονάδες επεξεργασίας, βασισμένες στην αρχιτεκτονική x86 για notebook και desktop PCs που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα των Windows της Microsoft Corp. Οι υπόλοιποι αναπτύσσουν και πωλούν mobile επεξεργαστές με RISC processor cores αδειοδοτημένοι από την ARM στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπροσθέτως να αναφερθεί ότι οι πωλήσεις ARM-based Snapdragon system-on-chip (SoC) επεξεργαστών της Qualcomm παρουσίασαν αύξηση κατά 28%, το 2012 με παράλληλη αύξηση του μεριδίου αγοράς κατά 9.4% καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση από την τρίτη που είχε το 2011. Η Samsung έλαβε την τρίτη θέση το 2012 σημειώνοντας άνοδο 78% στις πωλήσεις MPU.

Η Intel από την μεριά της παρέμεινε κυρίαρχος των πωλήσεων αφού κατάφερε να συγκρατήσει τις απώλειες και το μερίδιό της διαμορφώθηκε στο 65.3% από το 67.3% το 2011 και το 68.6% το 2010. Τέλος το μερίδιο πώλησης μικροεπεξεργαστών της AMD σημείωσε πτώση και διαμορφώθηκε στα 6.4% μέσα στο 2012 . Οι χαμηλές πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και η γενικότερη κρίση που επικρατεί στον τομέα αυτό έκανε την AMD μέσα στο 2011 να ανακοινώσει ότι θα είναι ο πρώτος MPU supplier που θα πουλάει μικροεπεξεργαστές βασισμένους στις αρχιτεκτονικές x86 και ARM από το 2014.

<center>[img_ALT=Intel Microprocessors: Πρωτιά στις πωλήσεις για την εταιρεία, στην 4η θέση η AMD ]http://www.hwbox.gr/members/5813-albums118-picture10304.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Intel Microprocessors: Πρωτιά στις πωλήσεις για την εταιρεία, στην 4η θέση η AMD ]http://www.hwbox.gr/members/5813-albums118-picture10305.png[/img_ALT]</center>

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως με την έλευση των νέων XBOX, PS και Kabini στην αγορά η AMD θα ανέβε πάλι στην 2η θέση. Μιλάμε για πολλές πωλήσεις μέσω των κονσολών.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως με την έλευση των νέων XBOX, PS και Kabini στην αγορά η AMD θα ανέβε πάλι στην 2η θέση. Μιλάμε για πολλές πωλήσεις μέσω των κονσολών.

όταν σταματήσουν τα benchmarks να γίνονται compile με το icc/icl τότε ισως μάθει και ο στόκος που διαβάζει τυφλά benchmarks από μεγάλα σάιτ και πλατφόρμες ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση από αυτά που παρουσιάζουν. (πολλοί θυμούνται εκτός το σκάνδαλο της nVidia και το σκάνδαλο της Intel με την ενεργοποιηση sse εντολών( Does Intel's compiler cripple AMD performance? - The Tech Report το άρθρο, εάν ξαναβρώ και τη μελέτη ομάδας πάνω στο binary output του compiler. πάρτε πάντως μία γεύση από εδώ http://yro.slashdot.org/comments.pl?sid=155593&cid=13042922 ) στη μεταγλώτιση προγραμμάτων για ιντελ επεξεργαστες και την αντικατάσταση(απενεργοποίηση των sse εντολών ) αυτών με απλές εντολές x86 σε περίπτωση που το compile γινόταν για πλατφόρμα με amd επεξεργαστή)

GCC 4.8.0 vs. LLVM Clang 3.3 Compiler Performance

δεν τυχαίο και το κλείσιμο των Cyrix - Wikipedia, the free encyclopedia και Transmeta - Wikipedia, the free encyclopedia οι οποίες έφεραν καινοτομίες το '94 και '01 αντίστοιχα για τις οποίες αν έκανε λόγο τώρα η Intel θα χέζονταν όλοι πάνω τους από τη χαρά.

Edited by gpl
προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με το παραπάνω. Δυστυχώς κάποιο μεγάλα review sites πέταξαν τη φράση IPC (instructions per clock) και γενικότερα πέρασε η πεποίθηση ότι όσο υψηλότερο το νούμερο τόσο καλύτερο το cpu, και o κοσμάκης το μάσησε χωρίς ακριβώς να ξέρει τι θα πει instruction set...

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

Astalavista

Είμαι μέρος του κοσμάκη που το μάσησε και κάνει και γαργάρα με αυτό αν χρειαστεί. Κάποια ανάλυση;

Από εκεί και πέρα όποια εταιρία έχει τον έλεγχο σε μια αγορά ή μια τεχνολογία τα κάνει σκ@τ@. Και η Intel με τα benchmarks π.χ. Sysmark αν θυμάμαι καλά, που πάντα έβγαζε πρώτα τα Ιντέλια και Nvidia που πάνω σε cpu τρέχει σε κώδικα γραμμένο για Pentium I όσον αφορά το CUDA/PhysX, ενώ τρώει και μερικές τρικλοποδιές όποτε βρίσκει AMD cpu.

Υ.Γ. Από ότι θυμάμαι (αν θυμάμαι, πάνε 15 χρόνια) η Cyrix έκανε βλακείες. Οβερκλόκαρε τους επεξεργαστές της με αποτέλεσμα να είναι ποιο ζεστοί από άλλους και μερικοί είχαν πρόβλημα από την μία, χρησιμοποιούσε performance rating που νομίζω δεν της βγήκε σε καλό από την άλλη. Οι Transmeta επεξεργαστές ήταν πολύ μπροστά σαν ιδέα, αλλά και πολύ αργοί ως επεξεργαστές για την εποχή τους. Ποιο πολύ αυτό έφαγε την Transmeta.

Link to comment
Share on other sites

Συγκρίνουν τώρα τα doritos της ARM με τους x86 επεξεργαστές της AMD και μου βάζουν φώτο το A4 dorito του Κουπερτίνο υποτιμώντας την AMD. Ουδεμία σχέση. Πολύ σύντομα η οικογένεια x86 της Intel και της AMD θα συναντηθεί με τα doritos της ARM και των πελατών της (Apple,Samsung,Qualcomm,Nvidia κλπ) εκεί χαμηλά στα low power... μαντέψτε ποιος θα νικήσει.

Edited by IntelUser2525
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now